De 3 ani mă bucur de beneficiile Bioderma BB cream Sensibio AR, așa că mi-a fost simplu să vă povestesc în acest review părerea mea despre acest produs dermatocosmetic tratament x-in-1, cu rol și de make up, înlocuind de minune fondul de ten adesea, mai ales vara. 🙂

Am avut (și mai am încă!) perioade în care foloseam BB cream constant în loc de fond de ten. Am vrut astfel să trec la varianta „blemish” de acoperire a feței.

Ce am descoperit și mi-a plăcut o bună perioadă ca BB cream a fost Garnier BB Cream, cu care m-am împăcat de minune. Însă mi-am dorit și ceva mult mai centrat pe nevoile tenului meu, ocazional cu acnee. Ceva dermatocosmetic.

Așa am descoperit BB Cream Bioderma Sensibio AR: cum foloseam constant dermatocosmetice Bioderma pentru față și am o preferință generală pentru acest brand, cu care pielea mea se împacă cel mai bine, mi-am îndreptat atenția și spre BB creamul lor.
Am zis să încerc și rutina de îngrijire a tenului cu produse sub aceeași marcă: foloseam și mai utilizez și în prezent gelul de curățare Bioderma Sebium Nettoyant Purifiant pentru față.

Primele impresii după utilizarea BB cream Bioderma Sensibio AR

Din capul locului, vă spun că bb cream Bioderma Sensibio nu face parte din gama pe care o utilizez eu cel mai des pentru ten, Bioderma Sebium, ci sunt destinate ambele pentru alte tipuri de piele și probleme specifice.

 • După cum și numele îi spune, bb creamul Bioderma Sensibio se adresează mai degrabă celor cu ten sensibil.

Dar cum eu am acnee ocazional pe ten, cu atât mai mult fiind pentru ten sensibil, acest bb cream nu avea cum să-mi facă decât… mai bine. Și da, tenul meu cu tendințe acneice s-a împăcat de minune cu el.

 • De altfel, mai jos, pe ambalaj, scrie și că oferă o îmbunătățire a pielii antiroșeață. Fiind pentru tenul sensibil, predispus la cuperoză și ușor iritabil, care se roșește ușor din diverși factori, nu putea oferi mai bine rezultate decât în această direcție.

Și da, datorită acestui beneficiu pe care îl oferă, pot spune că ajută destul de bine și în acoperirea acneei și a roșeții specifice acestei probleme.

BB cream Bioderma Sensibio_review și păreri cu foto după utilizare

 • Cât privește textura, pot spune că e destul de cremoasă, se simte foarte fin pe piele, ca o peliculă catifelată, ușor untoasă. De altfel, spre deosebire de Garnier BB cream, cu care eram foarte obișnuită de ani, cu textură lejeră, aproape lichidă, această cremă Bioderma Sensibio e mult mai densă și onctuoasă.

La o primă utilizare, vei observa diferențe și va fi mult mai dificil de întins în piele – e chiar o cremă densă, colorată, după cum și trebuie să desemneze un BB cream.

Tendința va fi să renunți la ea, dar pe măsură ce intră în piele, acea textură se va difuza și abia dacă mai simți că ai ceva pe ten, în afară de aspectul pielii mult mai hidratat și catifelat. Doar inițial îți va fi mai greu să o întinzi pe ten, apoi te vei obișnui.

 • Are SPF 30 – dublu față de BB cream Garnier, ceea ce îmi sporește și mai mult nevoia de a-l prefera pe acesta înainte de orice altă variantă de cremă BB. 🙂

Pentru mine, cu cât un produs pe care îl utilizez în machiaj și acoperirea tenului luptă cât mai înspre beneficiul pielii, mai ales la nivel de protecție împotriva razelor UVA/UVB, cu atât mai mult îl prefer, în pofida altor mici trăsături care sunt puțin diferite față de ce îmi doresc.

Și uite așa, într-o primă fază, m-am convins, în apropierea verii, acum doi ani, că ar fi bine să încep să folosesc și BB cream Bioderma Sensibio. De atunci, continui să îl folosesc, alternativ cu fondul de ten sau chiar împreună.

Dar, punctual, mai multe despre acest bb cream și experiența mea cu el vă spun mai jos.

