Un ondulator sau clește de gene bun trebuie să încurajeze chiar și cele mai fine și drepte gene (ca ale mele) să se ridice și să se alungească.

Ondulatoarele de gene sau cleștișorii clasici pentru gene funcționează astfel încât să-ți facă genele mai vizibile prin strângerea lor între două plăci (în mod normal, una din metal, iar alta acoperită cu un tampon de silicon sau cauciuc pe zona dinspre arc). Efectul sunt genele ca de evantai: lungi și ridicate, ca atunci când aluatul se extinde atunci când este strivit cu un sucitor. În cazul anumitor ondulatoare (mai ales electrice, cu încălzire), genele sunt ridicate și ondulate din punctul în care plăcile intră în contact cu genele tale. 

Punându-le astfel în valoare, cu un astfel de aparat, genele care anterior abia erau sesizate, devin brusc vizibile, fiind ridicate deasupra liniei genelor. Dacă ai mai aplicat cu sârguință și un ser bun pentru creșterea genelor, în fiecare zi sau seară, atunci ondulatoarele de gene sunt modalitatea perfectă de a-ți arăta angajamentul față de genele tale, care, oricât de scurte și lăsate, merită aduse astfel în centrul atenției. 

Iată mai jos care sunt cele mai bune ondulatoare și clești pentru gene conform review-urilor lăsate de majoritatea cumpărătorilor care le-au folosit!

Clește pentru gene Tweezerman Classic

De-a lungul vremii, de când mă ocup cu make-up ca pasiune, am fost impresionată de cât de mulți make-up artiști menționează Tweezerman când vine vorba de cei mai buni clești pentru gene. În ceea ce privește forma și specificațiile, acestea nu arată sau se simt diferit de celelalte ondulatoare de gene obișnuite, care sunt dublu ca preț. 

Dacă urmărești cu atenție cum funcționează ondulatorul, secțiunea metalică superioară nu lovește mijlocul plăcuței, este puțin mai… înapoi, poate la două treimi distanță. Acesta este un lucru bun, deoarece îți permite să te apropii foarte mult de rădăcina genelor pentru a le ridica, dar mai înseamnă și că mai poți strânge nedorit o parte din pleoape. 

clește de gene Tweezerman Classic

Ca puncte în plus atunci când vine vorba de raportul calitate-preț, aceste ondulatoare de gene de la Tweezerman vin cu trei capete de schimb în ce privește padurile. Vin și într-un recipient mic de plastic la îndemână, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de piesele de schimb individuale, de la alți clești de gene și nu numai, este mai puțin probabil să se piardă în adâncurile sertarelor mesei de toaletă. 

Îl găsești ofertă online la:

Clește pentru gene Dior Backstage

Aspectul este important inclusiv atunci când vine vorba de clești de gene, mai ales când vorbim de branduri de lux, dar Dior a mers împotriva curentului cu un aspect complet negru. Și în loc să fie nevoie să-ți treci degetele prin găurile mânerelor ca la un ondulator de gene tradițional, există două mânere netede din plastic de care să-l apuci.

Cleștele pentru gene Dior Backstage oferă o experiență puțin mai premium și se simte. E, în general, mai puțin complicat decât cleștii de gene de la alte branduri. În ceea ce privește mecanismul de ondulare, plăcile în sine sunt destul de mici și curbate.

clește de gene Dior Backstage

Prima parte mi s-a părut un bonus pentru cei cu gene mici, dar a doua parte mi s-a părut că vine puțin în dezavantaj, deoarece ochii mei nu sunt foarte rotunzi. Așa că m-am cam chinuit să-mi prind toate genele între cleme. Acestea cu siguranță mi-au ridicat genele, dar într-un fel mai degrabă de gene cu care m-am trezit natural, de care aș fi tras puțin cu un ser, decât un aspect de gene laminate / puse, la un cu totul alt nivel de impact.

Aș spune că ondulatorul pentru gene Dior Backstage se potrivește cel mai bine oricui caută să îmbunătățească un aspect de machiaj natural, de zi cu zi. E perfect pentru ochii rotunzi, mult mai ușor de utilizat decât alte ondulatoare de gene pe care le-am mai folosit, dar nu e potrivit la orice formă de ochi – și acesta e un mare dezavantaj, din păcate. În schimb, fondul de ten din colecția Dior Backstage mi s-a părut printre cele mai bune.

