Cum se realizează efolierea tenului și cu ce produse de exfoliere / îngrijire a tenului.

Acum o vreme începusem o serie de articole despre îngrijirea tenului de la A la Z, iar în cel precedent vă povesteam despre cum se realizează demachierea potrivită tipului tău de ten. Astăzi o să vă povestesc despre exfolierea tenului ca la carte. Înainte de toate însă, trebuie să știi că fiecare ten necesită o îngrijire specifică, potrivită lui. Aici vă spuneam despre cum afli ce tip de ten ai și cum înveți să-l îngrijești cum are el nevoie.

Ori de câte ori afli despre lansarea unui nou produs, nu te lăsa impresionată de prezentarea lui pompoasă. Gândește-te dacă se potrivește tipului tău de ten. Degeaba folosești o cosmeticală de ultimă generație cu ingrediente foarte eficace dacă nu răspunde nevoilor tenului tău. În general, tenul mixt-gras are nevoie, de exemplu, de produse astringente, hidratante, matifiante, care să stopeze secreția glandelor sebacee, iar tenul uscat – de produse soft, fără alcool, cu efect de hrănire/hidratare. La fel îți recomand și în ceea ce privește produsele de exfoliere – aici chiar trebuie să fii și mai atentă la ceea ce alegi, căci, dacă nu ți se potrivesc sau au ingrediente mai puternice pentru pielea ta, astfel de produse de exfoliere pot să-ți producă multe probleme cu tenul Alege mereu ceva cât mai natural, în schimb.

În afară de curățarea zilnică a feței, în funcție de tipul de ten, o dată pe săptămână pielea trebuie exfoliată profund pentru a putea respira. Exfolierea constă în îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și eliberarea porilor închiși.

Eu îmi fac o dată la două săptămâni o exfoliere sau o dată pe lună, în perioadele mai OK pentru tenul meu. Ce folosesc? Rareori – produse cosmetice special concepute pentru exfoliere, dar mereu acestea sunt din ingrediente naturale, cât mai prietene cu tenul meu, care poate fi sensibil și agresat din această cauză. Cel mai adesea, îmi realizez exfolierea tenului cu un ingredient 100% natural: zațul de cafea. Pur și simplu, spăl tenul cu apă și zaț ca la demachiere, prin mișcări circulare, ușoare, masând totodată. Astfel, îndepărtez celulele moarte de la suprafața pielii tenului, conferind o alură luminoasă și caldă tenului. Mai mult, cafeaua are niște grăsimi naturale, e ușor uleioasă și hidratează foarte bine tenul. Eu, care am un ten mixt, care se cojește în zona T, mi-am găsit aliatul perfect în zațul de cafea, cât privește exfolierea.

Voi cu ce vă exfoliați tenul? Și cât de des? 🙂 Scrieți-ne în comentarii, în josul paginii.