De aproape un an, FashionDays a lansat Romanian Corner, pentru a încuraja brandurile de modă locale și designerii români, mai ales în condițiile determinate de pandemie.

La Fashion Days, în Romanian Corner, avem acum la dispoziție, chiar și prin aplicație, o selecție a celor mai noi colecții ale designerilor români și brandurilor de modă autohtone.

Și am făcut mai jos o selecție a celor mai frumoase branduri românești de modă și a celor mai cool și creativi designeri români, pe stilul fiecăreia dintre noi. 🙂

Fashion Days este oricum o platformă românească și era natural să aibă listate și cât mai multe nume românești; astfel, contribuie cu toții la promovarea brandurilor autohtone, oferind infrastructură logistică, platforme tehnologice și de plată, dar, mai ales, accesul 24h la clienții din 3 țări (România, Ungaria și Bulgaria).

MURMUR îmbrățișează silueta perfectă de clepsidră a femeii

Fondat în București, brandul de modă MURMUR combină designul îndrăzneț cu o tehnică impecabilă pentru a evidenția și îmbrățișa silueta perfectă a femeii, cea tip clepsidră.

Andreea Bădală este fondatorul și directorul creativ care a înființat brandul în anul 2011, pentru reconectarea cu feminitatea și senzualitatea.
Dupa absolvirea Facultății de Arte din București și a Pattern Technology la London College of Fashion, Andreea și-a acumulat experiența lucrând pentru Alexander McQueen Menswear și Richard Nicoll.

piese de îmbrăcăminte Murmur

Andreea Bădală sau MURMUR se bazează pe puterea feminină. Ea este implicată în fiecare aspect al companiei sale, de la procesul creativ până la întreaga viziune a businessului.

În timp ce conduce brandul MURMUR în drumul său spre maturitatea stilistică, aceasta continuă să examineze și să îmbrace femeile cu o singură certitudine: că acesta este cel mai bun moment din istorie pentru a fi femeie.

Îmi place că mizează mult pe ideea de corset și detalii tip prindere jartiere, ca de boudoir, senzuale, dar feminine, de empowerment. Oricum, purtarea unui element precum corsetul este un act de eliberare și înălțare a femeii, și în modă.

MURMUR, deși mizează pe elemente basic de lenjerie intimă, clasice, este unul dintre cele mai inovatoare branduri de modă românești.

Ie Clothing și elementele din costumele tradiționale românești la superlativ

Sunt foarte mulți artiști români care au speculat motivele și costumele tradiționale românești în menținerea spiritului românesc veșnic.

Însă puțini sunt cu adevărat speciali și reușesc să reproducă arta tradițională într-atât de bine și de frumos precum străbunii noștri. Și unii dintre ei sunt Ie Clothing.

piese de îmbrăcăminte Ie Clothing

Eu i-am descoperit inițial pe Instagram și cam toate piesele de inspirație tradițională au lucrături în mărgele și aplicații cusute manual, piesă cu piesă.

Mi se pare fabulos acest lucru, motiv pentru care, deși la prima vedere par scumpe creațiile lor, aș spune că, din contră, sunt mult prea accesibile.

Merită mai mult; tocmai din acest punct de vedere, pentru munca și resursele implicate, pentru că implică atât de multă creație. Practic, prin crearea unui costum complex, de pildă, se apropie de ideea unui costum tradițional original.

Mie îmi place la nebunie acest brand românesc! Și nici nu cred că prea are rost să mai spun prea multe motive.

Alina Cernătescu și linii elegante și feminine: clasicul reinventat

Alina Cernătescu este o creatoare de modă pentru femei, româncă. Prin creațiile sale, pare că reinventează piese clasice, feminine, pentru femeia modernă, actuală, #bosslady, care e și sensibilă totodată.

piese de îmbrăcăminte Alina Cernătescu designer român

Brandul se definește astfel:

„Alina Cernătescu este o marcă de modă românească. Ne place să împuternicim femeile care se simt în largul lor fiind elegant-senzuale. Designurile noastre se concentrează pe drapaje elegante și broderii originale, produse exclusiv în atelierele noastre. Ne place să lucrăm cu materiale rafinate și să aplicăm croieli elegante pentru a crea siluete feminine. Toate produsele noastre sunt fabricate cu mândrie în România.”

Rochiile semnate de Alina Cernătescu îmi plac cel mai mult: sunt simple, cu drapaje, dar foarte elegante și îmbracă și pun în evidență cel mai bine siluetele feminine.

Însă vei găsi semnate de ea și alte tipuri de îmbrăcăminte, foarte originale și plăcute ca linii, materiale și detalii. Am văzut și piese mai glam, altele mai boho, altele care trimit înspre moda de inspirație vintage și retro.

Accentele și detaliile, foarte atent lucrate și rafinate, sunt cele care fac diferența și conferă o notă aparte fiecărei piese. De exemplu, curelele textile îmi plac foarte mult.

Orice ai alege, îmi place că fiecare piesă marchează feminitatea și eleganța aparte a femeii, chiar dacă, în unele piese, aduse în actualitate.

Și e greu să nu alegi mai multe. Prețurile sunt foarte bune, având în vedere că vorbim de piese de creator, unice sau în serie mică.

MANURÍ: minimalism recreat eco-friendly

Încă din 2012, MANURÍ inspiră emoție, transparență și frumusețe. Brandul este reprezentat prin piesele clasice atemporale, minimalise, dar cu frumusețe interioară exprimată prin stilul vestimentar, prin feminitate și eleganță atrăgătoare.

Piesele MANURÍ completează femeia adevarată, o combinație perfectă între putere și vulnerabilitate: încrezătoare, dar si îndoielnică, după cum sunt și vremurile. Matură și curajoasă, se cunoaște pe sine și este conștientă de avantajele unei ținute bine puse la punct.

piese de îmbrăcăminte Manuri

Brandul este atent la schimbările climatice și este implicat în procesele de reciclare, pentru a nu contribui la consumul excesiv. Cât de frumos concept!

Brandul folosește doar fibre naturale, iar unele produse fac parte din ediții limitate, întrucât sunt folosite materiale textile naturale și de calitate superioară și se urmărește limitarea consumului excesiv. Deci nu doar că ne oferă piese eco-friendly, dar și unice, în serie foarte mică.

Ioana Ciolacu și stilul comfy chic

La piesele semnate de Ioana Ciolacu îmi place că mizează pe confort și lejeritate, pe materiale naturale și comode, în stil casual-sport, dar fără a lăsa deoparte feminitatea.

E un brand care explorează mesajele complexe pe care le transmite adesea simplitatea, e și jucăuș, are și imprimeuri originale, implică și detalii drăgălașe precum fuste cloș și foarte ample, mâneci bufante și balon, volane.

piese de îmbrăcăminte Ioana Ciolacu

Piesele acestui brand românesc sunt la prețuri OK, medii, având în vedere că implică munca unui creator. Mie îmi place stilul, comfy, relaxat, simplu și totuși original prin detalii și designuri deosebite.

Ador ce a făcut Fashion Days prin Romanian Corner și mi-ar plăcea să regăsesc genul acesta de inițiative la cât mai multe magazine online de fashion multibrand.

Tu ce zici? Ce designer român îți place? Ce alți creatori sau branduri românești de modă ai mai vrea să găsești listate în Romanian Corner la Fashion Days? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.