De câțiva ani, am descoperit apa termală Jonzac de la Léa Nature și e o plăcere să o folosesc vara, mai ales în vreme de caniculă. Deci și vara asta mi-a fost aliat de nădejde, deși nu am plecat la plajă nicăieri, nu am fost în niciun concediu în care să o iau alături de mine. 🙂 Și totuși…
Ai zice, ca și mine: ce mai poate aduce nou o apă termală, ca să o alegi pe ea? De ce să mai scrii despre încă o apă termală, când toate sunt la fel și nu aduc nimic nou oricum? Oare? Oare sunt la fel toate?
Uite că, totuși, această apă termală Jonzac de la Léa Nature pare că face mai mult decât o simplă răcorire a tenului pe caniculă insuportabilă. Hai să vedem de ce spun asta!
❤️ Citește despre:
Apa termală Jonzac de la Léa Nature: mai mult decât un simplu produs de revigorare a pielii vara
Cred că v-am spus în repetate rânduri că ador produsele de tip x in 1 sau care dau impresia că ar face mult mai multe decât sunt destinate a fi.
Ei bine, cam asta a fost surpriza și cu apa termală Jonzac de la Léa Nature. Inițial am zis că e o simplă apă termală – ba, mai mult, avea și etichetele de „bio” și „eco-friendly”, dar apoi, citind și mai multe despre ea, mi-am dat seama că e mai mult decât ce pare a fi.
Apa termală Jonzac este extrem de pură, fiind extrasă de la peste 1850 metri adâncime din localitatea franțuzească omonimă Jonzac, motiv pentru care beneficiază de un grad crescut de mineralizare. Buun, deci încă ea în sine, dacă pornim de la bază, e o apă termală aparte.
Pe lângă proprietățile dermoprotectoare, calmante, antiiritante (ideală astfel și pentru tenul sensibil, inclusiv pentru pielea bebelușilor), pe care o apă termală obișnuită le presupune oricum, în mod normal, apa termală Jonzac mai este înzestrată și cu alte efecte la care nu mă gândisem până acum: de exemplu, cică are rol cicatrizant, ceea ce pică perfect când ai o mică bubiță sau o pustulă pe care ai agresat-o mai mult decât era cazul.
Apa termală Jonzac îi grăbește vindecarea. De altfel, chiar a uscat frumos multe astfel de probleme cu acneea la mine, fără a schimba aspectul tenului. I-a lăsat, în schimb, un look foarte plăcut, îngrijit, natural.
De asemenea, pot să mai spun că, la nivel de acnee, e acea apă termală pe care ar trebui să o alegi, pentru că ajută și în ameliorarea semnelor postacneice precum petele roșii, micile cicatrici. Pe mine m-a ajutat mult și am observat îmbunătățiri în acest sens.
Cum e posibil să ajute atât de mult o apă termală în vindecarea pielii și reducerea inflamației acesteia?
În primul rând, să nu uităm că vorbim de o apă naturală pură, care, fiind extrasă de la o adâncime atât de mare, înseamnă că e o apă termală puternic mineralizată, cu un nivel ridicat de calciu, magneziu, mangan, stronțiu, litiu, precum și abundentă în elemente sulfuroase (peste 11 minerale și oligoelemente), care ajută activarea metabolismului la nivel celular precum și procesul de reînnoire celulară.
Ce mai trebuie luat în vedere la apa termală Jonzac de la Léa Nature?
Această apă termală Jonzac poate fi utilizată de către oricine, indiferent de sex și de vârstă, în absolut orice împrejurare, de la bebeluși (cu pielea absolut fragilă și sensibilă) până la bărbați. Este ușor de utilizat, practică, în tubulețul său în formă de spray cu textură fină și coloratură bleu-alb.
E de notat neapărat că apa termală Jonzac este bio, este din rândul dermatocosmeticelor și este franțuzească, pe lângă faptul că e extrasă din izvor termal de la peste 1850 metri adâncime din zona Jonzac, căreia îi poartă numele – fapt care îi conferă un conținut puternic mineralizat și nutritiv pentru piele.
Numai acest simplu lucru o deosebește de alte ape termale de pe piață și o fac să-și merite aprecierile și prețul.
Totodată, aplicată rapid peste machiaj pare că nu îndepărtează machiajul, ci chiar îl ajută să se fixeze și să se stabilizeze mai bine.
