Cauți cele mai bune branduri de îmbrăcăminte sustenabilă pentru bărbați? Din fericire, există o gamă destul de largă de haine etic realizate pentru bărbați, la prețuri suficient de accesibile, gata să îți îmbunătățească garderoba cu piese versatile, în stil actual.

De la hanorace și tricouri din bumbac organic pentru bărbați până la pantaloni și haine de jogging, am făcut o listă cu câteva branduri de îmbrăcăminte sustenabilă pentru bărbați la prețuri accesibile, pe care să le găsești și la noi.

De ce să alegi (și) haine sustenabile?

Știai că poliesterul este unul dintre cei mai mari poluanți din industria modei? De fapt, chiar și atunci când ne plimbăm, nu dor ne spălăm hainele, cad fibre minuscule și ajung în mediul înconjurător. Este peste tot, potrivit savantului maritim Imogen Napper, care a fost coautor al unui studiu din 2016 privind fibrele de plastic care se scurg din hainele noastre.

De asemenea, să nu uităm că fabricile care produc poliester, fără sisteme de tratare a apelor uzate, pot elibera în mediu substanțe potențial dăunătoare , cum ar fi antimoniu, cobalt, săruri de mangan, bromură de sodiu și dioxid de titan.

Cu toate acestea, această țesătură reprezintă aproximativ 60% din materialul din hainele noastre în întreaga lume. Dar există o veste bună!

Oamenii încep să conștientizeze impactul modei asupra lumii noastre și să schimbe lucrurile, căutând să poarte haine sustenabile, iar brandurile din industrie se adaptează tot mai mult.

Lista de branduri de modă sustenabilă de mai jos vine și ea în sprijinul unor astfel de oameni și include mărci de îmbrăcăminte pentru bărbați, cu materiale din comerț echitabil, opțiuni excelente de îmbrăcăminte pentru bărbați, organică, non-toxică.

Tentree

De la tricouri și hanorace din bumbac organic pentru bărbați până la jachete și chiar șosete sustenabile pentru bărbați și lenjerie de corp organică, gama Tentree a fost creată pentru cei care prețuiesc confortul mai presus de orice. 

Nu e de mirare că sunt unul dintre cele mai bune branduri de îmbrăcăminte sustenabilă pe care bărbații pur și simplu le iubesc. Acest brand ecologic folosește țesături ecologice precum bumbac organic, poliester reciclat și Tencel. 

haine sustenabile pentru bărbați Tentree

Pentru a sprijini și mai mult mediul, ei plantează 10 copaci pentru fiecare vânzare. Până acum, au plantat peste 30 de milioane de copaci și au restaurat terenurile în peste 8 țări! În plus, în calitate de corporație certificată B, au misiunea de a face o diferență reală. 

 • Gama de prețuri: media – de la 180 lei
 • Gama de mărimi: S-XXL 
 • Etica brandului: certificat B Corporation, certificat climatic neutru 
 • Locație/Livrare: Statele Unite ale Americii, dar livrează în toată lumea și se găsesc și în unele magazine multibrand de fashion din România
 • Online, piese de haine pentru bărbați de la Tentree găsești la: MyCloset și eMAG.

Colourful Standard

Dacă îmbrăcămintea bărbătească sustenabilă, dar îndrăzneață și versatilă, la prețuri accesibile, este și pentru tine o doză de bucurie, brandul etic Colourful Standard este cu siguranță pentru tine.

Colorful Standard oferă o mulțime de stiluri diferite – toate realizate etic în Portugalia, din bumbac organic. Sunt certificate OEKO-TEX® și aprobate PETA.

În plus, marca de îmbrăcăminte vegană pentru bărbați Colorful Standard folosește tehnici de vopsire ecologică a articolelor de îmbrăcăminte și tăiere precisă cu laser, ceea ce nu lasă deșeuri, și reciclează materialele în noi textile.

Ei au lansat, de asemenea, o nouă linie de ochelari de soare pe bază de plante, pentru bărbați și femei.

 • Gama de prețuri: de la 170 lei
 • Gama de mărimi: XS-XL
 • Etică: certificat OEKO-TEX®, certificat FSC, standard global de reciclare (GRS)
 • Locație/Livrare: Portugalia, dar se livrează în toată lumea
 • În România, găsești haine pentru bărbați Colourful Standard la:
  SHOOOS
  Queens
haine sustenabile pentru bărbați Colourful Standard

Au și haine pentru femei și unisex.

Nudie Jeans

Un alt brand uimitor de la care poți obține articole de îmbrăcăminte sustenabilă pentru bărbați, la prețuri accesibile, este Nudie Jeans. 

Aproape 95% din toate fibrele folosite de acest brand ecologic sunt din bumbac, și numai bumbac organic, Fairtrade sau reciclat. De asemenea, folosesc poliester reciclat, Tencel și alte țesături ecologice. 

De altfel, Nudie a introdus și „colecția Rebirth” în care cel puțin 70% din fibre sunt reciclate din deșeuri. Dar stai, există mai mult: inițiativa de „reutilizare”, cu Nudies Jeans second hand.

Au fost clasați ca lideri ai Fundației Fair Wear și au câștigat Drapers Sustainable Fashion Award pentru progresul lor către circularitate în modă. 

Asta ne place să vedem de la brandurile noastre preferate de modă pentru bărbați.

 • Gama de prețuri: de la vreo 300 lei 
 • Gama de mărimi: XS-XL 
 • Etică: certificat GOTS, certificat de comerț echitabil Fairtrade, materiale organice, sustenabile și reciclate, fabricare etică, reparații gratuite pentru totdeauna, secțiunea second-hand
 • Locație/Livrare: Statele Unite ale Americii 
 • În România, am găsit piese ecologice pentru bărbați Nudie Jeans la:
  ABOUT YOU
  eMAG
haine sustenabile pentru bărbați Nudie Jeans

Cele mai bune opțiuni de îmbrăcăminte sustenabilă pentru bărbați sunt create de astfel de branduri de modă cu o abordare ecologică, folosind materiale care lasă o amprentă mai ușoară asupra mediului. De la bumbac organic la poliester reciclat, aceste țesături redefinesc stilul cu un scop major.

Fie că este vorba de o cămașă din bumbac organic sau de o pereche de blugi din denim reciclat, aceste piese nu sunt doar plăcute ca stil, ci și ușor de adaptat în ținute actuale. Versatile, clasice și moderne deopotrivă, se integrează perfect în garderoba ta.

Va urma…