Crema hidratantă pentru ten extrem de sensibil Avene Tolerance Extreme – review cu fotografii și păreri

Tenul meu este mixt și se usucă, de regulă, cel mai mult în zona T, unde, cel mai adesea, se și irită, manifestându-se prin mâncărime și usturime, așa că trebuie să am mereu pregătită o cremă hidratantă și cât mai puțin (spre deloc) iritantă.
Din acest motiv, și pentru ca am încercat-o inițial la o prietenă și am văzut că tenul meu o tolerează foarte bine, m-am hotărât să îmi iau și eu crema pentru ten hipersensibil Avene Tolerance Extreme. După cum îi spune și numele, este deosebit de tolerabilă în privința pielii, mai ales a celei sensibile, care, prin definiție, este predispusă la iritații și probleme.

Prima experiență cu crema pentru ten extrem de sensibil Avene Tolerance Extreme

După curățarea tenului, aplic această cremă, după care aplic machiajul, dacă e dimineață. Seara, după ce pătrunde în piele, aplic ce mai am nevoie pentru tratarea vreunui comedom sau pentru punctele negre. Pătrunde foarte repede în piele, este lejeră, nu e nevoie să aștepți ca să poți aplica și alt produs pentru ten. E noncomedogenică și nonalergenică – aș spune că este un lucru de bază pentru un produs cosmetic pentru ten extrem de sensibil, însă nu e o regulă: am întâlnit multe alte produse de genul care doar se laudă cu asta. Însă Avene Tolerance Extreme, promițând și toleranță maximă, chiar și pentru tenul extrem de sensibil, este, totodată, un produs dermatocosmetic de la o firmă recunoscută deja pentru produsele foarte benefice tenului, dedicate unor probleme cat mai variate. Am mai testat și înainte diverse mostre cu produse de la această firmă franțuzească și mi-au plăcut destul de mult. Singurul inconvenient e că, fiind dermatocosmetice, sunt destul de scumpe (verifică aici oferta actuală), dar, după cum v-am povestit, am descoperit deja un magazin tip drogherie online unde găsești astfel de dermatocosmetice de la branduri renumite, la preturi foarte bune. Și de acolo mi-am luat, de această dată, și această cremă pentru ten sensibil Avene Tolerance Extreme, la preț bun, pe lângă alte produse – despre această experiență de cumpărături v-am șpovestit deja aici.
N-am să laud foarte mult crema, căci se înțelege că e foarte bună: e puternic hidratantă, foarte prietenă cu pielea și lejeră: intră în piele ușor și rapid, fără a crea probleme și a lăsa vreo urmă grasă. Am să încerc însă să descriu mai jos produsul, să vedem ce îl face totuși sa fie atât de bun.

crema ten sensibil Avene Tolerance Extreme

[button url=http://bit.ly/1WJ4WH3 icon=star-full]AICI găsești crema hidratantă pentru ten foarte sensibil Avene Tolerance Extreme.[/button]

Ambalajul descrie produsul astfel:
  • Cremă Avene Tolerance Extreme – calmantă și antiiritantă – 0% conservanți, 0% parfum, 0% surfactanți. Special concepută pentru pielea hipersensibilă și alergică: la cosmeticele standard; pentru alergii generale ale pielii, iritații acute (mâncărime, roșeață, uscăciune), după intervenții chirurgicale (laser, peeling).
  • Toate ingredientele produsului sunt pure, special alese pentru eficacitatea și siguranța lor fără niciun potențial iritant aditiv. Are un conținut ridicat de apă termală Avene, ceea ce face crema puternic hidratantă, protejând-o și calmând-o totodată. Tenul este revitalizat, devenind mult mai bine pregătit în fața agresiunilor zilnice ale mediului.
  • Ingrediente:  apă de izvor termal Avene, glicerină, ulei mineral (lichid de parafină), squalan, flori de șofrănel (Carthamus Tinctorius), ulei din semințe de șofrănel, ciclometicon, stearat de gliceril, sodium carbomer, dioxid de titan (CI 77891).
  • Mod de utilizare: Se aplică în fiecare dimineață și seară, pe față și pe gât, după ce se va curăța tenul, în prealabil, cu lapte demachiant Avene Tolerance Extreme și se va calma cu apă termală Avene. (Dar aceasta nu e o regulă, poți folosi orice alte produse pe care le-ai testat și cu care se împacă pielea ta cel mai bine.)
  • Este indicat să folosești crema pentru piele foarte sensibila Avene Tolerance Extreme timp de aproximativ o lună. se folosește doar pentru uz extern și se recomandă evitarea contactului cu ochii.

 

Dispozitiv inteligent de dozare și ambalare DEFI, propriu Avene, pentru protejarea conținutului de bacterii

Din punctul meu de vedere, un mare inconvenient prezintă din cauza capului tubului, care, deși e conceput pentru o dozare inteligentă, uneori nu face decât sa conducă la pierdere inutilă a cremei atunci când apeși pe tub ca să o folosești. Cel mai adesea am pierdut din produs pentru că am strâns prea tare, însă dacă nu apeși suficient de bine, dopul respectiv (din cauciuc, mobil și care nu poate fi scos din capul tubului) nu se împinge și nu scoate cremă. Apoi, ca să iasă dopul, apeși prea tare și iese deja prea multă – nu de puține ori am împroșcat oglinda sau pereții cu cremă. 😀 Nu știu cum să explic mai bine – vei ști cum e abia în momentul utilizării; cert e că inițial, nici nu pare un dop, ci mai mult un sigiliu și, la început, am crezut chiar că ar trebui dat jos, ca la sigiul oricărui produs nou. 😛 Sper că vă puteți da seama mai bine din fotografii. 🙂

crema hidratanta ten sensibil Avene Tolerance Extreme

[button url=http://bit.ly/1WJ4WH3 icon=star-full]AICI găsești crema hidratantă pentru ten foarte sensibil Avene Tolerance Extreme.[/button]

Ce-i drept, acest sistem de dozare, exclusivist, e propriu produselor Avene, și poartă numele de DEFI (i.e. Dispozitiv Exclusiv Formulă Intactă) – scrie pe ambalaj – și ei chiar se laudă cu chestia asta, căci indică faptul că manufacturarea și ambalarea produsului este realizată într-un mediu steril. Acest dispozitiv inteligent de dozare – well, eu nu-l găsesc chiar inteligent, dar e și din cauză că poate ÎNCĂ nu am învățat cum să îl utilizez – protejează conținutul tubului de contaminări, după prima desfacere a ambalajului.

Tubul cu cremă pentru ten hipersensibil Avene Tolerance Extreme conține 50 ml de produs. Este ambalat într-o cutie compactă și prezintă o hârtie cu instrucțiuni de utilizare și mai multe informații utile, în mai multe limbi, gen prospect, cam ca orice produs dermatocosmetic, care de apropie, astfel, de produsele farmaceutice.

Produsul nu conține factor de protecție solară SPF.

Concluzii

Prețul e destul de măricel (verifică aici oferta actuală la Avene Tolerance Extreme), dar se justifică prin calitate, rezultate și tipul produsului (e dermatocosmetic). Apoi, pentru mine cel puțin, este unul dintre cele mai bune produse hidratante pentru ten cu probleme, dintre cele testate. Pe viitor, mă tentează să încerc și crema hidratantă pentru ten acneic Avene-Clean AC, căci am în ultima vreme o explozie de acnee. Poate reușesc, într-un final, să mă obișnuiesc și cu sistemul inteligent de dozare DEFI, propriu Avene. 😛 Nu de alta, dar produsele în sine sunt foarte bune. 😉