Apoi, deși vă spuneam că vara asta nu am fost în concediu, mi-am petrecut destul de mult timp pe la țară, unde gângăniile și țânțarii sunt mult mai agresivi. Iar apa termală Jonzac a calmat mâncărimile și iritațiile cauzate de mușcături de țânțari sau de alte insecte.
Apoi, chiar a vindecat și zgârieturile superficiale și arsurile solare. De altfel, încă nu știu pe pielea mea, dar am citit că această apă termală calmează și iritațiile provocate de vânt și de frig.
Îmi place mult apa termală Jonzac Léa Nature, o recomand înaintea altor ape termale pe care le-am mai utilizat, mai ales că e ușor de luat cu mine oriunde, inclusiv în călătorii. Prevăd o prietenie lungă, mai ales că acum am grijă să nu-mi lipsească din poșetă, unde încape de minune, by the way. 😉
Și, apropo, varianta de apă termală Jonzac pe care mi-am ales-o eu este cea de buzunar și perfectă pentru călătorii, la flacon tip spray de 50 ml. O poți lua astfel în bagajul de mână atunci când călătorești cu avionul.
Este o opțiune foarte bună când ai nevoie de apă termală (și când nu ai nevoie de fapt?!), dar nu stai atât de bine cu bugetul, întrucât acest tub de spray cu apă termală Jonzac, la 50 ml, este la un preț mai mic decât varianta full-size.
Dar trebuie să știi că mai găsești acest tip de apă termală Jonzac și în flacon de 300 ml, mult mai economică privind raportul cantitate-preț.
De asemenea, apa termală se regăsește în toate produsele dermatocosmetice bio franțuzești Jonzac ale brandulului franțuzesc de produse naturale Léa Nature, fiind certificate de către Academia de Medicină Franceză. Așadar, putem spune că acestea au efect terapeutic, fiind apropiate de cosmeticele terapeutice pe care le găsești de regulă în farmacii. Doar (că) vin de la natură…
Și încă ceva: povestea spray-ului cu apă termală pentru uz cosmetic este destul de recentă, începând de prin 1962, iar apa termală Jonzac se înscrie cu succes în acest sens în rândul veteranilor, încă din anul 2011, când a fost pusă spre vânzare pentru publicul larg. Și bine că s-a întâmplat. 🙂
Apa termală Jonzac de la Léa Nature: ingrediente
Apa termală și produsele pe bază de apă termală Jonzac sunt de origine franțuzească. Am mai folosit până acum crema purifiantă matifiantă bio cu apă termală Jonzac și este foarte blândă cu pielea. Apa termală pe care se bazează este foarte benefică pielii, îmi place cum o îngrijește și protejează întreaga zi.
În plus, un detaliu care merită menționat: apa termală Jonzac este recunoscută de Academia de Medicină Franceză.
Ce conține exact acest tub de apă termală Jonzac de la Léa Nature: apă termală extrasă din izvor Jonzac, nitrogen (gaz inert ecologic). Toate ingredientele sunt 100% de origine naturală. Formulată și testată dermatologic. Nu conține conservanți, nici parabeni. Protejează mediul înconjurător si nu atacă stratul de ozon.
De altfel, Jonzac oferă 1% din veniturile realizate pentru protecția Planetei. Deci e ideal pentru adepții sustenabilității și ai unui stil de viață eco-friendly.
Concluzii
Pentru mine, beneficiile în plus cu care a venit acest produs mă determină să îl aleg înainte de alte produse similare de pe piață, mai ales că, dacă pun preț pe faptul că e franțuzească (are rost să mai menționez că francezii sunt cei mai tari în domeniul parfumeriei și cosmeticelor?!), pe faptul că e bio și totuși prețul e mic, pe modul și locul de unde e extrasă, nu pot ieși decât în mare câștig.
Nu doar că îmi revigorează tenul de fiecare dată, dar prin complexul de minerale, îl hrănește și ajută vindecarea lui sau calmarea sa în caz de alte probleme ca dermatita, cuperoza și chiar acneea. Și că tot vine vorba, well, ajută mult tenul să se vindece post-acnee, contribuind la ameliorarea semnelor ca pete și cicatrici mici de la acnee.
Mă bucur mult că am descoperit apa termală Jonzac și nu văd de ce nu aș alege-o iar și iar, înaintea altora. Clar o recomand!