De ce BB Cream Garnier este o soluție mult mai bună decât orice fond de ten și mult mai ieftină – citește acest review, cu impresii și foto după utilizare îndelungată!

Astăzi o să vă povestesc despre produsul de care, de când l-a descoperit, nu mă mai pot despărți: BB Cream Garnier.

Nu doar că nu mai folosesc fond de ten de când l-am descoperit, pentru că tenul meu se împacă excelent cu el, dar e și genul acela de produs pe placul meu – tip x in 1. Pe ambalaj stă notat „miracle skin perfector 5-in-1”.

Nu e perfect, dar e un produs pentru ten care se apropie cu brio de perfecțiune prin rezultatele de care dă dovadă și prin aspectul pe care îl conferă tenului meu, cel puțin. Însă am și câteva cunoștințe care l-au folosit și sunt la fel de încântate de acest produs.

Ce este crema colorantă Garnier BB Cream?

Crema tip BB cream de la Garnier este o cremă hidratantă colorantă, cu efect de uniformizare și perfecționare a tenului, asemănătoare fondului de ten și o… alternativă mult mai bună a acestuia.

Spre deosebire de fondul de ten însă, Garnier BB Cream oferă hidratare intensă, iluminare naturală a tenului, uniformizarea nuanței tenului și o acoperire aproape la fel de bună a defectelor tenului. Pielea va fi mult mai fină, ca de bebeluș.

BB Cream de la Garnier este numit de către producători „Miracle Skin Perfector 5 în 1” și, după cum scrie pe ambalaj:

 • reprezintă o nouă generație de produse de îngrijire a tenului
 • cu tehnologie multifuncțională – combină toți pașii rutinei de frumusețe într-un singur gest: îngrijire pe termen lung și o urmă de machiaj discret pentru un efect instantaneu de „piele de bebe”
 • Derivatul din Vitamina C, cunoscut pentru proprietățile antioxidante, oferă tenului un aspect sănătos și luminos. Pigmenții minerali uniformizează în mod natural nuanța tenului.
 • Factorul de protecție solară FPS/SPF 15 sau SPF 20 (la BB cream pentru ten uleios)  ajută la protecția tenului împotriva razelor UV.
 • Aplicați Miracle Skin Perfector ca pe orice altă cremă, pe pielea curată.
 • Pentru a spori puterea de acoperire, aplicați încă un strat.

garnier bb cream ambalaj

Ce variante de BB Cream Garnier găsești în România?

Când mi-am luat primul BB Cream Garnier, am luat prima variantă care era în acel moment pe piață și la care văzusem o grămadă de reclame. Am zis hai să vedem ce-i și cu bb creamul ăsta, că nu mai folosisem niciun bb cream până atunci.

Și nici nu am mai folosit altul în afara de BB Cream Garnier până acum. 😀 Deci m-am convins că ăsta e pentru mine. Pentru că sunt genul de persoană care, atunci când descoperă ceva perfect pentru tenul ei, de care e mega-mulțumită, nu mai face n teste să descopere altul mai bun. ,) Ceea ce recomand oricum în general.

De la acel moment când am testat prima oară Garnier BB Cream, până în prezent, s-au mai reinventat câteva variante de Garnier BB Cream. Astfel, în prezent folosesc varianta de Garnier BB Cream Classic cu vitamina C din grapefruit și pigmenți minerali.

Ca aromă, mi se pare mai fresh decât prima variantă încercată (BB Cream Garnier Ten Normal cu vitamina C și pigmenți naturali), care ducea cumva spre un parfum de trandafiri, dar mai fresh, destul de plăcut.

De asemenea, am mai testat varianta de BB Cream Garnier for combination to oily skin, pentru piele mixtă până la cea grasă. Tubul e mai lunguieț și mai înalt.

Aceasta e variantă de 40 ml, spre deosebire de variantele mai sus menționate, care sunt de 50 ml. La fel de fresh și mult-mult mai lejeră.

garnier bb cream

Cum folosesc Garnier BB cream și cât de eficientă este pentru mine?

La câte efecte are asupra pielii, fiind un produs multifuncțional, în genul celor pe care le ador eu, 5 in 1 chiar, folosesc Garnier BB Cream astfel:

 • în loc de fond de ten
 • pentru efectul de hidratare – foarte eficientă în acest sens
 • pentru că uniformizează nuanța naturală a tenului, îi conferă un aspect natural și sănătos
 • pentru că acoperă suficient de bine sau cel puțin îmbunătățește aspectul inclusiv pentru riduri, pete de culoare, puncte negre, coșuri și alte imperfecțiuni
 • pentru aspectul sănătos și luminos al tenului, fără să mai am nevoie extra de un iluminator
 • protecția împotriva razelor UVA și UVB cu SPF 15 și SPF 20 (varianta BB pentru ten gras)

Mie mi-au ieșit, așadar, peste 5 calități ale cremei colorante Garnier BB Cream și, dacă mă mai gândesc mult, s-ar putea să mai găsesc. 😀

Ideea e că, fiind atât de benefică și eficientă în atâtea aspecte, nu mai am nevoie să folosesc și alte produse care să completeze ce nu puteam obține înainte, prin folosirea concomitentă a mai multor produse: scurtez astfel timpul de stat în fața oglinzii dimineața și oricând mă grăbesc, dar economisesc totodată și suficient de mulți bani.

