Cu reflectoarele țintite pe nuanțele de culori, accesoriile de păr tinerești și broșele care ies în evidență, ceremoniile de inaugurare a președintelui american Joe Biden au setat niște tendințe în modă pentru următorii patru ani, cel puțin.

Ca un plus la agitarea spiritelor, interludiile muzicale puternice din partea lui Lady Gaga și Jennifer Lopez și introducerea în fața Americii a noului poet favorit, Amanda Gorman, inaugurarea istorică a Președintelui american Joe Biden și Vicepreședintelui Kamala Harris a plasat moda în față și în centrul atenției tuturor.

Unele dintre tendințele-cheie au inclus hainele și paltoanele în culori de pietre prețioase, cu mănuși în ton asortate – mov-închis al lui Harris, care a purtat o haină Christopher John Rogers; bleu pudrat purtat de Dr. Jill Biden, de la Markarian; burgundy – fosta Prima Doamnă Michelle Obama, care a purtat un palton Sergio Hudson.

S-au purtat multe bentițe de păr tinerești, de către Gorman, dar și de către fiica vitregă a lui Harris, Ella Emhoff, în stilul Alice.

Apoi, cine poate uita broșa imensă oversized, făcută pe comandă de către Schiaparelli Haute Couture, pe care a purtat-o Lady Gaga?

Ca să nu se facă loc doar intrării acestor politicieni, ci și modei pe care o promovează, listăm mai jos câteva din trendurile noastre preferate ale acelei zile. 😉

Haine și paltoane în tonuri de culoare tip pietre prețioase

Femeile de stat au etalat paltoane și haine în culori și nuanșe aparte care amintesc de pietrele prețioase ale bijuteriilor.

De data asta, prețios a fost mai mult lookul creat cu astfel de paltoane decât bijuteriile în sine cu pietre și alte giuvaeruri.

Vicepreședintele Kamala Harris a purtat un palton mov-închis, ca un ametist, iar Michelle Obama, fosta Primă Doamnă, a purtat o haină burgundy, ca rubinul. Nici Jill Biden, nu s-a lăsat mai prejos: paltonul ei a fost de un bleu precum topazul sau safirul. Foarte frumoase culorile.

Potrivirea de mănuși monocromatice cu paltonul

Dr. Jill Biden, soția președintelui ales și noua primă doamnă a Statelor Unite ale Americii și noul președinte Joe Biden au ajuns în Cripta Capitoliului American, pentru ceremonia de investire, ținându-se de mână.

A fost momentul în care s-a observat cel mai bine că noua primă doamnă a Americii purta mănuși albastre, monocrome, asortate la culoarea paltonului, în bleu topaz, ca de bijuterie.

Bentițe tinerești pentru cap

Poetul tinerilor, laureat, Amanda Gorman, îmbrăcată în Prada, un palton galben superb, a vorbit mulțimii la inaugurarea președintelui american, Joe Biden, în frontul de Vest al Capitolului SUA.

I-a fost admirată ținuta, dar în mod special bentița de pe cap, una roșie, în contrast cu paltonul galben, viu colorat. Tot lookul a emanat tinerețe, prospețime și o predilecție spre modă și frumos, cum orice tânăr poet actual o poate avea.

Prevedem o eră lungă pentru bentițele de păr. 😉

Colierele cu perle: nu neapărat o tendință, cât un nou suflu

Kamala Harris a ales să depună jurământul ca Vicepreședinte al Americii purtând un colier de perle creat de Wilfredo Rosado, asortat la paltonul în misterioasa nuanță de mov.

Perlele sunt clasice, elegante, sobre, atemporale, au fost purtate de mari regine ale lumii și nu se vor demoda niciodată.

Cu ocazia acestei inaugurări a noului președinte al Americii însă, ne amintim de ele în rândul colierelor și le vom vedea ca pe un accesoriu de bun augur în ținutele femeilor cu funcții înalte.

Măștile de față: accesoriile unei noi ere, chiar și la ceremoniile de rang înalt

Președintele american Barack Obama și soția sa, Michelle Obama, și-au făcut apariția purtând amândoi măști asortate, negre, peste gură și nas.

A fost mesajul clar de transmis: virusul și boala nu iartă pe nimeni, indiferent de rang, iar puterea exemplului trebuie să învingă aici. Pentru măștile medicale pentru prevenirea transmiterii virusurilor, era nu s-a încheiat: ele continuă să fie „în tendințe”.

Broșe statement imense

Lady Gaga a cântat Imnul Național al Americii în timpul celei de-a 59-a Inaugurare a Președintelui american și s-a remarcat nu doar prin rochia de ceremonii superbă, impunătoare.

În piept, Lady Gaga și-a pus o broșă imensă, realizată pe comandă, în formă de pasăre cu ram în cioc și aripi desfăcute în zbor. Piesa de artă e semnată chiar de Schiaparelli Haute Couture.

Moda broșelor supradimensionate nu e de ieri, de azi, dar cu siguranță un lucru îl deducem deja: multe doamne și domnișoare vor alege de acum încolo să-și prindă astfel de broșe semnificativ de mari în piept.

Tu ce părere ai? Care din tendințele enumerate mai sus crezi că vor dura cel mai mult? Care îți place? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii părerea ta.

Photo Credits: J. Scott Applewhite/AP, Courtesy of Getty Images, Caroline Brehman/Pool Photo via AP, via WWD.