Acum ceva vreme, de un Black Friday, mi-am luat prima apă de parfum de la Burberry: Touch pentru femei, în varianta mini. Am vrut să văd cum este, mi s-a părut interesantă prezentarea lui și, în plus, a fost la un preț deosebit de tentant – vreo 50 de lei cred.

Creat de către Michel Girard în 1998, apa de parfum Burberry Touch pentru ea a marcat un punct de turnură revoluționar pentru casa Burberry, după ce Roberto Menichetti a devenit, tot în 1998, directorul artistic al casei.

Cu venirea acestuia, schimbări serioase s-au produs și a început să se impună un stil mai modern fără a deveni însă neloial filosofiei originale Burberry.

Top modelul Stella Tennant a devenit imaginea noului trend al casei.

Notele reprezentative ale parfumului Touch pentru femei de la Burberry

Parfumul e fin și casual, cu o tentă de prospețime în notele de top, care includ coacăze negre, sirop de cassis, merișoare și boabe de piper roz, care deschid calea notelor de mijloc, florale. Uite de-aia îmi și place și mie, probabil: are note de piper, iar mie îmi place genul acesta de parfum, dar și accente florale și fructate.

Cu toate acestea găsesc acest parfum destul de pudrat, dar nu în sensul clasic – exact ca aroma obișnuită a pudrelor de față cosmetice, de pe vremuri, ci mai voalat, mai atenuat de aromele fructate și condimentate, cum ar veni.

În mod normal, nu-mi plac parfumurile cu aromă pudrată, prea soapy, prea de săpun. Mă îneacă. Dar acesta are și alte note care îl acaparează și îl fac chiar mișto.

cum e apa de parfum Touch by Burberry pentru femei

Culmea, notele florale, de trandafir, lăcrămioare și iasomie, amestecate cu arome de piersici și zmeură, nu sunt mai deloc printre preferatele mele. În afară de iasomie și piersici, nu prea îmi place ce regăsesc la acest nivel. 😀 Noroc însă că avem celelalte note faine de care vorbeam mai sus și care le acaparează pe acestea florale.

Chiar dacă l-am cumpărat fără să încerc vreo mostră înainte, fără să am o idee despre acest parfum, m-am documentat înainte pe site-ul oficial Burberry privind toate aceste note. Am riscat, dar sunt fericită. Am ales, tocmai pentru că nu știam parfumul, varianta mică, de 30 ml. Ca să nu risc cu ceva full-size.

Oricum, cea mai mare parte a notelor sunt pe placul meu. Și da, mai ales parfumul, în întregul său, inclusiv cum se arată și se dezvoltă pe pielea mea.

Urma lăsată de parfum este una foarte plăcută și „confortabilă ca o păturică englezească, parfumată cu arome calde de vanilie, lemn de cedru și mușchi de stejar”, după cum chiar brandul o descrie. Oricum, duce puțin spre ceva ca de săpun, ca de miros de lenjerie de pat proaspăt spălată și în care pui săpun ca să-i mențină aroma fresh, de curat.

  • Note de vârf: piper roșu, Cassia, merișoare, mure, coacăze negre, ulei de trandafir și portocală;
  • Note de mijloc: piersică, bujor, crin, tuberoză, lăcrămioare, iasomie și zmeură;
  • Note de bază: cedru, mușchi de stejar, vanilie, migdală verde și boabe de tonka

Deși pare simplu inițial, e o combinație foarte complexă și interesantă, plină de personalitate puternică, exact ca și casa de modă care îl semnează. Eu îl văd și foarte elegant, totodată. Nu e nici greoi, ci discret, dar totuși e sesizabil, notabil.

Iar pentru această personalitate aparte pe care o propune acest parfum Burberry, pot spune că prețul acestuia este extraordinar de convenabil. 😉

Oricum, e un parfum care se apropie de unul unisex, elegant, serios, iar dacă ești mai degrabă adepta parfumurilor dulci, gurmande, bombonicioase, tinerești, acesta nu e pentru tine. Pentru astfel de gusturi, ai mai degrabă parfumul Viva la Juicy by Juicy Couture.

