Ce avem în comun cu niște franțuzoaice? Mai nimic, în afară de băscuța croșetată care este absolut indispensabilă iarna aceasta.

Dacă vrei să fii trendy, să nu mai umbli cu capul gol și pletele în vânt, ci îți așezi pe „scăfârlie” o băscuță, nu din fetru, stofă sau alt material, ci neapărat o băscuță tricotată ori croșetată. Bunica va fi mândră!

Nouă ne-au plăcut modelele de mai jos. Sper ca și ție.

Beretă tricotată cu model tip pattern Dior, din amestec de lână

Patternul marca Dior „picior de cocoș” (engl. houndstooth) iese în relief din modelul de tricot al acestei băscuțe gri cu amestec de lână de la Oltre.

Dar modelul de tricotaj nu e singurul lucru franțuzesc al acestei băscuțe tricotate, ci și forma sa în sine și stilul.

Trecând de aspect însă, bereta aceasta tricotată gri este cu lână, ceea ce asigură multă căldură, confort și protecție împotriva frigului.

băscuță tricotată Oltre cu pattern specific Dior

Bască tricotată Liu Jo cu strasuri și ciucure pufos

Nu m-aș fi așteptat la o bască de la Liu Jo, mai ales tricotată. Dar nah, are strasuri, ceea ce o face mai potrivită acestui brand. 🙂

Și mai are un ciucure pufos și simpatic, care-i șade bine oricărei băscuțe. E tricotată fin și moale, iar partea frontală este mai elastică, pentru a se fixa mai bine pe cap, după cum îți dorești: în latela, picată pe spate.

beretă tricotată Liu Jo cu strasuri și ciucure pufos

Bască neagră tricotată fin cu strasuri și ciucure pufos Liu Jo

Ei, și nu numai că avem bască tricotată de la Liu Jo, ci avem… mai multe băscuțe tricotate de la acest brand.

În plus, basca aceasta pe care am selectat-o aici e tricotată super fin, are tot așa, strasuri și un ciucure pufos, tip pompon și… e neagră, mai simplă și mai chic.

Cu siguranță cu o astfel de bască Liu Jo te vei bucura de ținute versatile minunate.

bască neagră tricotată Liu Jo cu strasuri și pompon moale

Bască tricotată cu ciucure Meli Melo Paris

O bască simplă, cu ciucurel simplu din ațe, în nuanțe pastelate, delicate, care contrastează ușor.

O bască tricotată simplă, obișnuită, versatilă, pe care o vei putea purta în foarte multe ținute și moduri.

E și foarte moale și fină, o plăcere să o porți, deci.

bască tricotată cu ciucure pastel

Bască tricotată circular cu perle gri

A fost o vreme când perlele pe haine erau o modă foarte „încăpățânată”, care a rezistat. Dar uite că tendința mai are reminiscențe, mai ales la nivelul accesoriilor.

Așa am dat peste această băscuță drăguță cu perle gri aplicate, elegante. E tricotată circular și arată foarte chic purtată pe centru sau pe lateral.

bască tricotată cu perle gri

Bască croșetată vișinie cu model

Iată o băscuță foarte convenabilă ca preț și care, prin modelul tricotajului – sau croșeteului (?! nu mai știu), îmi amintește de tricotajele bunicilor.

E circulară și vișinie, destul de groasă. Foarte chic și French-looking. Îmi place mult pentru simplitatea ei!

bască croșetată cu model vișinie

Băscuțele tricotate sau croșetate sunt mai speciale prin simplitatea lor, amintind de copilărie, când ne croșetau bunicile sau mamele haine și lucruri de purtat.

Dar sunt și elegante, prin anumite modele sau patternuri de tricotaj. În orice caz, fibra firelor tricotate sau croșetate le face și mai moi și pufoase, dar și călduroase.

Tu ce părere ai? Ai purta o băscuță tricotată sau croșetată, fie ea cât de simplă? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează mult aici.