Exact așa cum procedăm cu hăinuțele sau cu machiajul, coafurile noastre de festival trebuie și ele alese cu grijă, în funcție de tipul de festival, momentul zilei în care se desfășoară și tipul de ținută pentru care ne pregătim. Mai trebuie, desigur, luate în calcul și tendințele modei…

Am făcut și eu un pic de cercetare în ce privește lookul de festival pentru vara aceasta și v-am pregătit 4 tipuri de coafuri super cool pentru concertele și festivalurile mișto de vara asta.

De fapt, am și sfaturi, ca să ți le creezi singură-singurică, fără prea mare deranj, efort și costuri la salon. 😉

Coadă simplă cool, cu cărare pe o parte

Cool cu… cărarea! În rest, totul e simplu.

Pentru ca pieptănătura să fie impecabilă (la o coafură simplă, asta e un must), părul se întinde pe peria rotundă, la căldura uscătorului de păr (merge și peria rotativă, ca să termini ușor). Acest pas este valabil indiferent de natura coafuriisau de textura părului.

coafură coadă de cal simplă cu cărare pe o parte

Pentru a disciplina părul, se mai poate folosi și o spumă fixatoare. Se trasează apoi o cărare cât mai laterală, apoi se piaptănă părul cât mai pe frunte și se dă cu ceară sau gel pentru strălucire.

De la spate, părul foarte bine finisat, fără fire răzlețe, se aduce în față, pe partea opusă cărării, și se prinde pe umăr, sub lobul urechii, de preferință cu un elastic. Simplu, nu?

Stil hippie, cu codițe

Hippie cu… codițe! Pentru această coafură, dacă părul tău nu e ondulat, nu mai e nevoie să-l întinzi pe perie, pentru că aspectul general nu trebuie să fie unul super finisat și ordonat.

Se aleg deci, de la suprafața părului, meșe subțiri care se împletesc în doi sau trei, după pofta inimii, și care se prind la capăt cu elastice colorate sau cu clipsuri!

coafură de festival în stil hippie

Cărarea nu se face nici ea cu ajutorul pieptănului, ci se împarte părul în două, la mijloc, ochiometric, cu degetele.

Truc: Motivele florale la capătul codițelor dau un plus de voioșie coafurii și ansamblului.

Stilul party, funky, perfect de festival

Party time cu… „melcișori”! De data aceasta, nu numai că se întinde părul cu peria rotundă, la căldura uscătorului de păr, dar te sfătuiesc prietenește să apelezi și la ajutorul unei prietene!

Așadar, se împarte părul în șuvițe, trasând cărări paralele. Reține: cu cât ai mai multe șuvițe, cu atât mai mulți melcișori vei obține la final!

coafură funky de festival cu melcișori

Fiecare șuviță în parte se „tratează” apoi cu spumă de coafat, după care se răsucește sub formă de melcișori care se prind cu ace de păr sau agrafe. Finisajul se realizează cu un spray fixativ.

Nouă ne place, ție?

Stilul romantic, boem

Romantic… cu onduleuri lejere. Se întinde părul cu peria mare și uscătorul de păr / cu peria rotativă mare, insistând la vârfuri, pe care le întoarcem apoi în interior. Facaem apoi cu pieptănul o cărare într-o parte.

Se aleg șuvițe de la suprafață, pe care le dai apoi cu spumă și pe care le rulezi pe moațe. Pentru a prinde formă, moațele trebuie să rămână în părcel puțin 15 minute. Vezi însă să nu exagerezi, pentru că ideea e să obții la finalniște onduleuri lejere, naturale, nu niște „sărmăluțe”.

coafură romantică, boemă, de festival, cu onduleuri

După ce se scot moațele, zulufii rezultați se accentuează cu fixativ și spumă de păr. Și gata ești acum de distracție pe stilul tău!

Sper că-ți place ideea mea; mie mi se pare foarte cool să vezi cât de mult te poate schimba felul în care îți aranjezi părul. Am ales frizuri pe care le poți face și singură sau, în cel mai rău caz, cu ajutorul unei prietene.

E vară, ești în vacanță, ai timp să te joci cu părul tău, să te aranjezi și să-ți surprinzi prietenii și admiratorii cu lookuri care mai de care mai cool, cu atât mai mult cu cât ți le-am explicat pas cu pas. Enjoy!

Ce coafură e pe stilul tău și ai încerca-o? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii!

Sursă foto & info tutoriale: „Cool Girl” / iulie 2005