O să încerc să răspund punctual celor 5 (chiar mai multe) efecte ale acestui produs asupra tenului meu:

 • Faptul că nu mai prea folosesc, spre deloc, fondul de ten, de când am descoperit acest produs, spune multe despre el.

În plus, e mult mai benefic asupra pielii decât orice fond de ten. Am renunțat aproape complet la fondul de ten de când folosesc BB Cream de la Garnier și mă simt mult mai bine. Chiar și la ocazii speciale prefer BB Cream decât fondul de ten.

Pentru că fondul de ten îmi usucă foarte tare tenul și se întinde mult mai greu, eu având tenul mixt și adesea se exfoliază urât după ce aplic un fond de ten. De aceea, îmi e și foarte greu să găsesc fondul de ten ideal. Așa că, apelez în ultimii 2 ani la BB Cream în locul lui.

 • Hidratare – da! Cea mai multă hidratare, nu mai e nevoie să mai aplic în avans o cremă hidratantă. O înlocuiește cu succes tot BB Cream de la Garnier.

Și ei se laudă pe ambalaj că oferă hidratare timp de 24 h. Acum nu știu ce să îți spun, că nu am stat chiar o zi întreagă cu ea pe ten, dar mai mut de 14 ore sigur am testat-o și chiar funcționează. 😀

Este ideal pentru mine ca un produs cu aspect de fond de ten să hidrateze atât de bine tenul. Iar când trec cu mâinile peste față, simt pielea moale și foarte fină, ca niciodată.

Nici cu alte creme, oricât de hidratante (nu mai vorbesc de un fond de ten propriu-zis), nu am simțit o îmbunătățire atât de vizibilă a tenului meu, în ceea ce privește hidratarea.

 • De fiecare dată când aplic BB cream de la Garnier, tenul meu are un aspect mult mai plăcut.

Nu mai am problema întâmpinată la un fond de ten, pentru care, în prealabil, trebuia să curăț bine tenul și să aplic cremă foarte hidratantă, să aștept să intre în piele și, totuși, în unele locuri fondul de ten să rămână greu de întins și să creeze pete.

Cu Garnier BB Cream aplic peste tot la fel, întind bine, pătrunde uniform în piele și colorează peste tot pe chip astfel încât tenul are absolut aceeași nuanță peste tot, indiferent de zonă și nivelul de hidratare al tenului.

Eu nu am găsit încă un fond de ten care să îmbunătățească vizibil aspectul tenului în timp foarte scurt. În plus, pigmenții de culoare din compoziția acestui BB cream se adaptează foarte bine la nuanța tenului meu, astfel încât nici nu pare că aș fi folosit nu știu ce  produs cosmetic de acoperire a tenului.

Asta îmi place foarte mult la BB Cream Garnier: că, deși are o acoperire la fel de bună ca a unui fond de ten, se îmbină perfect cu tipul de ten și cu culoarea acestuia și obține astfel un aspect natural al tenului, ca și cum n-aș fi folosit nimic pentru acoperirea lui. Se îmbină perfect cu culoarea tenului meu.

Eu folosesc nuanța Light, pentru că am un ten deschis la culoare, iar când sunt bronzată bine, vara, mai folosesc nuanța Medium, pentru un ten ciocolatiu. Când sunt doar puțin bronzată sau începe bronzul să treacă, combin ambele nuanțe și iese ceva ideal. Dar întotdeauna, fie vară, fie iarnă, am ambele variante de nuanțe de la Garnier BB Cream în casă. 😀

Ca idee, produsul e disponibil în aceste două nuanțe: Light și Medium, tocmai pentru că pigmenții de culoare se adaptează foarte bine la nunța oricărui ten.

Adică: ai ten mai deschis sau spre deschis, alegi Light și se combină bine cu această culoare, iar dacă ai un ten ceva mai închis spre măsliniu sau chiar mai închis, poți folosi cu încredere nuanța Medium, pentru că se va uniformiza perfect cu nuanța tenului tău. 

Poți vedea cum arată pe piele în imaginile aferente. Pentru review, am utilizat pielea de pe mâini. 😀 Și, ca idee, fiindcă e atât de fină, mi-am mângâiat mult timp după mâinile. 😛

crema coloranta bb cream garnier

 • Acoperă într-adevăr destul de bine toate problemele și imperfecțiunile: coșuri, pete de la acnee, puncte negre, riduri, cicatrici superficiale etc. – uneori mai bine decât un fond de ten.