Textura BB cream Bioderma Sensibio

Despre textura onctuoasă, diferită față de a altor BB creamuri obișnuite, v-am scris deja mai sus. Nu mai reiau. E și pentru că produsul conține și niște pudre minerale diverse care îi prelungesc inclusiv rezistența pe piele pe parcursul zilei, ca la un fond de ten. (Vezi mai jos, la lista de ingrediente despre acest aspect.)

A trecut ceva timp până să mă obișnuiesc cu ea și aplicarea sa, până să intre produsul în piele, fiind ceva mai greu de întins. Asta pentru că eram obișnuită de ani cu BB creamul lejer, cu textură ca de fond de ten aproape, de la Garnier.

Mult timp, chiar am avut tendința să nu îl utilizez atât de des. Sau chiar să aplic produs în exces și în unele locuri să rămân cu urme.

Dar cum vara și-a intrat bine în drepturi, iar acest BB cream avea suficient SPF – 30, ideal pentru ten vara, am învățat să îl accept până ca, în final, să îl folosesc constant.

textură bb cream Bioderma Sensibio AR_Review și păreri după folosire

Iar ca obișnuința cu produsul să îmi fie mai ușoară, am început, inițial, să îl combin cu fond de ten, ca să îi mai diluez textura, să îl fac mai fluid un pic și să îl pot întinde mult mai ușor în piele.

Vara, mai mult, în afară de fond de ten, îl combinam cu fluidul waterproof Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+, care, fiind lichid, după cum sugerează și numele său, „lungea” mult din textura acestei creme.

Și mai e o treabă aici: am observat că, dacă aveam tenul cât mai curat și exfoliat în prealabil, BB cream Bioderma Sensibio se aplica mai ușor. Cu cât era mai curată fața și hidratată cu o cremă lejeră în prealabil, cu atât era mai ușor de aplicat și se uniformiza mai bine și BB creamul.

Așadar, regulă de aur: curățarea adecvată și o bună îngrijire a tenului, potrivită nevoilor sale, fac orice alt produs ca BB cream sau fond de ten mult mai ușor de aplicat și uniformizat!

Și uite așa l-am integrat ușor în rutina mea de îngrijire, până să mă obișnuiesc cu el. Ba chiar a devenit foarte simplu, căci tenul meu, la cât de bine se simțea cu el, fiind chiar ca un balsam pentru el, părea că mi-l „cere” constant.

Și da, fiind conceput în primul rând pentru un ten sensibil, a ajutat și susținut mult, ca formulă, și lupta mea cu acneea. Pe lângă că a acoperit bine coșurile.

Nuanța unică pentru BB cream Bioderma Sensibio AR

În ceea ce privește culoarea, aș avea o obiecție totuși: vine într-o singură nuanță, mai închisă decât a tenului meu, ceea ce derutează inițial. În timp însă, am depistat și aici „șmecheria”: folosesc cât mai puțin produs, încercând să-l întind cât mai bine.

Așa, se uniformizează destul de repede și, în aproape o oră, e chiar una cu tenul și chiar creează o peliculă atât de naturală, că nu pare să îmi fi dat cu nimic colorant pe față, ci doar cu o cremă care a conferit aspectul catifelat și foarte hidratat al pielii.

Bioderma Sensibio AR BB cream_review și păreri

Și în ceea ce privește adaptarea nuanței sale la culoarea pielii tale, m-am ajutat de combinarea BB creamului Bioderma cu fondul de ten în nuanța mea, mai deschisă. A ieșit bine în final. Acoperire perfectă a tenului și aspect super îngrijit și foarte nice al tenului meu.

Vara însă, când sunt ceva mai bronzată, nu îl mai combin cu nimic și se adaptează de minune. Sau, cel mult, îi mai adaug fluidul waterproof Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ la aplicare, căci oricum, acesta din urmă e special conceput pentru vară. Și iese o combinație de minune!

Și că tot vine vorba, de fapt, nuanța aceasta mai închisă e astfel concepută pentru o acoperire cât mai bună: să nu uităm, unii pigmenți din produs sunt concepuți ca să acopere roșeața pielii, acneea, cuperoza și alte probleme de acest fel ale pielii. În timp, pigmenții se adaptează la culoarea pielii tale, doar inițial pare totul mai închis, mai ales chiar la început, când deschizi tubul. 😉

cum e BB cream Bioderma Sensibio AR_review și păreri cu foto

Până la urmă, un BB cream e făcut să și acopere. Iar dozat bine, acesta reușește în final să îmbine și să însumeze cam toate nevoile tale. Chiar și pe acestea privind adaptarea nuanței la pielea ta, doar că trebuie să înveți să folosești tu produsul adaptat la tine, mai precis.