Îl găsești online la:

Clește ondulator de gene Shiseido

Un produs de cult, clasic, acest clește de gene robust de la Shiseido va oferi genelor tale un efect prelungit de ridicare / lift, care durează toată ziua. Ca să nu mai vorbim că instrumentul în sine te va ține ani de zile.

Cleștele de gene Shiseido a fost selectat adesea drept cel mai bun ondulator de gene pentru ochii în formă de migdale. Curbura exagerată a cleștilor vizează fiecare geană — chiar și genele mai greu de atins în colțurile interioare și exterioare ale ochiului. De aceea, s-ar putea să nu fie cel mai bun pentru cei cu ochi mai rotunzi, din cauza formei.

clește de gene Shiseido

Curba cleștelui este, într-adevăr, puțin mai exagerată decât la multe alte ondulatoare de pe piață, ceea ce asigură ca fiecare geană să fie ondulată uniform, chiar și acele colțuri interioare sau exterioare care ar putea fi mai greu de atins.

Prinderea fermă cu degetele a mânerelor sporește atractivitatea pentru acest clește de gene – face ca întregul proces de ondulare a genelor să se simtă eficient, robust și totuși confortabil. Puterea sa de ondulare e impresionantă ca rezultate: obții un lifting subtil prin strângerea genelor o singură dată și o ondulare mai dramatică prin aplicarea a trei strângeri și puțin mai multă presiune.

Clește de gene Laura Mercier Artist

Când cauți produse de machiaj bune, Laura Mercier e întotdeauna un nume menționat. Iar acest clește de gene e apreciat mai ales pentru că oferă curbarea de lungă durată a genelor și e ușor de apropiat de linia genelor.

Ce mi-a plăcut foarte mult la cleștele de gene Laura Mercier Artist este că forma clemei este mai plată decât a altor ondulatoare de gene de pe piață, ceea ce mi-a permis să mă apropii foarte mult de linia genelor. Mi se pare că atunci când ondulatoarele de gene sunt prea curbate, acest lucru este mai dificil de făcut și îngreunează și curbarea tuturor genelor. Din acest motiv, trebuie să fii puțin precaută când îl folosești – dacă ești prea zeloasă, ca mine :D, atunci este posibil să prinzi din pielea pleoapei.

clește de gene Laura Mercier Artist

Efectul final este mai degrabă de ondulare / curbare decât de lifting / ridicare, până în punctul în care genele mele aproape că se îndoiau singure în vârfuri. Dacă genele tale sunt în mod normal încăpățânat de drepte ca ale mele, atunci acest efect nu va fi neapărat un lucru rău, deoarece înseamnă că vor rămâne drepte mai mult timp. Instrumentul pentru gene Laura Mercier Artist va ajuta cea mai bună mascara pentru gene drepte sau pentru gene scurte să fie și mai eficientă.

Ondulator de gene cu încălzire StylPro

Ceva puțin diferit pentru această listă până acum: un ondulator de gene electric, cu încălzire. Configurarea pentru utilizarea acestuia este ușoară și chiar vine cu baterii incluse, de regulă.

După ce ai introdus bateriile în aparat, apasă butonul de pornire și așteaptă ca tamponul roșu de silicon să devină alb. Brandul spune că durează 40 de secunde să se încălzească, dar eu aș zice că totuși durează mai mult de trei minute pentru ca întregul pad să își schimbe culoarea. 

ondulator de gene cu încălzire StylPro

Deoarece designul este mai gros decât la ondulatoarele de gene clasice, din metal (tip cleștișori), a durat ceva mai mult timp pentru a-mi alinia genele în clemă, dar în final este ușor de utilizat. 

Căldura mi s-a părut destul de liniștitoare în jurul ochilor. Nu trebuie să îl ții mult timp – sunt suficiente doar zece secunde pentru fiecare ochi. 

