Lectie de machiaj despre cum mascam cosurile si alte imperfectiuni ale tenului precum cearcanele, petele maronii si rosii, vanataile; cum incercam fondul de ten pentru a sti daca ni se potriveste; cum alegem fondul de ten potrivit.

Am avansat destul de mult în „cursul” de machiaj oferit până acum. Aproape că nu mai poți spune că ești începătoare, având în vedere că știi să analizezi orice trăsătură a feței, ca să nu mai spun că nici culorile nu-ți mai sunt necunoscute – știi cum să le împarți și să le distingi și, mai nou, ai aflat care sunt nuanțele care ți se potrivesc cel mai bine ochilor tăi, părului și pielii tale. Știi și cum să te fardezi în funcție de bijuterii sau de ce haine îmbraci. Tot astfel, ai învățat să-ți formezi și instrumentarul de make-up de bază, precum și cum să trasezi liniile directoare în machiaj. Știi acum și cum se stabilesc tipurile de ten, ce nevoi are fiecare, unde te încadrezi tuși ce machiaj ți se potrivește în acest sens. În lecția de azi, recapitulăm puțin culorile care estompează imperfecțiunile tenului și vom afla câte ceva și despre faimosul fond de ten.

Cum să maschezi un coș și alte imperfecțiuni prin machiaj?

Ce dacă ți-a apărut un coș? Oricum, niciodată nu-i momentul bun pentru ele, dar de regulă, capar când ne e lumea mai dragă și avem ceva important. Nu-i nimic; camuflează-l!

Cum procedezi? Studiază-te cu atenție în oglindă! Ce culori vezi pe pielea ta, în afară de nuanța tenului tău? Ai semne din naștere, coșuri, pete roșii, cearcăne cu pigmentație albăstruie/vineție sau maronie, ai o mică vânătaie? Află că poți scăpa de orice problemă de acest fel folosindu-te de culorile complementare. Aruncă din nou un ochi pe roata culorilor și vezi că:

  • se folosește fardul verde pentru a ascunde petele și imperfecțiunile roșii, precum coșurile;
  • folosim portocaliul pentru a masca acele cearcăne cu pigmentație albăstruie, unele semne din naștere , vânătăile sau vinișoarele mov de pe pielea foarte fină, străvezie.
  • folosim galben ca să estompăm cearcănele de pigmentație maronie, unele semne din naștere, vânătăi sau vinișoare mov (la fel, prezente mai mult pe tenul fin, străveziu);
  • utilizăm farduri roz ca să estompăm cearcănele de pigmentație gri, unele semne din naștere ori pete cu pigmentație cenușie.

 

De exemplu, se utilizează fardul verde (culoare complementară) peste un ten mai înroșit, care este, de pildă, ars de soare; dacă faci asta, vei observa că pielea se va apropia de culoarea inițială, roșul estompându-se vizibil și chiar dispărând. Tot așa reacționează și dacă îl vei acoperi cu galben, mai ales dacă ai o ropșeață provocată de un ten sensibil, cu cuperoză. Inclusiv dacă ai o bubiță și vrei s-o faci nevăzută, e bine să o acoperi cu puțin fard de pleoape mat (nesidefat obligatoriu!) de culoare verde-deschis sau galben și deasupra să aplici fondul de ten sau puțin baton corector. Te asigur că problema ta va dispărea rapid!Când refaci machiajul, amintește-ți să procedezi tot așa, urmând aceiași pași! 🙂

Uite mai jos un set de farduri de culori utile în camuflarea imperfecțiunilor tenului. E completă, compactă, ușor de luat oriunde și… foarte eficientă! 😉
Paleta de farduri Corectoare Palette Of 5 Correctiv Luxury Cream Nr 08 SLA Paris-500x500

[button url=//profitshare.ro/l/2482323 icon=arrow-right]AICI găsești această paletă de farduri corectoare pentru imperfecțiunile tenului![/button]

Despre fondul de ten și cum se testează pentru a-l alege pe cel potrivit tenului

Despre fondul de ten s-au scris atâtea că nu mai știu nici eu ce să cred: e benefic, nu e bun… Până acum, am vorbit doar în treacăt de el. În sfârșit, acum i-a venit rândul să-l dezbatem mai pe larg. Dar cum să faci testul ca să poți să folosești fondul de ten cumpărat? Sau, mai bine zis, cum îl alegi, ca să știi ce cumperi și e potrivit pentru tine?

În primul rând, fondul de ten nu se încearcă pe mână, cum am văzut că fac multe femei – inclusiv fetele de la parfumerii și raioanele de make up fac așa! De ce? Pentru că atât pigmentația, cât și textura pielii de pe mână diferă de cea de pe față. Testarea eficientă și potrivită se face pe maxilar – mă rog, pe linia din jurul bărbiei; puțin pe obraz și un pic dedesubt de bărbie. Dacă e bun pentru tenul tău, din 2-3 gesturi de aplicare, acesta se va „pierde” pe piele și va dispărea instant. Însă dacă ai nimerit numai culoarea, nu și consistența, nu ceda și caută în continuare! Însă dacă primești cumva un fond de ten prea uleios, de o culoare potrivită tenului tău, nu te grăbi să îl dai mai departe! Îl poți amesteca cu o linguriță de pudră liberă (atenție, nu cu pudră compactă!), care va absorbi uleiul în exces.

În viitoarea lecție, vom discuta în continuare despre tipurile de fond de ten și despre cum îl aplicăm cel mai bine. Pe curând! 🙂