Cum se simte pe piele BB cream Bioderma Sensibio AR?

Trecând peste cele descrise anterior, lucrurile încep să devină cu adevărat simple pe măsură ce te obișnuiești cu produsul. Mai bine spus, odată ce pielea se adaptează la el. Mai ales că BB cream Bioderma Sensibio chiar aduce multe beneficii pielii.

Odată aplicat, pielea se transformă. Chiar și dacă nu o hidratezi suficient înainte. Am tenul mixt și acest BB cream face ca zona T să arate mai bine ca oricând, odată ce aplici produsul. De altfel, ajută la îmbunătățirea aspectului pielii mai uscate sau deshidratate, care se desface în fulgi și devine flaky.

Uniformizează în acest mod, prin textură, nu doar culoarea pielii, mai ales pe a celei afectate de roșeață, dar inclusiv suprafața acesteia, cum se simte ea la atingere și elasticitatea sa.

Aici contribuie mult pigmenții și particulele ca de perlă pe care le conține, care conferă și un aspect luminos pielii totodată. (vezi mai jos la lista de ingrediente)

Acoperă de minune mici imperfecțiuni ale tenului și coșuri, dar, totodată, lasă o senzație de hrănire și lejeritate pe piele, ca și cum nu ai fi aplicat nimic pe el. Tenul nu mai dă impresia că „te ține”. Asta în ciuda aplicării sale ceva mai dificile decât la un BB cream obișnuit / fond de ten.

tenul meu la prima utilizare BB cream Bioderma Sensibio AR_review și păreri
Așa arăta tenul meu la prima utilizare de BB cream Bioderma Sensibio AR . 🙂

Pudrele minerale adăugate în compoziția de cremă (vezi mai jos la lista de ingrediente) ajută mult pentru acoperire așadar, chiar dacă fac produsul ceva mai dens și un pic mai dificil de aplicat, într-o primă instanță.

E ca și cum nu ai avea nimic pe față, așa se simte. În același timp, dacă atingi, ai tenul mai catifelat și mai plăcut la atingere ca oricând. Iar dacă te uiți la el îndeaproape, arată exact așa cum trebuie: hidratat, fin, moale, fără să lucească, acoperit bine privind imperfecțiunile, ca și cu un fond de ten bun.

Fiindcă are și SPF 30, se simte atât de bine pe ten, ca și cum nu aș fi aplicat nimic – și totuși, acoperă bine și te ține cu acoperirea timp îndelungat, fără să fie neapărat necesară reaplicarea în timpul zilei și fără să lucească, la un moment dat -, îl prefer mult vara. Tot așa l-am descoperit: în sezon cald.

Dar și iarna e super OK, pentru că hidratează din plin tenul și îl protejează astfel de frig.

Având în vedere că reușește să înlocuiască de minune fondul de ten, în momente critice cum ar fi și canicula, dar și că oferă atâtea beneficii și chiar vindecare tenului problematic chiar, BB cream Bioderma Sensibio e o revelație și chiar merită!

Ambalaj în recipient practic, ușor de luat oriunde

BB cream Bioderma Sensibio AR e disponibil într-un tub aplatizat de 40 ml, inclus într-o cutie de carton care descrie perfect produsul și pentru ce e el destinat. Arată exact ca un produs dermatocosmetic de top, pe care îl găsești de obicei în farmacii sau drogherii specializate.

Tubul e bine sigilat și în varianta aceasta te ține până la vreo 3 luni, dacă îl folosești aproape zilnic. Eu una nu am nevoie de prea multă cantitate din produs ca să îl întind pe toată fața, gât și urechi. Va fi doar la început puțin mai greu, până te obișnuiești cu textura densă cremoasă care se întinde un pic mai greu.

review și păreri BB cream Bioderma Sensibio AR

Recipientul e aplatizat și încape de minune în orice poșetă, chiar și mai mică. Nu mai spun că e practic și în utilizare, dar și de luat oriunde în bagaj, în călătorii.

Ce ingrediente conține BB cream Bioderma Sensibio AR?

