De când am ales să iau cursuri de makeup artist și să activez în domeniu, extra job, machiind miresici și femei, în general, la sau pentru diverse evenimente, am primit frecvent mai multe întrebări din domeniu.

Așa că m-am gândit să adun aici 3 întrebări de machiaj și să vin și cu răspunsurile mele, ca niște soluții, din perspectiva unui makeup artist.

Iată-le!

Cum se lipesc cel mai bine produsele strălucitoare pentru machiaj?

Paietele cosmetice îți garantează o apariție de neuitat la orice petrecere sau eveniment, cum e Crăciunul sau Revelionul. Arată foarte bine pe pomeții obrajilor, pe umeri și decolteu.

Dar mai ales pe ochi: sclipiciul acela e minunat la evenimente, mai ales dacă e și asortat cu sau completează ținuta.

Se lipesc cel mai bine dacă locul respectiv a fost dat mai întâi cu o cremă grasă sau cu lipici pentru gene false. Nu uita să aplici și primer ca bază de machiaj – pentru față, pentru ochi. Astfel, machiajul aderă mai bine și rezistă mai mult timp. 😉

Ce este de făcut dacă creionul de ochi s-a întărit?

Dermatograful se poate face din nou maleabil, dacă s-a întărit mina și e rigidă, nu te mai ajută, nu mai trasează liniile de makeup dorite etc.

Creionul de ochi se încălzește suflând aer cald spre el sau se cufundă într-un pahar cu apă caldă, ceea ce-l face din nou moale și ușor de utilizat.

Nu-l mai utiliza dacă nu se mai poate face nimic cu el ca să se înmoaie mina. Altfel, te poți răni sau poți suferi zgârieturi pe pleoape sau pe conjunctivă.

Ce culoare de ruj se potrivește cu tenul meu rozaliu?

Dacă ai un ten rozaliu, de păpușă, optează pentru nuanțe reci de roz, chiar dacă acestea ți se par cam puternice.

Sunt indicate nuanțele tari de magenta, bordo, fuchsia, ceva care să aibă o tentă albăstruie.

Ferește-te de tonurile maronii, de portocaliu sau de somon.

Citește și lecția de makeup despre culorile de machiaj potrivite nuanței tenului tău:

Totodată, te ajută și acest material despre cum alegi nuanța potrivită de ruj roz pentru tenul tău:

Tu ce alte întrebări despre machiaj ai? Hai să le găsim răspunsuri împreună! Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii!

Sursă foto front page: Pexels/Sean Patrick