Din rutina de ingrijire a tenului: ce e o baie de aburi si cum se realizeaza o baie de aburi. Ce trebuie sa facem si sa nu facem cand ne stoarcem cosurile si punctele negre? Tipuri de saune faciale si la ce sunt bune.

Se apropie acea perioadă delicată din an și ți-au apărut coșuri. Nu te necăji, se întâmplă și la case mai mari, stai chill. Ai vrea însă să le storci, dar ai auzit că e posibil să te infectezi. Și da, în cea mai mare parte a cazurilor, dacă nu le storci ca la carte, te poți alege cu o infecție la nivelul tenului, deloc agreabilă și care îți poate provoca suferințe mari în timp. Nu și dacă efectuezi corect această operațiune.

După ce săptămâna trecută am început o serie nouă de articole din categoria Îngrijirea tenului de la A la Z, iar în primul articol vă explicam ce înseamnă un astringent sau o loțiune tonică astringentă, astăzi vă explic pasul B în îngrijirea și curățarea tenului. Vorbesc despre baia de aburi.

Cum se realizează o baie de aburi pentru ten?

Orice stors al coșului, ca să eviți infecția, răspândirea coșurilor și, mai grav, formarea semnelor și a cicatricilor, se realizează abia după ce ai făcut o baie de aburi în prealabil. Apleci fața peste un vas în care se află o infuzie de ceai de mușețel (cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene) – infuzia trebuie să fie caldă spre fierbinte, ca să producă aburi. Ai grijă însă să nu te arzi! 🙂 Trebuie să îți acoperi capul cu un prosop, astfel încât aburii să acționeze din plin asupra porilor și să nu dispară dincolo de fața ta.

După 10-15 minute de expunere la aburi, șterge obrajii cu un prosop curat și începe „măcelul” coșurilor și al punctelor negre. Presează cu vârful degetelor (învelite neapărat în tifon steril sau șervețel antibacterian/demachiant), la baza fiecărui coș sau punct negru. La sfârșitul operațiunii, spală-te pe față cu apă călduță și cu un gel de curățare potrivit, delicat, care să nu conțină alcool. Te ștergi apoi cu o dischetă demachiantă îmbibată în loțiune/toner astringent sau cu efect antibacterian puternic. Doar așa porii pielii se vor închide și se va reduce pericolul infectării coșurilor. 😉

Alternativa la Băile de Aburi tradiționale aplicate tenului: Saunele Faciale

O alternativă modernă la băile cu aburi tradiționale o reprezintă saunele faciale. Așa că, dacă vrei să te simți ca la SPA, să îți realizezi o curățare a tenului ca la carte, optează pentru un astfel de aparat deosebit de util și indispensabil pentru un ten curat, luminos, îngrijit zi de zi. O astfel de saună facială poți alege de aici. Cu ea, poți opta pentru tratamente cosmetice ca la salon, dar la tine acasă. 😉 Totodată, o saună te ajută la îmbunătățirea aparatului respirator, putând fi folosit, alături de produse potrivite, și în tratarea unor răceli sau alte afecțiuni ale căilor respiratorii, majoritatea venind cu accesorii de tip inhalatoare și tuburi speciale pentru inhalarea nazală.

Sauna faciala Laica
Sauna faciala Laica

[button url=http://profitshare.ro/l/1535908 target=blank icon=heart]Vezi Detalii sau Cumpara Aici[/button]