Acest ondulator electric de gene mi-a ridicat genele, a adăugat și o îndoire, dar nu m-am putut apropia atât de rădăcina lor, ceea ce înseamnă că nu le-a făcut atât de lungi pe cât mi-aș fi dorit. 

Pentru noi, ondulatorul de gene cu încălzire StylPro este și unul dintre cele mai bune dispozitive de beauty sub 200 lei care chiar merită și își fac treaba.

Clește pentru gene MAC Full Lash Curler

Un clește de gene clasic, din metal, realizat dintr-un cadru ușor cu mâner cu buclă, cu un tampon de cauciuc de rezervă în cutia în care vine, MAC Full Lash Curler. Placa de presare/ondulare este lată, cu amortizare moale și ajunge la toate genele. 

clește de gene MAC

Dar instrumentul MAC Full Lash Curler nu se potrivește prea strâns pe linia genelor. Am descoperit că, deși nu obții o ridicare puternică masivă, e potrivit pentru o prindere mai blândă a pleoapelor sensibile. Destul de subțiri și subtile, genele mele au fost uniform ridicate și în exterior, într-un efect de ondulare natural.

Cleștele de gene MAC este cel mai bun ondulator de gene pe care l-am utilizat în perioada în care am început să cochetez cu ideea de a face cursuri de makeup. Am amintiri foarte plăcute din acea perioadă când îl utilizam.

Ce criterii să urmărești pentru un ondulator de gene bun?

Un ondulator de gene bun trebuie să fie:

  • Ușor de utilizat: Nimeni nu vrea să se lupte cu un instrument greoi atunci când are ochii încărcați și se machiază dimineața. O pereche bună de cleștișori de gene ar trebui să fie intuitiv de utilizat.
  • Ridică și ondulează genele: Ceva evident, doar de-aia e conceput, acesta îi e scopul, de aceea se nuește și astfel; dar un ondulator de gene este destul de inutil dacă nu-ți ridică, nu-ți alungește sau nu-ți ondulează genele.
  • Confortabil: Se spune că frumusețea presupune durere (baba suferă la frumusețe), dar nu este ceva cu care să mai fim de acord în era noastră, sincer. Un ondulator de gene ar trebui să aibă o strângere uniformă și confortabilă și să nu te tragă de gene sau, mai rău, să ți le smulgă.
  • Calitate: Cred că cel mai bun răspuns în acest sens e mereu „calitatea”. Dacă ondulatoarele de gene sunt prea subțiri, nu vei putea obține o ondulare bună și dacă sunt prost construite (de exemplu, mai mult metal intră în contact cu genele decât ar trebui), atunci îți poate rupe genele. Dacă deja te confrunți cu această problemă, află că în aproximativ opt săptămâni vor crește la loc. Deci mult, așa că ai grijă.
  • Forma ochilor: nu toate ondulatoarele de gene funcționează pentru toate formele de ochi. Unele mărci precum Tweezerman se potrivesc cu diferite forme de ochi, dar la altele e cazul să urmărești mai cu atenție curbura și în funcție de acest lucru.
  • Cu încălzire sau clasice: cele mai multe ondulatoare de gene de pe piață arată exact așa cum te-ai aștepta să fie, niște clești cu presare pe gene, prin mânere în care îți vâri degetele, dar unele au avantajul suplimentar de a-ți încălzi și genele. Ideea este că, prin folosirea căldurii, ondularea se va fixa în gene pentru mai mult timp; la fel cum folosim căldura pentru a ne coafa părul. Unii experți în gene cred însă că ondulatoarele cu încălzire îți pot deteriora genele naturale, așa că, dacă mergi pe această cale, ar trebui să le limitezi utilizarea. 
  • Paduri de schimb: Nimic nu durează pentru totdeauna, iar tamponul cauciucat de la baza cleștișorului de gene se poate uza în timp, așa că poți ajunge să nu mai obții un efect atât de bun. Dacă folosești mascara înainte de ondulatorul de gene, acest produs se poate acumula pe pad, ceea ce înseamnă mai multe șanse de a-ți deteriora genele, așa că asigură-te că îl curăți în mod regulat. Unele ondulatoare de gene vin cu paduri de schimb sau le poți achiziționa separat (de exemplu, de pe eMAG).