Cum se aplică baza de machiaj corect, pas cu pas, pentru a crea look-ul și machiajul dorit; ce produse să folosești și cum să le alegi.

Neted și catifelat, așa trebuie să arate tenul tău, dacă vrei să ai un look strălucitor. Noi îți arătăm cum poți obține într-un timp relativ scurt o piele impecabilă, baza oricărui tip de machiaj vrei să abordezi. Nu ne vom referi aici la bază de machiaj ca primer, acel produs de make up care fixează toate produsele principale de machiaj.

Ci ne referim la baza machiajului ca pregătire a feței pentru restul machiajului pe care vrei să îl obții. Fața ta e ca o pânză pe care trebuie să o „pictezi” după trăsăturie sale și stilul tău, precum și după look-ul pe care vrei să îl obții. Și ca să ai un machiaj final perfect, trebuie să o pregătești cum se cuvine cu corector, fond de ten, pudră, astfel încât restul machiajului să reziste până la final de zi, să fie impecabil și fără cusur.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să obții o bază de machiaj impecabilă și care să facă machiajul tău rezistent până la final de zi!

Găsirea nuanței potrivite de fond de ten

Aplică pe obraz niște dungi subțiri de fond de ten și uită-te la lumina naturală, deoarece lumina artificială „falsifică” nuanța. Dacă nuanța aplicată se „contopește” cu tenul tău, ai găsit ce căutai.

În cazul în care nu ești sigură, mai bine alege o nuanță mai deschisă decât una mai închisă. Urmărește și lecția de machiaj 12 în care afli cum să-ți alegi nuanța potrivită de fond de ten pentru pielea ta. La fel, află din lecția 13 de machiaj cum să faci ca un fond de ten să se potrivească cu tenul tău și cum maschezi cu el anumite imperfecțiuni ale tenului tău.

Cum pregătești tenul înainte de aplicarea fondului de ten?

Pentru a obține un ten uniform, fără pete, și pentru a aplica mai bine fondul de ten, este recomandabil să vă dați mai întâi pe față cu o cremă de zi.

După ce ați aplicat-o, lăsați-o să pătrundă mai bine în piele. Îndepărtați eventualul surplus folosind un șervețel cosmetic. Există și produse speciale care împiedică îngrășarea rapidă a zonei T (frunte, nas, bărbie).

Acoperirea corectă a cearcănelor

Pentru a ascunde cearcănele și iregularitățile tenului, este mai bine ca, în locul fondului de ten, sau împreună cu acesta, să folosești un produs special, care se numește concealer.

Aplică un concealer / corector sub formă de punctulețe, pe zonele cu pete roșii, pe cearcăne și pe micile riduri și întinde-l uniform cu vârfurile degetelor, dând tenului un aspect natural.

cum aplici corect corectorul concealer

Aplicarea corectă a primerului și a fondului de ten

Folosește un burețel special (beauty blender), puțin umed, și aplică discret și uniform crema de bază (sau primer – baza de machiaj ca produs special de fixare a make up-ului) și fondul de ten lichid. În cazul în care ai pori dilatați, este mai bine să aplici baza prin tamponări ușoare.

Nu folosi o cantitate prea mare dintr-o dată și întinde-o întotdeauna din mijloc spre exteriorul feței. Foarte important: ai grijă să estompezi „zonele de tranziție”, pentru naturalețe.

  • Sfatul specialistului Luiz Mantei, make up artist pentru vedete, case de modă și branduri renumite:

Dacă ai mai multe fonduri de ten, dar niciunul nu ți-a plăcut, deoarece nu se asortează cu nuanța naturală a tenului tău sau cu tipul de ten, nu renunța la ele!
Amestecă-le! Pune câte o cantitate mică de fond de ten deschis și închis la culoare pe dosul mâinii și amestecă-le până găsești nuanța ideală pentru pielea ta. 😉

Fixarea cu pudră a machiajului tenului

Un „praf” de pudră nu te ajută doar să dai un aspect mat tenului. El fixează baza și îi conferă acesteia mai multă rezistență. Ideală este pudra pulbere, transparentă sau într-o nuanță mai deschisă.

Aplică pudra de ten generos, cu o pensulă deasă, pe care să o scuturi mai întâi de surplus de pudră pe dosul mâinii. Aplic-o pe frunte, nas, obraji și bărbie.

Citește și lecția de machiaj despre cum să obții tenul perfect cu fond de ten și pudră. 😉

Ce bază de machiaj se potrivește cel mai bine tipului tău de ten?

Tenul uscat are nevoie de produse-cremă care conțin multe substanțe de îngrijire și oferă pielii un plus de hidratare, atât de necesar.

Tenul gras/mixt: produsele cosmetice și de machiaj care nu conțin ulei și au în compoziția lor substanțe speciale care reglează secreția de sebum și mențin tenul mat timp de mai multe ore.

Pielea îmbătrânită: are nevoie de produse speciale cu efect de lifting care au  toate ingredientele necesare pentru a face micile riduri mai puțin vizibile.

Ten normal: produsele pudră sau compacte îți îngrijesc pielea și îndeplinesc în același timp rolul de bază și de pudră. În funcție de puterea de acoperire dorită, le poți aplica folosind un burețel uscat sau unul umed.