Fiecare beauty box, indiferent de formă, e o ocazie grozavă de a descoperi noi produse cosmetice, chiar de cult. Așa s-a întâmplat și cu balsamul demachiant Emma Hardie Moringa Cleansing Balm.
Emma Hardie este un brand din Marea Britanie ce oferă o gamă de produse naturale de îngrijire a pielii, de nișă, dezvoltate de esteticianul omonim, Emma.
❤️ Citește despre:
Cum a descoperit demachiantul-balsam Emma Hardie
Nu am mai încercat până acum nimic de la acest brand, mai ales pentru că este o marcă pe care nu o prea avem la nivel local, acest balsam demachiant fiind oricum obținut și el prin intermediul unui beauty box Look Fantastic, site din afară de produse de beauty.
Este un pic cam scump pentru mine, ca să îl folosesc zilnic. Dacă nu îl luam prin oferta din beauty box, nu mi l-aș fi cumpărat altfel.
Unul dintre motivele care fac din Emma Hardie Moringa Cleansing Balm un produs de beauty atât de râvnit este faptul că este extraordinar de hidratant datorită uleiurilor din balsam, fiind de-a dreptul, la propriu, un balsam în adevăratul sens. Dar asta vine cu un dezavantaj, deoarece este, de asemenea, destul de uleios și dezordonat.
Emma Hardie Moringa Cleansing Balm: primele impresii
Pentru a utiliza acest demachiant, trebuie să scoți puțin balsam în palmă, să adaugi puțină apă, să-l emulsionezi între palme și apoi să-l masezi pe piele. Când am început să-l folosesc, nu am citit instrucțiunile, recunosc (am un obicei prost să nu fac asta!), așa că îl scoteam cu degetele și îl aplicam direct pe pielea uscată, așa cum foloseam și Clinique Take the Day Off, alt balsam de curățare pe care l-am tot folosit, și așa cum în general știu că se folosesc balsamurile demachiante.
Mai târziu am descoperit că trebuie să-l emulsionez mai întâi, dar am constatat că nu există o mare diferență. S-ar putea să fie pentru că textura balsamului este destul de moale, încât îl pot folosi direct pe piele. Nu sunt sigură. Dar a fost bine oricum pentru mine. Cu toate acestea, recomand să urmezi instrucțiunile lor pentru cele mai bune rezultate.
După utilizare, am citit că cel mai bine se îndepărtează de pe față cu o cârpă / șervețel textil special pentru demachiere. În mod normal, dacă achiziționezi Emma Hardie Moringa Cleansing Balm la full size, separat, nu cum am făcut-o eu, în beauty box, în cutia cu balsamul demachiant primești și un astfel de șervețel textil demachiant Emma Hardie, care să te ajute în procesul demachierii cu acest produs.
Ce am mai observat, din prima, înainte chiar de a-l scoate din cutie, este că Emma Hardie Moringa Cleansing Balm are un parfum floral, destul de puternic.
Un floral proaspăt, ușor citric, ușor dulceag. Îmi aduce aminte de parfumul florilor de frangipani sau de iasomie, care chiar îmi place cât de cât. Un pic amețitor ca parfum, pentru anumite persoane. Nu sunt cu adevărat mare fan al mirosurilor de genul ăsta, dar îl tolerez pentru că simt și aromele de citrice (preferatele mele) și, până acum, m-am obișnuit. Dar parfumul este acolo, aviz celor care nu pot fi prea încântați de asta.
Balsamul este destul de dens, mai degrabă decât excesiv de gras, așa că poți obține un masaj facial foarte bun din el. Pielea se simte cu adevărat curată (nu este o operație ușoară pentru un balsam), dar niciodată cu senzație de strângere sau expunere.
Balsamul demachiant Emma Hardie Moringa Cleansing Balm: experiența mea cu el
Emulsionarea balsamului Emma Hardie Moringa Cleansing Balm cu apă nu îl face mai puțin uleios, așa cum am descoperit. Ceea ce face ca acest produs să fie uimitor însă (și un articol de cult / produs de nișă) este că uleiurile din balsam sunt masate în piele și se simt luxoase și parcă aproape că îți tratează pielea pentru a o hidrata și a o catifela.
Este aproape ca și cum ți-ai face un tratament facial sub duș! Și da, sprijină astfel și serurile și alte cosmetice utilizate în rutina zilnică de îngrijire a pielii.
După ce l-ai masat o vreme (este o plăcere!) umezește un prosopel sau șervețel textil de față și șterge produsul, iar după ce ai terminat, șterge pielea încă o dată cu un prosop moale și uscat.
Ceea ce îmi place cel mai mult la acest produs este cât de minunat se simte pielea mea după ce îl folosesc. L-am utilizat și ca al doilea produs de curățare, dacă purtam machiaj (apa de curățare elimină cea mai mare parte a machiajului și impurităților mai întâi) sau ca primul meu demachiant în zilele în care nu mă machiez (în weekend) și mi se pare că face o treabă foarte bună de curățare, cel puțin pe pielea mea.
Emma Hardie Moringa Cleansing Balm prinde toate resturile de fond de ten și murdăria rămase pe fața mea, pe care, dacă te ștergi apoi cu un șervețel de față, le poți vedea de fapt (culoarea balsamului este diferită de cea pe care o are pe o față curată).
