Să faci o baie spumoasă poate fi unul dintre cele mai bune mijloace de destresare după o zi lungă și stresantă. Ce puțin pentru mine.

E ceva în apa caldă care mă face să mă simt mult mai confortabil și în siguranță, la „murat”, cum s-ar zice. Așa că adesea stau întinsă în cadă și câte o oră. Dar nu e doar că mă las în apa fierbinte la scăldat.

Nu, adesea fac din baia mea un adevărat ritual. Baia mea în cadă e fabuloasă. Vorbesc de un vin roșu, lumânări parfumate, spumă de baie, săruri aromate, tot ce înseamnă relaxare. E un timp dedicat mie, așa că acord atenție lucrurilor pe care mi le doresc în acel moment – inclusiv unor snacksuri, dacă așa se potrivesc.

Bineînțeles că o astfel de baie, apropiată ca efect de un ritual de spa, înseamnă să folosesc produse de baie A+. Am testat sute de produse de baie de-a lungul timpului, așa că știu câteva lucruri care fac dintr-o baie bună una cu adevărat excelentă.

De la băi spumante și băi cu săruri până la cele care implică lumânări parfumate și tratamente pentru păr, uite ce produse aleg eu clar pentru o astfel de baie spumantă relaxantă ca la spa.

Spumant de baie aromat cât mai natural

Pasul 1 ca să creezi o baie spumantă: un produs de baie care să creeze clăbuci, normal!

Îmi place acesta pentru că e și de aromaterapie, fiind realizat din uleiuri esențiale și extracte naturale, ceea ce înseamnă că nu se rezumă doar la a crea baloane mari de săpun și spumă.

Am încercat foarte multe produse pe partea aceasta, dar acest spumant de baie Sabon e singurul care se simte cel mai bine pe pielea mea, face cele mai bune și durabile bule de spumă și miroase cel mai drăguț.

Ador și ambalajul în sticluță cu design minimalist, ca de farmacie rustică veche, dintr-un orășel englezesc sau franțuzesc. 🙂

spumant de baie lavandă Sabon

Săruri de baie care calmează mușchii și aduc o stare de spirit bună

Sunt o fire activă, indiferent că e vorba de yoga cu noaptea în cap sau de o zi de muncă plină. Îmi place mult partea aceasta de muncă, dar febra musculară care se instalează uneori de la exerciții intense nu e chiar plăcută – deloc chiar.

Așa că astfel își intră în scenă sărurile de baie. Acestea conțin substanțe care ajută la calmarea mușchilor obosiți și reduc tensiunea musculară din zonele încordate, unde se concetrează și stresul, de regulă.

M-am oprit tot la sărurile de baie Sabon, care sunt adesea și cu plante uscate și extracte naturale – exact ce ai nevoie după o zi grea, într-o baie spumantă.

sare de baie cu plante și uleiuri aromate

Lumânare parfumată

Aromele au un efect uriaș asupra stării noastre de spirit, iar cele din uleiuri esențiale floral-fructate mă ajută să îmi revitalizez simțurile.

Există altceva care să sune mai bine când te simți cu creierii zob după o zi lungă? Eu îmi atârn deasupra dușului mereu buchețele de plante aromatice precum lavanda, astfel încât atunci când fac duș, aburul să creeze acea experiență ca de spa și să mă ajute inclusiv la facilitarea respirației pulmonare.

Seara însă, într-o baie relaxantă, plină de spumă, prefer versiunea cu lumânare aromată. Luminile stinse, lumânarea aprinsă! Yaay! Ce sentiment!

lumânare parfumată Bath & Body Works flori deșert

Ulei de cocos pentru tratamentul părului

Ador un tratament bun pentru păr, iar printre preferatele mele pentru a face tot ce e nevoie ca să elimin aspectul tern al părului este și o doză sănătoasă de ulei de cocos.

Sunt nenumărate studiile care au arătat că uleiul de cocos pătrunde mai repede și mai bine în părul uscat decât pe părul umed / zvântat. Și, ca să nu fie nevoie să umblu prin casă cu părul plin de ulei de cocos, îmi aplic de regulă acest tratament când sunt în baia de relaxare.

Apoi, după ce îl spăl și usuc, părul meu arată vizibil mai moale și mai strălucitor.

ulei de cocos organic raw

Mască de față calmantă

Ce moment poate fi mai potrivit pentru o mască dacă nu în cadă? Doar imaginează-ți: lumina e difuză, o muzică relaxantă se aude în surdină, iar încăperea miroase a spa.

Alege un astfel de moment pentru a-i oferi tenului tău un răsfăț de vis cu o mască hidratantă cu o textură reconfortantă. Nu are nevoie decât de 10 minute pentru a-ți face pielea să se simtă mai bine.

mască de față tip sheet mask ideal de aplicat într-o baie spumoasă

Gel de duș superhidratant

Bineînțeles că nu putem numi o baie perfectă dacă nu oferim un răsfăț deplin și restului corpului.

Un gel de duș hrănitor ajută să calmeze și hrănește până și cele mai uscate zone ale pielii, în timp ce cu aromele sale te poartă înspre o relaxare deplină a întregului corp.

Ai nevoie de un gel de duș hidratant și aromat, pe bază de plante și fructe, care să te facă să-ți dorești să te scalzi în interiorul sticlei sale direct.

Și da, asta e foarte-foarte bine pentru tot: și corp, și minte! 🙂

barnangen-berry-boost-gel-de-dus-si-baie cu afine

Și? Tu cum te relaxezi zilele acestea? Ce alte produse mai folosești pentru o baie spumoasă relaxantă? Scrie-ne în secțiunea de comentarii, din josul paginii, viziuanea ta de baie relaxantă, ca la spa. 🙂