Te bate gândul unui nou look pentru noul sezon? Aruncă un ochi peste aceste tendințe în coafuri pentru vara 2021, care deja încep să se contureze.

Iată mai jos coafuri de ultimă modă pentru orice lungime a părului: cu franjuri, în scări sau ciufulite! În plus, sunt simple, dar fooooarte actuale.

Look à la anii ’60

Iată un exemplu de revenire a modei anilor ’60: o tunsoare scurtă, cu partea din spate „ciufulită”. Părul de la ceafă și cel din părți este tuns foarte scurt, uniform și în scări.

Partea din față este păstrată lungă, până la urechi. În față, părul se usucă pe o perie mare, către interior, apoi se accentuează cu puțin gel sau ceară/cremă de păr.

Asta e coafura perfectă pentru acelea dintre voi care căutați mereu să adoptați un stil inspirat de moda vintage sau retro.

coafuri în tendințele verii anul acesta

Bob franjurat

O coafură cu aspect de „proaspăt venită de pe plajă”. Baza acestei frizuri este un bob în trepte, până la bărbie, prelucrat cu foarte mult gel cu aspect umed și ciufulit apoi cu degetele, din spate spre față.

Deasupra urechilor, se modelează șuvițe. Bretonul se „piaptănă” cu degetele spre față, apoi în sus. Se fixează totul cu fixativ, pulverizat de jos în sus.

coafuri în tendințe de vară 2021

Cap de „ciupercuță”

Coafura aceasta se potrivește mai ales unei fețe cu trăsături mai dure, deoarece o mai… „îndulcește”.

Partea de sus este tăiată în trepte generoase, vârfurile sunt filate mărunt, astfel încât părul să încadreze fața în mod plăcut.

Cu ajutorul unei perii simple, se dă părului volum, pieptănându-l contra sensului de creștere.

Păr cu „franjuri” delicați

Feminini și plini de farmec, dar deloc cuminți și plicticoși, acești franjuri, stil „gheruțe”, conferă volum chiar și părului moale și subțire.

Porțiunea din spate, filată fin, se ondulează automat spre exterior. Franjurile din părți se ondulează cu ajutorul unei perii circulare, către interior.

Păr lung și feminin

Părul lung și drept e mereu la modă. Și mai ales vara. El capătă însă mai mult volum, dacă este tăiat în trepte generoase, de la nivelul urechilor în jos.

Se usucă cu uscătorul peste cap, iar șuvițele mai scurte se scot la suprafață și se modelează cu ceară de păr. La părul foarte fin, se aplică și un strat de fixativ, pulverizat la rădăcini, de jos în sus.

Bucle drăgălașe

Cum îmblânzești niște bucle naturale, cam rebele? Cu o frizură bob, până la urechi!

Partea de sus a părului se îndreaptă cu ajutorul unei perii, iar vârfurile se modelează cu gel sau cu spumă.

O cărare pe mijloc și un breton uscat pe frunte, cu o perie rotundă, dau un aer adolescentin.

coafuri vară 2021

Cărare rafinată

Nu este nevoie decât de o cărare puțin mai altfel, pentru ca părul lung și drept să nu pară monoton.

Mai întâi, se împarte părul, în cel mai înalt punct, de la o ureche la alta, și se tapează porțiunea din spate.

În partea din față se trasează o cărare dreaptă, pe mijloc. Se aplică puțină ceară pe laterale și se dă părul după urechi.

Păr scurt, tuns băiețește

Tunsorile foarte scurte, ca la băieți, subliniază trăsăturile și luminează toată fața. Franjurile trase spre față îngustează o figură mai rotundă sau mai plinuță.

Se aplică puțină spumă de păr și se piaptănă părul din spate spre față. Astfel, iau naștere șuvițele, atât de actuale și în acest nou sezon.

Păr scurt și extravagant

Ca să obținem această frizură modernă, se aplică cremă de părpe breton, care se modelează apoi într-o șuviță groasă, pe o parte.

Partea din spate, mult mai scurtă, se ciufulește cu puțin gel. Părul de pe ceafă se piaptănă obișnuit, în jos.

Bob cu aspect natural

Secretul acestei frizuri constă într-o tunsoare precisă, n care părul de deasupra este mai scurt decât cel de dedesubt.

Dacă părul este și ușor ondulat de la natură, frizura aproape că nu mai are nevoie de coafare.

Părul drept se umezește cu spumă de păr și se pune pe bigudiuri mari, apoi se ciufulește cu degetele.

Coafură în stilul anilor ’80

Coafura aceasta pare revenită din „Îngerii lui Charlie”, prima variantă. Este mondenă și, din nou, foarte actuală.

Pentru această coafură, părul trebuie filat de la nivelul bărbiei. Se usucă puțin părul, iar când este doar ușor umed, se ondulează vârfurile, cu ondulatorul, înspre afară, și se pulverizează fixativ.

Tu de care dintre aceste coafuri în tendințe te simți atrasă? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii pe care ai alege-o vara aceasta.