Date fiind beneficiile aduse tenului meu mixt și cu tendințe acneice, mai ales în sezon mai dificil ca vara, dar și fiind conceput pentru ten sensibil și cu roșeață, în general, ce conține acest BB cream ca dermatocosmetic nu poate fi decât foarte util tenului.

ingrediente bb cream Bioderma Sensibio AR_review și păreri

De altfel, eu îl asociez chiar cu un cosmetic tratament, dar și cu funcție de produs de make up ce înlocuiește de minune un fond de ten într-o zi obișnuită. Dar iată cum arată lista sa de ingrediente, ca să ne lămurim de ce face atât de bine: 🙂

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, OCTOCRYLENE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, TITANIUM DIOXIDE, DIPROPYLENE GLYCOL, PEG-10 DIMETHICONE, SORBITOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CYCLOHEXASILOXANE, CANOLA OIL, COMPLEX NATURAL BREVETAT DAF(DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION), LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, ALLANTOIN, PROPYLENE GLYCOL, IRON OXIDES (CI 77492), DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 CROSSPOLYMER, SILICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGENATED LECITHIN, PROPYLENE CARBONATE, IRON OXIDES (CI 77499), PVP, SODIUM PHYTATE, SODIUM CITRATE, TOCOPHEROL, SODIUM CHLORIDE, PENTYLENE GLYCOL, IRON OXIDES (CI 77491), XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, LECITHIN, CITRIC ACID, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 670]

Iată și ce se mai regăsește pe ambalaj și pe site-ul producătorului:

 • Brevetul exclusiv inovator Rosactiv™ acționează direct asupra VEGF, unul dintre principalii factori responsabili pentru dilataţia și fragilizarea capilarelor pielii, surse de roșeață.
 • Enoxolona, alantoina și canola, o combinație de agenți de calmare intensivă, reduc instantaneu senzația de supraîncălzire.
 • Complexul natural brevetat D.A.F. (Formulă dermatologică avansată) creşte pragul de toleranță a pielii.
 • Glicerina și canola hidratează, consolidează funcția de barieră cutanată și oferă confort imediat pielii.
 • Pudrele și pigmenții iluminatori ascund roşeaţa, lăsând un finisaj catifelat și mat şi sporesc luminozitatea pielii.

Concluzii după utilizarea BB cream Bioderma Sensibio AR timp de câțiva ani

Trecând peste cele descrise inițial, cum că, la început, era mai greu să întinzi produsul în piele, până să mă obișnuiesc, acum, după ani de utilizare destul de constantă, pot spune că BB cream Bioderma Sensibio AR reușește de minune să înlocuiască fondul de ten, mai ales vara, dar să vină și cu o serie de beneficii pe care nu le-ai fi așteptat de la un singur produs:

 • hidratare maximă
 • SPF 30 – puternic pe timp de vară
 • uniformizare a aspectului tenului
 • acoperire excelentă, inclusiv a problemelor tenului sensibil cu roșeață (cuperoză, acnee, iritații)
 • toleranță excelentă pentru orice tip de ten, fiind conceput în primul rând pentru tenul sensibil, ușor iritabil – e hipo-hipoalergenic, abia îl simți pe piele.
 • textură excelentă a tenului, echilibrată: catifelat, fin, soft și îngrijit – nici mat, nici lucios.
 • rezistă timp îndelungat pe piele, aproape ca un fond de ten, inclusiv în condiții grele de vreme, precum canicula
 • cea mai mare grijă pentru ten

Ca un produs tratament x in 1, care reușește, în același timp, pe lângă a fi dermatocosmetic, să aibă și un rol de make up, în loc de fond de ten.

Nu degeaba îl folosesc destul de frecvent de aproape 3 ani. 🙂

Vi-l recomand, așadar. Raportul calitate-preț e foarte bun. Iar pentru un produs dermatocosmetic atât de benefic pielii și îndeplinind atâtea funcții și roluri (x-in-1), își merită toți banii, oricât de scump ar părea la o primă impresie (verifică aici prețul actual).

Gata, știi ce produs pentru ten să folosești cel mai des vara asta! 🙂

Tu ai folosit BB cream Bioderma Sensibio AR până acum? Cum ți se pare? Scrie-ne părerea ta în comentarii, în josul paginii. Contează mult pentru noi. 😉