Află două dintre cele mai simple rețete DIY de primer de machiaj! Este simplu, deloc costisitor și eficient să-ți faci singură acasă un makeup primer pentru față. Poți să faci asta și chiar ar trebui. 😉

Chiar dacă zilele astea nu ies prea mult din casă, tot am nevoie să fug până la colț de stradă măcar, pentru fructe și legume, din când în când.

Tonul pielii mele este unul natural, dar disproporționat ca tonuri. Așa că un pic de pudră de machiaj tot am nevoie să folosesc.

Textura pielii mele e uleioasă, așa că de obicei utilizez un primer, dar cum nu am prea mai avut cum să-mi cumpăr preferatul sau ceva similar, m-am gândit că ar fi mai bine… să-mi fac unul al meu. 😀

DIY primer de machiaj pentru față

Cea mai simplă cale de a face un makeup primer homemade pentru față este să amesteci 3 părți dintr-un gel cu o parte de pudră. Cum sunt câteva opțiuni în acest sens, din care să alegi, am făcut totul cât mai simplu în alegeri.

Ingrediente

 • 1 lingură de gel de aloe vera, natural. Dacă nu ai aloe verde în casă și găsești la un supermarket apropiat, poți opta pentru această cremă tip gel de față de la Garnier: Hyaluronic Aloe Gel. Eu am avut de ambele. 🙂
 • 1 linguriță de pudră pulbere de față (translucentă – de preferat). Dacă vrei să menții compoziția 100% organică, te invit să pui pulbere / făină de arorut (o rădăcină dintr-o plantă indiană foarte benefică organismului și cu rol de amidon, bună mai ales pentru cei cu intoleranță la gluten).

Instrucțiuni

 1. Amestecă bine ambele ingrediente de mai sus și toarnă-le într-un borcan cu gura largă. Asta e tot! 😀
 2. Aplică o cantitate mică din acest DIY primer de față pe tenul tău, înainte de a folosi machiaj. Acesta va ajuta ca pielea ta să rămână mai puțin uleioasă, iar machiajul tău să dureze mai mult.

Eu adaug o cantitate mică din machiajul meu regulat, ca să confer puțină culoare rezultatului final. Acest pas ajută și ca să-ți păstrezi un look proaspăt prin machiaj, fără să ai un makeup supraîncărcat.

Altă rețetă de primer pentru față homemade: pentru un ten gras

Îmi place la nebunie să am cât mai multe opțiuni. Așa că mă bucur că inclusiv când e vorba de rețete  DIY pentru produse de machiaj homemade există mai mult de o singură posibilitate. Chiar și pentru un primer de față DIY, iată.

Aici ai, așadar, încă o rețetă de primer de machiaj, dar care, de această dată, nu include aloe vera. De ce? Pentru că îmi dau seama că sunt persoane care nu o pot utiliza și că, în cele mi călduroase zile, poate fi prea apoasă.

Aloe Vera e un umectant, atrage umiditatea din aer și face ca pielea ta să se usuce mai greuț.  Așa că, dacă ai o piele mai uleioasă / un ten mai gras, e cazul pentru o alternativă la primerul homemade de față, propus mai sus.

Ingrediente

 • 2 linguri de semințe de in
 • 1/4 ceașcă de apă fierbinte
 • 1-2 lingurițe de pudră pulbere de față (translucentă – de preferat) sau făină de arorut ca în rețeta de mai sus

Instrucțiuni

 1. Ca să faci acest makeup primer DIY, adaugă într-un bol mic semințele de in la apa fierbinte. Amestecă bine și lasă să se răcească.
 2. Strecoară aceste semințe de apa în care au stat, care va deveni un gel până în acest moment. NU arunca acest lichid!
 3. În funcție de câtă apă/gel ți-a rămas, urmează pașii din rețeta de mai sus, folosind 1 linguriță de pudră de arorut / pudră pulbere cosmetică la 1 lingură de gel. Amestecă bine.
 4. Acest primer homemade pentru față se folosește în același mod ca și cel anterior , dar trebuie păstrat la frigider pentru a întârzia alterarea și să nu mucegăiască / prindă bacterii.

Adăugarea de uleiuri esențiale la un primer de față DIY

Cu siguranță poți să adaugi uleiuri esențiale la primerul tău de machiaj DIY, dacă îți dorești.

Adaugă pur și simplu câțiva stropi de ulei esențial de lavandă sau de tămâie la gelul tău / baza primerului și amestecă bine. Cum uleiurile esențiale sunt… uleiuri, s-ar putea să înceapă să se separe de restul compoziției. Dacă se întâmplă asta, amestecă-le doar din nou.

O altă alternativă aici ar mai fi să utilizezi apă (infuzată) din anumite plante, atunci când creezi gelul / baza de primer homemade.

În mod normal, aș folosi apă distilată, dar poți, de asemenea, să folosești un „ceai” puternic din flori de lavandă, petale de gălbenele sau frunze de tătăneasă. Apoi, folosește acest lichid în locul apei, în a doua rețetă DIY de primer.

Economisește bani și deține controlul ingredientelor prin crearea unui primer de față pentru machiaj DIY!

Abia aștept să ne împărtășești și tu din experiența ta de cosmetice create natural în casă! Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii poveștile tale despre cosmetice DIY și ajută și alți cititori să se bucure de produse homemade simple și benefice! 
Ți se par utile astfel de articole? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii! Părerea ta contează cel mai mult pentru noi.