Apă termală am tot folosit; la fel, apă micelară am mai folosit, dar un produs care să le aibă pe ambele – nu.
Oricum, fiind adepta produselor x in 1, mă bucur să descopăr și apa micelară cu apă termală Jonzac de la Lea Nature. Despre ea și ce poate povestim aici.

Să ne înțelegem, eu sunt adepta apei micelare de la Bioderma, cei care au adus-o primii pe piață. De altfel, Bioderma e brandul meu preferat de dermatocosmetice.

Însă mă bucur să descopăr și alte ape micelare interesante, de la branduri la fel de blânde cu pielea, la fel de… dermatocosmetice. Și chiar bio, cum sunt cele de la Jonzac.

Apa micelară Jonzac de la Léa Nature: multiple beneficii – mai mult decât o apă micelară revigorantă

Iar apa micelară Jonzac de la Léa Nature promite multe beneficii tocmai pentru că face parte din gama de produse a acestui brand franțuzesc care se bazează pe o apă termală foarte bogată în substanțe nutritive și minerale.

Spuneam că apa micelară Jonzac de la Léa Nature este un produs x in 1, ceea ce îmi place mult. Nu e doar o apă micelară pe care să o folosești pentru revigorare și curățarea tenului, dar:

  • este un produs demachiant
  • loțiune tonică și revigorantă, hidratantă
  • tonic calmant pentru tenul sensibil și cu probleme, care se irită ușor
  • curăță bine tenul de impurități
  • ajută în lupta cu acneea
  • apa termală are și rol ușor cicatrizant

Așa cum spuneam despre apa termală Jonzac că nu văd ce ar mai putea aduce nou pe piață, la fel am zis inițial și de apa micelară de la acest brand. Însă dacă ne uităm la primul lucru pe care se bazează, apa termală Jonzac, well, parcă începi să o privești mai altfel.

Cel mai mult îmi place cum se simte însă pielea mea cu această apă micelară, din punctul de vedere al calmării. Are un efect calmant, simt cum îi relaxează pielea, o calmează și o revigorează – e ca un răsfăț pentru piele. Ideală, de aceea, pentru tenul sensibil și problematic.

apă micelară cu apă termală Jonzac_review

Merge astfel și dacă ai tenul iritat pe timp de vară, după o expunere mai prelungită și nesăbuită la soare.

Având tenul mixt, cu descuamări periodice în zona T, această loțiune micelară Jonzac mă ajută bine, hidratând și ajutând pielea cu probleme.

De altfel, această loțiune micelară Jonzac face parte din gama Reactive de produse Jonzac, ceea ce ]nseamn[ că luptă cu problemele unui ten inclusiv foarte dificil, extrem de sensibil, „reactiv”, în sensul că este atât de sensibilizat încât reacționează extrem și puternic la orice agent iritant din jur, fie el și hipoalergenic.

Apa micelară Jonzac se mai regăsește și în gamele Sublimactive (antiîmbătrânire), Pure (purifiantă) și Rehydrate (puternic hidratantă) ale brandului franțuzesc Léa Nature.

Apa micelară cu apă termală Jonzac funcționează și ca loțiune tonică, foarte revigorantă pentru ten și, fiind antibacteriană (doar e micelară, e prin definiție așa), ajută în lupta cu acneea, fie ea și permanentă.

Iar mai ales că este cu apă termală cicatrizantă și indicată inclusiv pentru tenul sensibil, fiind hipoalergenică – aș spune chiar că e destul de indicat să o utilizezi dacă ai acnee!

Ca orice apă micelară, și acest produs este considerat având rol de demachiant. Deși nu cred în puterea apei micelare ca demachiant (pentru mine, produsele de bază trebuie lăsate să-și facă funcțiile de bază, iar apa micelară e clar un produs care nu a fost conceput inițial ca simplu demachiant).

Am simțit însă efectul de demachiant al apei micelare Jonzac fix când am avut mai mare nevoie de un demachiant – rămăsesem într-o seară fără șervețele demachiante (preferatele mele în demachiere), așa că am fost nevoită să apelez la ea pentru a scăpa de machiaj. A fost foarte bine; a șters de minune machiajul.

Aplic-o cu o dischetă demachiantă pe față, ochi, gât sau decolteu. Se poate repeta până discheta demachiantă este curată, ca să te convingi că micelele au „captat” de pe ten toate impuritățile posibile, chiar și pe cele mai puțin vizibile.

Apa micelară Jonzac: cum să nu fie deosebită cu așa compoziție?

Apa micelară Jonzac din gama Reactivate are 15% apă termală bio extrasă din izvor de la peste 1800 metri adâncime, certificată de Academia Medicală Franceză, apă termală Jonzac de care vă vorbeam aici.

apă micelară Jonzac Reactive review și păreri

Să nu uităm, așadar, că vorbim de un produs dermatocosmetic bio franțuzesc de foarte bună calitate, cu o cantitate destul de consistentă de apă termală – avizată, extrasă din regiunea Jonzac. Lista de ingrediente nu poate fi decât… magnifique! Conține, de fapt, doar ingrediente pur naturale:

  • apă termală Jonzac (15%): regenerantă, calmantă, antiinflamatoare, cu un nivel ridicat de minerale precum calciu, magneziu, mangan, stronțiu, litiu, precum și multe elemente sulfuroase care ajută activarea metabolismului la nivel celular, dar si procesul de reîinnoire celulară.
  • apă florală de mușețel: calmantă, tonifiantă
  • glicerină vegetală (zahăr din nucă de cocos): fixează apa și întârzie evaporarea
  • bisabolol: ingredient cosmetic folosit pentru calmarea și repararea pielii. Spre deosebire de produsele convenționale, acesta este un ingredient natural obținut din materii prime vegetale.

Apa micelară Jonzac nu are parfum, ca orice cosmetic natural care se respectă. 93% din ingrediente provin chiar din Franța, din țara în care apa micelară bio Jonzac e produsă.

Concluzii despre apa micelară cu apă termală Jonzac

Îmi place foarte mult apa micelară Jonzac. Mai ales că e plină de beneficii, că e un produs x in 1.

E foarte bună, atât de bună că îți vine să-ți scufunzi fața în ea, de-a dreptul. Nu doar că e o apă micelară foarte bună, dar e mai mult decât atât.

Oricât de sensibilă și pretențioasă ar fi pielea ta, te asigur că merită răsfățul cu apa micelară organică Jonzac!