În lumea frumuseții, nu există o regulă strictă – cu excepția cazului în care, desigur, vorbim despre protecție solară. Este singurul produs de îngrijire a pielii de care toată lumea are nevoie, indiferent de tipul pielii, nuanță sau în ce parte a lumii locuiești.

În ciuda importanței sale, mulți dintre noi încă nu au înțeles care sunt avantajele și dezavantajele aplicării cremelor solare și cum să ne protejăm corect pielea de soare.

Înțeleg că lumea cremelor solare poate fi un teren minat dificil de navigat – și de aici nevoia acestui articol, pentru a ajuta.

Iată trei greșeli comune de protecție solară pe care le poți face și cum să le remediezi cât mai curând posibil cu produsele UV potrivite.

1. Aplici protecție solară numai pe față

Da, este important să îți protejezi fața. Dar nu uita, pielea ta este cel mai mare organ al corpului tău și fiecare centimetru expus are nevoie de protecție!

Studiile au arătat că oamenii aplică doar un sfert sau jumătate din cantitatea necesară de protecție solară. Ai nevoie de aproximativ o uncie (sau un pahar plin) de protecție solară pentru a-ți acoperi întregul corp – care include și fața, brațele și picioarele.

spray-ul protector Bioderma Photoderm Max Brume SPF 50+_review

Asigură-te că acorzi o atenție mai sporită și acelor părți adesea uitate, cum ar fi urechile, mâinile, buzele, pleoapele și vârful picioarelor.

Dar acele locuri greu accesibile? Întreabă pentru ajutor! A ruga pe cineva să-ți aplice protecție solară pe spate, gât și umeri asigură o protecție mai bună decât încercarea de a o aplica singur.

2. Uiți să aplici din nou protecție solară în timpul zilei

Așa-i că ți-ai pus protecție solară dimineața? – Asta e grozav! Dar nu uita: reaplicarea este necesară.

Indiferent dacă este SPF 15 sau 50, toate formulele de protecție solară se degradează semnificativ după două ore la soare, și chiar mai devreme, dacă ai transpirat sau ai fost în apă. Reaplicarea cremei solare poate fi o corvoadă, mai ales în cazul machiajului, dar trebuie să o iei mereu în calcul.

Pe plajă sau la piscină sunt utile diferite formule. Poartă întotdeauna cu tine o cremă de protecție solară spray-on, stick sau loțiune, pentru o reaplicare ușoară pe zonele expuse, chiar și atunci când ești în mișcare.

3. Te bazezi numai pe protecție solară

Da, crema solară este importantă, dar experții în sănătate sunt de acord că evitarea soarelui este prima și cea mai importantă linie de apărare.

Când vine vorba de soare, este posibil să ai prea mult. Așa că, mai întâi, stai departe de soare de la ora 11:00 la 15:00, când radiațiile UV sunt la vârful maxim. Caută adăpost ori de câte ori este posibil, fie că este în interior, sub o umbrelă sau la umbră.

Pe lângă protecție solară, este de asemenea înțelept să-ți acoperi corpul – fie că este vorba de pantaloni, un tricou cu mânecă lungă sau îmbrăcăminte specială anti-UV, echipată cu un factor de protecție împotriva ultravioletelor (UPF). Nu uita și de accesorii, cum ar fi ochelarii de soare și pălăriile cu boruri largi pentru a-ți proteja fața și gâtul.

tricou-anti-uv-upf50-turcoaz-dama

Purtarea de protecție solară în fiecare zi este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți menține pielea tânără și sănătoasă. Deci este de la sine înțeles că trebuie să-i oferi pielii tale protecția și dragostea pe care o merită cu produse de protecție solară sigure și eficiente.

Nu cumva să (mai) sari peste SPF, ba chiar alocă-ți timp să-l reaplici constant, mai ales când e vorba de soare puternic!

Sursa foto: Unsplash/Onela Ymeri