Cum să realizezi o autobronzare ca la carte acasă pentru un bronz rapid, sănătos, ca să te pregătești cum trebuie pentru vară, pas cu pas? Citește aici!
Am două vești pentru tine: prima, și cea mai bună, este că vara se apropie cu pași repezi. Cea de a doua, ceva mai delicată, este că trebuie să începi pregătirile estivale.
Odată ce dai blugii pe fustițele scurte și bluzele cu mânecă lungă pe topuri cu bretele, nu-i așa că n-ai vrea să fii albă brânza? Ne gândeam noi, doar știi bine că nu ne scapă nimic. Așadar a venit vremea autobronzantelor!
❤️ Citește despre:
Avantajele autobronzantelor
Bronzul natural este un dușman de temut al sănătății pielii. Necruțătorul soare sau ultravioletele de la solar au un efect reversibil de ofilire și îmbătrânire a epidermei.
Autobronzantele, în schimb, colorează stratul cornos, adică celulele de la suprafața pielii – și se elimină regulat o dată cu reînnoirea pielii.
Cu autobronzant poți avea o piele arămie tot timpul anului și să reglezi nuanța bronzului, reaplicând produsul ori de câte ori crezi de cuviință. Iar foarte multe produse autobronzante de ultimă generație sunt disponibile în variante care au mai multe efecte binefăcătoare pentru piele: hidratează, repară, luptă împotriva ridurilor etc.
„Bronzarea din flacon” nu e mare filosofie, dar are câteva reguli care trebuie respectate. Noi ți le prezentăm în detaliu pe fiecare și, dacă ne citești cu atenție, vei fi cea mai cool bronzată. 😉
Bronzare plăcută!
Exfolierea înainte de autobronzare
Primul pas spre un bronz superb este exfolierea. Stratul de celule moarte de la suprafața pielii trebuie înlăturat.
Dacă vrei să capeți o culoare uniformă, ai nevoie de un gomaj și de un accesoriu de baie: eu îți recomand mănușile și bureții, dar și un scrub de corp delicat sau gel de duș exfoliant. Poți încerca chiar și perierea uscată a pielii.
Nu ierta nici un centimetru pătrat de piele și insistă mai mult pe zonele uscate precum coatele sau genunchii! Uite niște scruburi DIY pentru tălpi, dar merg și pentru restul corpului.
Pentru pielea delicată a feței, alegerea inspirată ar fi un scrub mai natural cum e această mască exfoliantă tip scrub cu trei tipuri de zahăr fin și semințe de kiwi L’Oreal Paris Smooth Sugars sau gelul de curățare exfoliant Bioderma Sebium.
Epilarea pentru a te pregăti de autobronzare
Acum că ți-ai înnoit pielea, este momentul cel mai potrivit să scapi de excesul de pilozități (perișorul de pe picioare, de la subraț etc.).
Eu îți sugerez ceara sau epilarea cu zahăr. Se încălzește la cuptorul cu microunde sau în bain-marie. Sau cu ajutorul aplicatorului roll-on de la aparatul electric de epilat cu ceară, obții o epilare rapidă și practică.
E bine să ții minte și pe viitor că e indicat ca înainte de „defrișare” să recurgi la un gomaj pentru o exfoliere ca la carte — deci nu sări peste pasul anterior, exfolierea.
Hidratarea dinainte de autobronzarea propriu-zisă
Exfoliată și „despăroșată”, pielicica a pătimit destul. Oferă-i acum răsplata cuvenită: cremuiește-te din cap până în tălpi!
Magazinele sunt pline de loțiuni de corp cu proprietăți dintre cele mai tentante.
Încearcă însă produse de corp cât mai naturale, cu uleiuri sau unturi delicate naturale sau o cremă cât mai hidratantă și delicată dacă se poate de la un brand de dermatocosmetice. Eu îți recomand crema pentru față și corp Bioderma Atoderm.
Autobronzarea propriu-zisă
Te-ai exfoliat și hidratat, nu-i așa? În sfârșit, abia acum a venit momentul „bronzării” propriu-zise.
După toate aceste preliminarii, pielea ta e pregătită să primească „botezul ciocolatei”. Încearcă autobronzante cu o textură onctuoasă, nelipicioasă, care se întinde uniform pe piele și nu lasă urme de grăsime.
Sau poate vrei un spray autobronzant care îți oferă poziții multiple de spray-ere și de utilizare, chiar cu capul în jos. Acesta e ideal pentru a fi aplicat pe zonele greu accesibile: spate, gambă ș.a.
Pentru față sunt create creme speciale cu un puternic efect hidratant.
Eu spun să arunci o privire și spre topul nostru de autobronzante votate drept cele mai bune în întreaga lume, potrivite pentru orice parte a corpului și tipului de piele. Fiecare dintre produsele prezentate în acel top sunt de cea mai bună calitate, de la branduri chiar de lux.
⚠️ Atenție! ?
- Dacă nu vrei să ai mâini de Cenușăreasă, spală-le imediat după aplicarea autobronzantului!
- Evită contactul cu hainele până când produsul autobronzant este complet absorbit de piele.
- Aplică autobronzantul ca pe orice loțiune sau spray hidratant. Dacă pui mai mult decât pielea poate duce, nu te vei bronza mai tare, ci doar riști să nu se întindă uniform și să faci pete.
- Pentru ca bronzul spatelui să fie uniform, apelează la ajutorul cuiva ca să aplici produsul autobronzant.
- Pentru un bronz mai intens, aplică mai multe straturi de produs în aceeași zi (vreo trei-patru), dar numai după ce pielea este perfect uscată.
Acum bucură-te de soare și nu uita: chiar dacă ești deja bronzată artificial, ai nevoie cu siguranță în continuare de o cremă de față și loțiune de corp cu SPF ridicat, pentru că ultravioletele tot vor ataca, indiferent de culoarea pielii!
Sursă front page foto: flickr / Evil Erin