Când aud de un parfum printre ale cărui note se strecoară și fructul de mango, nu am cum să nu devin interesată. Așa a fost și cu parfumul pentru femei Fame de la Paco Rabanne, încă dinainte de apuca să-l miros și să văd care-i treaba cu el. Știam că-mi va plăcea, nu știam însă cât de mult și în ce combinații cu deliciosul mango se va contura, mai ales pe pielea mea. Dar nu a durat mult și l-am descoperit – revin însă acum, ceva mai târziu, dar serios, cu părerile complete și review despre parfumul Fame by Paco Rabanne.

Deși am avut ocazia să-l miros și să-l testez încă din faza de prelansare în travel retail, nu am reușit să pun totuși mâna pe sticla în varianta full-size a celui mai recent parfum pentru femei de la Paco Rabanne, Fame, nici pentru acest review.

Cu toate acestea, am căpătat o mostră, care să mă ajute să îl încerc pe timp mai îndelungat și să pot reveni cu păreri despre apa de parfum Fame. Cartolina în care am primit-o seamănă destul de mult cu cutia din carton în care este ambalat și parfumul în varianta sa full-size, ceea ce mă face să mă simt câtuși de puțin ca și cum aș avea parfumul în sticla sa prototip.

Fame Paco Rabanne review

Dar, pentru un astfel de parfum-personaj, ca un roboțel feminin pentru varianta masculină, Phantom, cu un recipient atât de impresionant, parte senzorială importantă din experiența cu parfumul, știu că e cam puțin să ai doar mostra. Partea bună e că mă voi axa aici prin a-mi expune strict părerea despre „juice” în sine, lăsând celelalte detalii pe mai încolo.

Cum se prezintă parfumul pentru femei Fame by Paco Rabanne

Încă din modul de prezentare din campania de promovare cu actrița Elle Fanning, parfumul Fame by Paco Rabanne mi s-a părut jucăuș, distractiv, dar și glam, că doar se numește Fame și are și aspectul super strălucitor (deși cred că strălucirea exterioară e întocmai să redea „luminozitatea” conferită de compoziția parfumului, cu notele calde, solare). Și cam așa e… l-au introdus destul de bine. 🙂

Conceput să încapsuleze „stilul avangardist” al brandului în forma sa olfactivă, reluând codurile majore ale casei, cum ar fi armura de zale care se găsește și în emblematica geantă Paco Rabanne Chainmail din 1969, cu detalii glamour precum cizmele metalice aurii, ochelarii de soare tip cat eye și cerceii, parfumul Fame e luxos nu doar prin ambalaj.

Considerat ca făcând parte din clasa parfumurilor floral-lemnoase, deși n-ai zice, Fame prezintă note de vârf de mango și bergamotă, note de mijloc de tămâie și iasomie și note de bază de lemn de santal și vanilie.

Totuși, acest mix de arome parcă nu mi se pare că se potrivește la designul sticlei. Dacă mi l-ai fi dat să-l miros doar în mostră, fără să-i știu sticla atât de originală și futuristă, luxoasă și glamour, nu cred că l-aș fi asociat apoi la un asemenea ambalaj, ci la ceva cu un aspect mult mai… exotic. E doar o impresie personală, poate pentru alte persoane e chiar inversul; oricum, a fost foarte apreciat și admirat pentru ambalaj încă de la lansare, când mulți nici nu bănuiam cum va mirosi exact, doar ne imaginam.

Fame Paco Rabanne păreri

Creat din ingrediente cultivate în Grasse, France, acest parfum se laudă a avea o origine în proporție de 90% naturală, potrivit brandului. A fost lansat în iulie 2022, întâi exclusiv pentru travel retail, și e creația unui proiect de colaborare a celebrilor maeștri parfumieri seniori Alberto Morillas (cu peste 400 de creații olfactive la activ), Dora Baghriche, Marie Salamagne și Fabrice Pellegrin.

Fame Paco Rabanne e disponibil în strălucitorul flacon cu NFC, fiind reîncărcabil/refillable, în versiunile de 30 ml (dar fără armura metalică în designul sticlei), 50 ml și 80 ml. Recipientul tip doză pentru reîncărcare are 200 ml, fiind foarte convenabil ca preț, odată ce ai pus mâna pe sticluța oficială cu parfum. 😉

Fame Paco Rabanne review

Parfumul pentru femei Fame de la Paco Rabanne se află în ofertă online la:

Sigur, așa cum suntem obișnuiți din partea brandului Paco Rabanne, și acest parfum e perechea unui alt parfum deja lansat (cu un an înainte), la fel de futuristic – e varianta feminină a parfumului pentru bărbați Phantom, așa cum s-a întâmplat cu Lady Million, după 1 Million sau cu Olympea după Invictus etc.

Experiența mea cu apa de parfum Fame Paco Rabanne

Deși este clasat ca un parfum floral-lemnos cald, ceea ce nu ar fi ceva ieșit din comun, aș zice că notele de mango copt, suculent, și cele de bergamotă acaparează destul de bine și conduc parfumul spre o latură fructată, gurmandă, delicioasă, cea care îmi și place mult. Nu e un gurmand deosebit de dulce, dulceața de la mango, care se simte ca aroma unui fruct foarte copt, suculent și tentant, fiind echilibrată de nota citrică de bergamotă. Și oricum, e doar reperabilă în notele de vârf, ceea ce mă tot face să vreau să reaplic parfumul. 😛

păreri Fame Paco Rabanne

E un parfum destul de opulent și prin combinația de arome, dar e totuși foarte purtabil, rămânând un people-pleaser, de masă.

