În afară de Aqua di Gioia, nu prea cunosc parfumurile Giorgio Armani, prin urmare nici foarte atrasă de ele nu m-am simțit. Dar am primit acest Sì Fiori, apă de parfum, așa că vreau să vă ovestesc și vouă despre el.

Nu știu cum este nici parfumul-pillar Giorgio Armani, din aceeași gamă cu acesta: Sì. V-am spus, nu m-am simțit vreodată prea atrasă, în mod special, de parfumurile Giorgio Armani. Nu le știu însă pe cele premium de lux, din colecția Armani Privé…

Dar nu contează, poate e mai bine așa, căci nu vreau să vă povestesc despre parfum în comparație cu celelalte surate din aceeași gamă, ci despre cum e el, de sine stătător. Și, practic, primele mele impresii cu un parfum Giorgio Armani, pe care chiar l-am folosit.

Primele impresii pentru apa de parfum Sì Fiori by Giorgio Armani

Sì Fiori pe care l-am testat eu vine în varianta apă de parfum de 100 ml.

Parfumul e unul delicat și pare că persistă bine și pe piele și pe păr sau haine.

Miroase a ceva cremos (cred că de la vanilie) floral, dar e destul de echilibrat. E light și bogat în același timp. Pare un parfum tineresc, dar și elegant. E și destul de sexy, seducător, dar în sensul liniștit.

apa de parfum Si Fiori de Giorgio Armani review și păreri

Eu l-am folosit și iarna și vara, dar ar fi mai potrivit în anotimpul cald, cred, datorită notelor sale.

Nu e chiar favoritul meu ca parfumuri, dar e mișto și îmi place pentru anumite note de acolo sau, cel puțin, pentru cum se simte pe pielea mea. Îți dă o stare de bine, te face să te simți cozy.

Totuși, cred că tot de la vanilie care nu e chiar preferata mea în parfumuri, are ceva – o notă, o aromă, care nu-mi place și totuși predomină. Captivează tot parfumul și mă irită treaba asta. Îl face mai greu și mai dulceag.

Dar nah… mă obișnuiesc în timp, pe parcurs, cu asta. La început însă, cred că nu m-a atras atât de mult parfumul tocmai din cauza acelei note. Apoi, în timp, m-am obișnuit.

Am avut și întrebări referitor la el: gen „Hmmm, ce bine miroși! Cu ce te-ai dat?” și chiar părea ceva nou printre cei care mă întrebau. Adică nah, evident, nu vorbim de o aromă foarte cunoscută și comună deja ca… La Vie Est Belle, pe care toate femeile pare că o poartă.

Ce fel de parfum e Sì Fiori by Giorgio Armani?

Sì Fiori e încadrat la clasa de parfumuri florale, cu note de chypre-neroli. Și cred că mai ales de aceea îmi place, pentru că eu simt mai mult acele note aparte care nu-s neapărat florale, ci mai degrabă merg spre fructate.

cum e apa de parfum Si Fiori de Giorgio Armani review și păreri

Mirosul pare însă, așadar, dulce-floral, dar și puțin fresh-fructat. Trandafirul dă o notă delicată, deloc agresivă sau prea puternică. Eu, care nu-s mai deloc fascinată de parfumul de trandafir, nu-l simt atât de mult, deci e OK.

Notele se prezintă astfel:

  • Note de vârf: coacăze negre, mandarină verde;
  • Notele de mijloc – (sau inima parfumului) se resimt la câteva minute după ce notele de vârf se dispar. Notele de mijloc au o persistență de 2-3 ore.
    Note-inimă: paciuli, lichen, trandafir, extras din portocală amară
  • Notele de bază – Ultimele și, de multe ori, cu cea mai îndelungată persistență pe piele. Țin undeva de la 4 ore la peste o zi.
    Note de bază: mosc alb, vanilie

Ar avea, se pare, aceeași bază ca și parfumul inițial din colecție, Si. Totuși, e mai tineresc. Este cam ceea ce Chanel No. 5 eau Premiere a fost pentru Chanel No. 5: o versiune mai light, mai tinerească și jucăușă a originalului.

apa de parfum Si Fiori de Giorgio Armani ingrediente

Deși nu conține cafea, parfumul ăsta îmi pare că are note de cafea – trebuie să fie de la mirosul de vanilie combinat cu acordurile floral-chypre-neroli. Și probabil de aceea îmi place.

