Bakusylan. Reține acest ingredient. S-ar putea să-l găsești tot mai des în cosmeticele tale pe viitor, mai ales în cele de îngrijire antiacneică. 😉

Un studiu bazat pe o cercetare, publicat recent în „Natural Product Research” de Geovani Quijas, de la Biodiversity Inc., descrie combinația de bakuchiol și acid salicilic pentru a crea un ester al acidului salicilic biparit al bakuchiolului, numit Bakusylan (salicilat de bakuchiol).

Articolul susține că noul ingredient oferă „o nouă clasă de retinoizi funcționali cu beneficii sporite pentru piele” (Quijas).

Se spune că ingredientul rezultat pătrunde în piele mai profund și crește ratele de proteine în culturile de piele pentru adulți, potrivit studiului.

Beneficiile Bakusylan ar include îngrijirea topică a pielii, deoarece este capabil să mențină integritatea pielii. Se pare că permeabilitatea îmbunătățită a materialului îi permite să pătrundă la fel de adânc ca joncțiunea dermo-epidermică, ceea ce constituie un potențial vindecător în stratul vizibil al pielii.

De ce e Bakuchiol pe val acum?

Bakuchiol este un ingredient natural de îngrijire a pielii, care se găsește în frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia, cunoscută și sub numele de babchi, folosită, de secole, în medicamentele tradiționale indiene ayurvedice și chinezești, pentru a vindeca și calma pielea, dar și pentru a preveni apariția coșurilor.

dischete Indeed Labs Bakuchiol Reface_păreri

Câteva alte extracte ale acestei plante mai sunt folosite și pentru a trata afecțiuni ale pielii ca vitiligo, însă utilizarea bakuchiolului în cosmetică este o practică relativ recentă.

Bakuchiol este hidratant, antioxidant, antiinflamator și antibacterian, contribuind, printre altele, la reducerea ridurilor, îmbunătățirea fermității pielii și diminuarea aspectului porilor. Este o alternativă eficientă la retinoizi, în tratarea acneei.

Bakuchiol poate fi folosit, de regulă, pentru toate tipurile de piele, de două ori pe zi, dimineața și seara. Așa că sfatul nostru e să începi să-l introduci și tu în rutina de îngrijire a pielii și să te bucuri de rezultatele pe care ți le oferă. 😉