Nu-l utiliza ca un simplu demachiant. Ar fi o risipă a unui balsam de curățare minunat (și nu face chiar o treabă grozavă la demachierea de „prima mână”). Cel mai bine, datorită uleiurilor din balsam, îl folosesc ca produs de curățare și tratament de hidratare a tenului, pentru că îmi lasă pielea foarte hidratată.
E ideal pe vreme rece sau uscată, când acest balsam de curățare ar fi un răsfăț pentru piele. Pe vremea caldă și umedă, l-aș recomanda doar celor care au pielea uscată. Dacă ai pielea grasă, s-ar putea să ți se pară prea greu.
Celălalt lucru pe care îl poți face cu acest demachiant este o mică mască super hidratantă. Întinde-l pe piele, chiar și pe corp, și bagă-te în baie (dacă ai una) sau doar aplică-l cu câteva minute înainte de duș, pentru un tratament cu abur de curățare a porilor. Am încercat asta de câteva ori și jur, pielea mea îl adoră!
Când îl șterg, simt că există mai puțin produs de curățat, aproape ca și cum pielea mea ar fi absorbit o parte din ulei.
Nu am încercat să-l las peste noapte pe față, așa cum cred că scrie pe cutie că poți (precum Laneige Cica Sleeping Mask, care e chiar mască, nu și demachiant), pentru că mirosul mi se pare puțin prea puternic și m-aș simți ciudat să las un demachiant pe piele peste noapte. Dar este ceva ce poți încerca, mai ales pentru a calma pielea, dacă o ai foarte uscată.
Îl mai poți trece și peste buzele și coatele crăpate. 😉
Oricum ar fi, fiecare utilizare a sa, indiferent de formă, lasă pielea fină, catifelată, hidratată, suplă. Și o curăță, demachierea fiind parcă, de fapt, o funcție în plus a produsului. În realitate, face altele atât de bine că pare un produs x in 1, multifuncțional, nu doar un simplu balsam demachiant.
Uleiurile din compoziția sa hrănesc pielea și o calmează, o fac moale.
Compoziția și ingredientele Emma Hardie Moringa Cleansing Balm
Bazat pe un complex de uleiuri și extracte naturale, iată mai exact cum arată lista completă de ingrediente din compoziția balsamului demachiant Emma Hardie Moringa Cleansing Balm:
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, PEG-8 Beeswax, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-60 Almond Glycerides, Sorbitan Stearate, Palmitic/Stearic Triglycerides, Limonene, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Silica, Glycerin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Juniperus Virginiana Oil, Aqua (Water), Lecithin, Linalool, Butylene Glycol, Octyldodecyl PCA, Menthyl PCA, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Crithmum Maritimum Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Disodium Phosphate, Citronellol, Citric Acid, Geraniol, Citral.
Lista de ingrediente se poate modifica, așadar te rog să verifici ambalajul produsului pentru o listă cât mai actualizată.
Nu conține alcool și nici acizi, dar cu toate acestea curăță foarte bine pielea, fără să-ți atace tenul. Pentru cele cu pielea sensibilă e ideal.
Cât privește utilizarea Moringa Cleansing Balm by Emma Hardie în timpul sarcinii, am citit că ar fi safe, mai ales că se bazează pe multe uleiuri și extracte naturale.
Uleiul de trandafir și vitamina E se numără printre extractele recunoscute pentru catifelarea pielii, iar feniculul de mare sălbatic purifică porii congestionați. Dar cea mai bună parte sunt uleiurile de portocale și iasomie, care sunt responsabile pentru parfumul pe bază de plante care provoacă dependență – serios, te va face să-ți dorești cu nerăbdare să-ți cureți fața toată ziua. 😀
Concluzii după utilizarea balsamului Emma Hardie Moringa Cleansing Balm
Nu prea i-am găsit un defect acestui balsam demachiant până acum.
Nu știu însă dacă să consider că acesta este un produs de cult, la fel de uimitor pe cât se spune că este. Dacă e să mă raportez la multifuncționalitatea sa, calitatea compoziției, pot spune că da, ar trebui să fie, își merită apelativul. Cred că este un produs bun, de nișă. Îmi place și mi-a plăcut să-l folosesc, după cum puteți vedea. Adică nah, se găsește deja pe rafturile din baia mai multor staruri din UK, din ce am citit.
Este ceva pe care probabil îl voi cumpăra din nou, dacă voi avea șansa (sau dacă văd o ofertă uimitoare online), dar nu este ceva pe care să-mi doresc să-l achiziționez imediat după ce voi termina recipientul actual. Asta luând în calcul toate detaliile despre el.
Uite unde îl găsești online cu disponibilitate în România – și de unde ai ocazia uneori să îl cumperi într-o ofertă accesibilă:
- Look Fantastic – de unde l-am luat și eu în beauty box de Crăciun tip Xmas crackers box.
- NOTINO
- eMAG
Tu ai folosit până acum vreun produs Emma Hardie? Există vreun alt produs al acestui brand pe care să mi-l recomanzi? Sau ce alte balsamuri demachiante ai încercat? Sau ai dori să încerci? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea și experiențele tale contează mult aici.