Parfumul Fame by Paco Rabanne se comportă destul de bine de-a lungul zilei, fiind cald și delicios, potrivit mai ales vara-toamna – asta datorită notelor calde de vanilie și lemn de santal, care îi prelungesc senzația lăsată, aceea de parfum cald, învăluitor, dar într-o direcție foarte plăcută, de cozy. Da, cred că ideea de „coziness” este cea care definește foarte bine pentru mine acest parfum de la Paco Rabanne. Iar nota de tămâie și parcă ceva ușor condimentat intrigă, îi conferă ceva cu totul și cu totul aparte, în combinație cu celelalte note – ceva pe care l-am mai regăsit, aș îndrăzni să spun, la parfumeria de nișă.

Am primit multe complimente când am purtat acest parfum, e într-adevăr seducător, dar nu într-un mod vulgar, ci jucăuș și plăcut, ca un fruct bine colorat și tentant. 🙂 Eu m-am simțit foarte bine purtându-l și m-am bucurat atât de siajul său destul de bun, cât și de longevitatea OK. M-am dat dimineața cu el, direct pe piele, în zonele cu puls, s-a simțit încă până seara, pe la ora 18, deși îmi „obosise” nasul, chipurile. Clar e un parfum care, și din acest punct de vedere, cu ingredientele în mare parte naturale, rezistă foarte bine unei zile lungi, ca un parfum bun de nișă.

review parfum Fame Paco Rabanne

Cred că îmi place Fame în primul rând pentru că se bazează pe notele de mango, și încă unul copt, bine atins de soarele de vară, fiind un parfum gurmand solar. Notele florale se pierd, din punctul meu de vedere, mai ales ca să mai poată fi clasat la parfumuri florale, și, în ce mă privește, bine că e așa. Nu sunt chiar adepta parfumurilor florale. Iar mango îmi place de mor și în parfumuri, deși e mai rar utilizat (de aceea e printre parfumurile mele preferate și Moonlight in Heaven by Kilian) și, aici, e doar ca notă de vârf. Așa că, pentru mine, probabil această notă a constituit un factor foarte important pentru care să mă atragă și Fame by Paco Rabanne.

Fame nu e un parfum prea dulce, cum te-ai aștepta de la această combinație de note, de care am zis deja că o consider destul de gurmandă, nu e nici prea fructat, dar nici floral – e echilibrat și foarte plăcut, delicios chiar, e ca o zi de vară într-o livadă cu fructe coapte scăldate în soare, printre care își desfășoară aroma și câteva flori, chiar și de la flori și nu numai. Știu, pare dintr-un cu totul alt film imaginea spre care mă conduce juice-ul, față de cât de luxos și glam se prezintă parfumul, față de cum îl poziționează brandul, dar, hei, nu despre asta e, de fapt, un parfum, despre amintirile ce le trezește în tine, emoții, imagini, călătorii imaginare sau care s-au întâmplat deja?

Cred că Fame e un parfum care se potrivește în orice anotimp: vara, fiind solar, iarna, fiind cald. De asemenea, îl găsesc potrivit oricărei femei, indiferent de vârstă, dacă se va regăsi în aroma sa, dincolo de aspectul sticlei: modern, jucăuș, sexy chiar.

păreri parfum Fame Paco Rabanne

Concluzii pentru apa de parfum pentru femei Fame by Paco Rabanne

Chiar dacă am avut doar o mostră pe care să mă bazez în acest review pentru parfumul Fame de la Paco Rabanne, deci nu am putut exprima prea multe din întreaga interacțiune cu parfumul, cu sticla sa impresionantă cu NFC, care e parte importantă din toată experiența cu acest parfum, știu că în final și acest parfum va intra în colecția mea de parfumuri – e prea fain și interesant și ca recipient ca să nu, unde mai pui că e și destul de mult de proveniență naturală ca ingrediente, și refillable, deci se înscrie în ultimele tendințe. Doar e prima sticlă de parfum care poartă… tocuri. 😀

Oricum, știu cum arată sticla, am pus mâna pe ea destul de repede după lansare, prin august 2023, doar că nu am apucat să-i fac și niște poze cu ocazia aceea (am fost mai mult curioasă de aromă). Voi reveni cu update la fotografii când îl voi avea în varianta full-size. Nu voi rata ocazia de a avea acest parfum cu note de mango atât de sesizabile și pentru nasul meu. 🙂 Cred că e primul parfum Paco Rabanne pe care să mi-l doresc; am mai avut Paco – unisex, care e un clasic, ieftin și foarte bun, ce-i drept (poate bestseller absolut între toate parfumurile Paco Rabanne).

Fame Paco Rabanne

Iar parfumul în sine îmi place mult, fiind cu… mango suculent (știu, mă repet). Eu i-am simțit mai mult latura fructată, gurmandă, prelungită parcă de vanilia și santalul din notele de bază, și asta mi-a plăcut mult.

În plus, e un parfum destul de persistent, atrage atenția, mi-a adus complimente purtându-l și mă simt foarte bine purtându-l. Observ cu ocazia aceasta (deși nu-i prima, dar probabil e datorită combinației de note – poate tot de la mango?), că îmi place mult cum se simte vanilia, cel puțin pe pielea mea, în parfumurile fructate sau cu note suficient de diverse de fructe, pe care parcă le potențează.

Dacă îți plac parfumurile calde, luminoase, opulente, fructate, eventual cu mango, sigur îți va plăcea la nebunie și Fame by Paco Rabanne. Tu ce părere ai despre acest parfum? L-ai utilizat deja? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.