Cum e parfumul pentru femei Burberry Touch? Cât rezistă? Impresiile mele

Eu sunt încântată de ce oferă acest parfum Burberry. Am impresia că ține toată ziua cât sunt în picioare, pusă în priză – o zi de lucru (8-9 ore), mai precis. Chiar dacă nasul îmi obosește, mai simt încă parte din el și la final de zi, mai ales pe zonele unde îl aplic și nu implică pielea (cum ar fi părul).

Siajul nu e însă printre cele mai puternice. E moderat, însă destul de bun.

parfumul Touch Burberry pentru ea_păreri

Nu de puține ori când am purtat acest parfum am primit complimente, în special la locul de muncă, după câteva ore după ce mă dădusem cu el; deci rezistă în timp.

Sinceră să fiu, sunt puțin șocată de acest lucru, pentru că îmi place parfumul acesta mult, dar nu e în top preferințe pentru mine. Iar parfumurile preferate – Dior, Chanel – nu obțin așa de multe reacții precum acesta.

Pentru prețul lui convenabil, puterea notelor acestui parfum, personalitatea sa, rezistența și longevitatea mi se par demne de ale celor care definesc un parfum de top. Eu sunt fericită de performanța lui și i-aș da nota 8 din 10.

Mi se pare mai potrivit iarna decât vara; eu mai mult așa îl port. Cu toate că predomină în note fructate și florale, mai primăvăratice – văratice. E un parfum de zi, simplu, dar deloc plictisitor. Pare clasic, dar, la fel, e doar în aparență așa. Exact ca stilul Burberry.

E acel parfum pe care îl aleg într-o zi casual, simplă, lejeră, când vreau simplitate, să nu mă agit, să nu-mi preocup mintea cu prea multe. Nu strigă după atenție și totuși e observat și apreciat de către cei din jur. E simplu, dar sofisticat în simplitatea și „curățenia” pe care o denotă.

Designul parfumului Burberry Touch pentru femei

Trebuie să vă recunosc faptul că am fost foarte atrasă, inițial, de sticluța parfumului Touch pentru ea de la Burberry.

Mi se pare o sticlă unisex, elegantă, serioasă, puternic englezesacă și specifică bine casei Burberry. Ba chiar am crezut, inițial, că e un parfum bărbătesc și am verificat, de mai multe ori, dacă e, într-adevăr, un parfum feminin.

Da, eu am varianta mică, însă este mai simpatică această sticluță și mai atractivă, din punctul meu de vedere. Spre deosebire de sticlele full-size.

apă de parfum Touch by Burberry_design și ambalaj

Cel mai mult m-a atras însă capacul cu aspect de lemn, care pare foarte natural. Trimite mult spre natură. Și recunosc că, din acest motiv, mă așteptam să găsesc, printre notele parfumului, și pe cele de natură lemnoasă.

Cutia în care vine are patternul specific Burberry și se leagă cu un șnur în capătul de sus. Deschiderea de sus e ca un origami. Foarte classy și interesantă. Mă bucur mult că face parte din colecția mea de parfumuri această minune.

prezentare cutie apă de parfum Touch by Burberry pentru femei

Concluzii pentru Burberry Touch pentru ea

Un parfum confortabil, la un preț foarte bun mai ales în varianta de 30 ml, cum îl am eu. Perfect pentru zile obișnuite, când vrei ceva lejer. Vorba cântecului: „Easy like Sunday morning”…

Îmi place, chiar dacă am făcut o alegere blind, orbește, sub impulsul de moment și doar influențată de prețul bun, în oferta de Black Friday.

Mă bucur că îl am în colecție, că nu am greșit cu alegerea. Și da, merită! Mai ales dacă îl prinzi la reducere. Te sfătuiesc să îl alegi tot în versiunea mai mică, dacă încă nu-l cunoști și nu știi dacă ți se va potrivi.

Parfumul Touch de la Burberry are și versiunea pentru bărbați.

Tu ai încercat până acum apa de parfum Touch by Burberry? Ce părere ai despre acest parfum? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează cel mai mult aici.