Vară, soare și o poșetă împletită de rafie sau ratan la mare… Ne-am obișnuit cam ca toate poșetele ca din baie de genul să fie sinonime cu vara și plaja, în ultimii ani mai ales.

Nu e nimic mai drăguț în trendurile de accesorii precum această modă a poșetelor împletite precum niște coșuri din paie. Doar că prea ne-am obișnuit să le asociem doar cu niște genți de plajă, de concediu. Și e păcat…

Nu doar pe plajă poți purta o poșetă simpatică din ratan sau rafie împletită. Din contră. Și, dacă ești și suficient de non-conformistă și atentă la detalii, o fashionistă înrăită, aș băga mâna în foc că nu sunt doar accesorii de vară. 😉

Trebuie să fie o metodă de a le aduce și în ținutele de iarnă ca lumea. Uite, o temă de gândit cumva. E păcat să le purtăm doar vara.

Până una-alta însă, iată mai jos câteva sugestii și modele de poșete din paie împletite care nu sunt doar de plajă, ci merg de minune stilizate și la birou, în ținute chic și originale, cu iz estival.

Poșete tip coșuri împletite inspirate de modelul Cult Gaia

Pline de stil și încă rămase în trenduri cu greutate, aceste poșete tip coșuri împletit, emblemă a brandului Cult Gaia, au ajuns să fie replicate mulți ani de la original, iată.

Cum să le porți încă, nu doar în ținute de vacanță? Păi ce poate fi mai potrivit decât o rochie din material lejer, dar elegantă, de bun gust, care să se preteze și la birou?

Combinația e fatal de drăgălașă. Firește, merge un astfel de coș și la pantaloni sau jeansi, dar pentru birou rămâi totuși la rochii cu această poșetă. 😉

geantă împletită tip coș model Cult Gaia

Poșete împletite tip coșuleț de picnic

Știi împletitura aceea tare și plină, densă, din paie și probabil stuf sau trestie, ceva mai groasă ca fir. Anyway, e mai rezistentă și „se ține”, putând crea cuburi și paralelipipede sau alte forme geometrice interesante din ele.

Sunt și tipurile de împletituri întâlnite, din aceste motive, la coșurile de picnic.

Dar vestea faină e că astfel de gentuțe se găsesc acum și în forme medii și mici, numai bune de luat și ele la o ținută lejeră de picnic, pe plajă sau, de ce nu, chiar și la birou sau la o plimbare în oraș.

Pe lângă rochițe lejere de vară, parcă aș vedea astfel de poșete la o ținută de călătorie cu pantaloni scurți sau fustă din material fin și comfy și o cămașă din textil la fel de confortabil pentru vară. Să nu lipsească pălăria împletită din paie, neapărat!

poșete tip coșuri împletite de picnic cu ținute de vară potrivite

Poșete tip coșuri croșetate sau tricotate din paie

Lăsăm puțin deoparte împletiturile și ne îndreptăm atenția spre paiele și ratanul… tricotat. 🙂 Sau cel puțin acolo duce cu gândul modelul acesta de poșete tip coșuri împletite, de care nu te vei bucura numai la plajă, fii sigură.

Sunt atât de elegante și amintesc de croșeteurile bunicii că nu ai cum să nu le adori. Oricum, par a se încadra de minune în trendurile tricotajelor și pieselor croșetate.

Poartă-le cu tot ce vrei în ținute de vară confortabile, chiar și cu un costum deux-pieces office când mergi la birou, de ce nu?

Poșete împletite din paie cu detalii elegante

Ei, cu unele astfel de poșete nu poți să mergi chiar la plajă, dar altele sunt fenomenale prin detalii și poți opta să le iei la o ținută mai chic la piscină.

Oricum ar fi, detaliile acestea superbe care creează contrastul între paiele estivale și care strigă plajă 🙂 și piele, mărgele, perle elegante, care sunt orice (birou, de gală), dar numai de plajă nu, arată pur și simplu cât de puternic este acest trend al coșurilor împletite și, adesea, atât de chic.

Aceste poșete împletite cu detalii elegante se poartă la nenumărate ținute și ocazii, cu jeansi, rochii, fuste, pantaloni scurți, pantaloni lungi de vară, salopete, compleuri elegante de birou și nu numai etc., în funcție de tipul de detaliu și design al poșetei împletite tip coș de paie.

Adică nah, până și Karl Lagerfeld are interpretarea lui de astfel de geantă împletită din ratan / paie.

Cele mai apropiate de o ținută de plajă sau casual, de vară, rămân poșetele împletite tip coșuri cu plasă croșetată peste, uneori în culoare contrastantă. Sau cele cu material textil tip eșarfă, în interior, cu rol de căptușeală.

poșete tip coșuri elegante cu ținute potrivite

Poșete împletite cu broderii textile și scoici

Ceva boho chic dacă tot vorbim de poșete din paie împletite. Doar că au ceva și mai aparte decât alte genți din paie, cu care ne-am obișnuit: forme de plicuri elegante.

Iar aceste forme le fac numai potrivite și pentru ținute de birou sau de ieșit în oraș, seara, la o limonadă sau un cocktail lejer.

Cum să le porți? Păi, fie poți miza pe latura boemă a poșetei (cu piese cu imprimeuri înflorate sau gipsy style), fie cu salopete mai elegante sau rochii chic. Merg și la birou, în ținute potrivite.

genți împletite din ratan cu broderie și rochii cu imprimeu floral și salopete de vară

Tu ce părere ai? Care dintre modelele de poșete împletite tip coșuri din paie te atrage cel mai mult și cum le-ai purta, altfel decât pe plajă? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.