Multe alimente comune sunt benefice pentru ten și îmbunătățirea aspectului acestuia, luptând contra a numeroase probleme ale pielii. Iată câteva idei de măști homemade super eficiente pe care să le faci cu acestea!

Este surprinzător cum nu ne dăm seama că alimentele care sunt bogate în vitamine şi substanţe nutritive sunt bune nu numai să le mâncăm. Ele pot fi bune pentru exteriorul corpului nostru. În plus, sunt mult mai avantajoase decât produsele de la branduri mari: lipsite de conservanţi şi cu siguranţă naturale.

Papaya e utilă contra acneei

Papaya este plină de vitamine şi minerale care luptă împotriva acneei, cum ar fi vitaminele A şi C, acidul beta-hidroxi, papaină şi potasiu, şi oferă diferite efecte benefice împotriva îmbătrânirii pielii.

Are beneficii excelente de frumuseţe care fac pielea mai strălucitoare şi, de asemenea, o exfoliază.

O să ai nevoie de 3-5 linguri de papaya şi o lingură de miere. Aplică masca pe faţă şi las-o timp de 10-15 minute. Clăteşte cu apă caldă.

Mărul e perfect pentru ten gras

Dacă te poţi imagina mâncând o tartă sănătoasă cu mere, care este încărcată cu vitamina C, vitamina A şi cupru, atunci aplică aceşti nutrienţi pe faţa ta şi vei înţelege cât de uimitor este.

Există o serie de vitamine care joacă roluri specifice aici, dar ceea ce trebuie să înţelegi este modul în care aceasta oferă îngrijire pentru pielea ta. Această mască este foarte bună pentru tenul gras.

Vei avea nevoie de două mere rase sau tăiate cubuleţe, o linguriţă de lapte bătut (absoarbe uleiul din piele), o linguriţă de zeamă de lămâie (opreşte oxidarea amestecului de mere). Se amestecă până când se formează o pastă. Se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute. Clăteşte cu apă caldă.

Căpşunile sunt benefice pentru tenul predispus la acnee

Cine ar fi crezut că beneficiile minunate şi puterea naturală a căpşunilor pot fi folosite pentru a spori frumuseţea? Proprietăţile din căpşuni sunt benefice pentru tenul gras, predispus la acnee.

O să ai nevoie de 3 căpşuni şi o lingură de miere. Se aplică amestecul pe faţa curată şi se lasă 15 minute. Se clăteşte cu apă caldă.

Avocado e perfect în lupta antiîmbătrânire

Avocado este bogat în antioxidanţi naturali, ceea ce îl face foarte eficient ca produs antiîmbătrânire şi de îngrijire a pielii. De asemenea, este foarte bun pentru hidratare, deoarece conţine Omega 3 şi Omega 6, acizi graşi şi vitaminele E, C şi K. Această mască îţi va face pielea să se simtă moale şi hidratată.

Foloseşte interiorul unei jumătăţi de avocado copt bine şi amestecă-l într-un bol până când arată ca o pastă. Se adaugă o linguriţă de zeamă de lămâie. Aplică pe faţă şi aşteaptă 15 minute. Clăteşte cu apă caldă.

Uleiul de cocos – proprietăți antibacteriene și hidratante

Uleiul de cocos este cunoscut pentru caracteristicile sale antibacteriene, ceea ce îl face foarte eficient în lupta cu acneea.

De asemenea, uleiul de cocos poate fi folosit pentru a hidrata pielea, dar poate fi folosit şi ca demachiant, deoarece, spre deosebire de uleiul mineral, nu blochează porii.

Este eficient şi pentru albirea dinţilor, elimină bacteriile care îţi fac dinţii să fie galbeni.

Mierea – numai bună în lupta contra acneei și a reparării celulelor pielii post acnee

Mierea este cunoscută pentru caracteristicile sale antiinflamatoare şi antibacteriene, care o fac foarte eficientă în prevenirea şi combaterea acneei.

Mierea este bogată în antioxidanţi şi are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, ceea ce o face foarte bună pentru curăţarea pielii şi repararea celulelor deteriorate.

Aplică miere pe faţă şi las-o timp de 15-20 de minute. Clăteşte cu apă caldă.

Iată alte 11 măști pentru ten pe care le poți face acasă!

Ai încercat vreodată să-ţi face o mască din aceste alimente sau altele?

Sursă foto: Pexels / Breakingpic