Vanilia nu e o notă preferată în parfumuri, pentru mine, dar depinde cum e combinată. Aici se simte, dar îmi place cum se simte tocmai și datorită combinației cu celelalte ingrediente. Mai ales ideea de a fi combinată cu note de… licheni.

Dar dacă ți plac parfumurile din gama Chypre-neroli, sigur te va încânta și îl poți cumpăra și fărăs să-l miroși, „la risc”. Totuși, eu îi simt cafeaua… habar n-am de ce. Un miros de cafea dulceag, subtil, vanilat.

Alte detalii despre apa de parfum Sì Fiori de Giorgio Armani

Povestea parfumului Sì Fiori se leagă de povestea parfumului-pillar al acestei colecții Giorgio Armani: Sì. E una foarte frumoasă.

apa de parfum Si Fiori de Giorgio Armani review

„Numele Sì Fiori provine din limba italiană. Sì înseamnă „da”, dezvăluind conceptul modern al feminității în viziunea Armani. Întruchipează femeia naturală, care se simte minunat în propria piele. Fiori înseamnă „flori”, pilonul central al acestui parfum. Apa de parfum Sì Fiori poate fi cadoul ideal de logodnă, de nuntă sau de aniversare – inelul de aur de pe flaconul roz antic reprezintă promisiunea eternității.”

Casa Giorgio Armani

Parfumul Sì Fiori a fost lansat în Martie 2019, este destul de recent, dar nu-mi pare că a fost atât de mult promovat ca și Sì Passione, de pildă. Nu e atât de cunoscut, nu a bneficiat de reclame pe TV atât de reluate.

Parfumul Sì Fiori a fost creat de Julie Masse, unul dintre parfumierii casei Giorgio Armani și care a creat și celelalte versiuni Sì Fiori.

Este votat ca un parfum cu un siaj și o longevitate moderate.

Parfumul e într-o sticlă nude – roz-pudrat, opac, prin care nu pare să vezi mai nimic. Sticla e mare, înaltă și robustă, din sticlă plină. E destul de grea. Capacul pare ca o piatră semiprețioasă de onix.

Acesta poate fi și un dezavantaj: sticla fiind opacă, nu prea îți dai seama când e gata parfumul din interior, ca să te pregătești cu un „refill”. Dar îți mai poți da seama și când observi că sticla devine mai ușoară… 🙂

Concluzii pentru apa de parfum Sì Fiori de Giorgio Armani

Dacă treci peste notele dulcege și îți plac parfumurile chypre-neroli, de regulă, acesta trebuie să fie OK și pentru tine. Am înțeles că e o variantă mai tinerească și mai preferată de multe femei decât originalul, Sì.

De asemenea, dacă ești OK și te obișnuiești și cu sticla opacă, ajungi să o cunoști, nu mai e atât de stresant să nu știi până unde ai ajuns cu nivelul parfumului din interior.

cum e apa de parfum Si Fiori de Giorgio Armani review

În rest, pentru mine, Sì Fiori de Giorgio Armani rămâne o apă de parfum interesantă, captivantă și plăcută, indiferent de anotimp sau ocazie (birou, ieșit seara, eveniment). S-ar putea să nu placă din prima, dar apoi, cu timpul, devine chiar un preferat sau aproape. 😀

Încă nu depistez de ce îmi pare mie că are note de cafea, chiar și dulcege, dar mă bucur că impresia a rămas, e acolo, căci aroma de cafea e printre preferatele mele. 😀

Îmi place mult și că pare să reziste o zi întreagă, se face remarcat prin siaj, deci e strong.

Tu ce părere ai? Ai încerca parfumul Sì Fiori de Giorgio Armani sau ai apucat să-l cunoști? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii opinia ta. Contează mult aici. 😉