În plus, nu încarcă deloc tenul cum o face fondul de ten. Când am niște imperfecțiuni mai încăpățânate, folosesc și corector peste, iar tenul meu rămâne întreaga zi impecabil. De altfel, că tot vine vorba, chiar e ca o cremă corectoare acest BB Cream de la Garnier.

 • Pentru aspectul luminos al tenului, nu aș renunța în veci la acest BB  Cream Garnier. Efectul luminos, sănătos, nu îl pot obține nici cu n alte produse combinate, din contră. Ca să nu mai subliniez, again, că,pe lângă asta, cu acest produs, chiar mai obțin și alte chestii extra super benefice tenului.

Pont: pe vreme de caniculă, se poate întâmpla ca, în loc de aspect luminos, să transpiri și să mai obții și un aspect prea lucios, în sensul că se cam „topește” din crema colorantă, mai ales dacă nu folosești pudră compactă peste. Eu nu folosesc, pentru că nu vreau să estompez din beneficiile acestei creme, și mi se întâmplă să mă mai trezesc, în caz de căldură, cu o față prea lucioasă.

Ca să rezolv, elimin din exces prin tapotare cu un șervețel de hârtie. Și totul revine la normal: tenul are același aspect luminos și plin de farmec. Este și motivul pentru care nu îți recomand să mai folosești un iluminator peste BB Cream Garnier – vei obține doar efectul opus  și chiar nu e nevoie. 🙂

 • BB Cream Garnier îmi oferă, pe lângă cele enumerate mai sus, inclusiv protecție SPF 15 / SPF 20 împotriva razelor nocive de soare UVA și UVB. Pentru că pentru mine e foarte important să îmi protejez tenul, nu doar să arate bine. Iar ceastă cremă colorantă mă ajută foarte mult în toate nevoile, inclusiv în protecție solară.

BB Cream Garnier: aspect compoziție și ingrediente

 Ce conține BB Cream Garnier? 

Las mai jos lista de ingrediente – nu sunt foarte pricepută la a depista ce e foarte nociv, dar, după utilizare constantă, pot spune că nu mi-a făcut niciun rău pielii, dimpotrivă.

Recomand însă să verifici lista de ingrediente și să nu o folosești dacă ai ten sensibil, mai ales la unul din componente. 😉

 • apă, isononyl isononanoate, isohexadecane, glicerină (utilă pentru hidratare!), alcool denat., PEG-20 methyl glucose sesquistearate, ethylhexyl methoxycinnamate, cetyl palmitate, nylon-12, cyclohexasiloxane, propylene glycol, polyisobuten hidrogenat, alcool stearil, argilă / silicat de magneziu aluminiu, phenoxyethanol, parfum (ăsta nu prea e ok :P, dar recupperează cu altele), caprylyl glycol, silicat de litiu magneziu sodiu, disodiu EDTA, linalool, benzyl salicylate (știu că e benefic antiacnee), limonen (bun în hidratare), cafeină, ascorbyl glucoside (vitamina C), benzyl alcool, geraniol, acetat celulozzic butyrate, acrilat glicol de polifosforicolină, citral, Ammoniul polyacryl-dimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyl-dimethyl taurate, alcool polivinil, clorură de sodiu, glicol butilen, hialuronat de sodiu

Pe ambalaj se laudă că are pigmenți minerali – probabil cei ce conferă aspectul luminos pielii și au grijă de ten, și vitamina C, antioxidant puternic și benefic pentru protecția împotriva UV.

După cum se poate observa din ingrediente, Garnier BB Cream are parfum, iar aroma sa este deosebită. Îmi place foarte mult cum miroase, indiferent de variantă.

E o aromă fresh, revigorantă, care rămâne mult timp după aplicare și chiar și apropiații (la propriu) o vor simți. 😀 Nu de puține ori după ce m-am pupat cu câte o persoană, mi s-a spus că… miros foarte bine.

Garnier BB Cream este fabricat în Franța sub egida L‘Oréal Paris.

Ce aspect are Garnier BB Cream?

Aspectul cremei BB Cream Garnier este unul fluid lejer, fin. E mai fluid decât un fond de ten: undeva între acesta și o loțiune, în ceea ce privește consistența, ceea ce o face să pătrundă mai ușor în piele și să hidrateze mai bine. În plus, se aplică mult mult mai ușor și e mai lejeră pentru piele.

Cea mai fină și lejeră variantă dintre toate cele încecate este BB Cream Garnier for combination to oily skin – aceasta îmi lasă cea mai fină piele ever, ca de bebeluș. Niciun produs nu m-a făcut să îmi simt pielea atât de fină vreodată.

În plus, e o variantă foarte fluidă, lejeră, care abia lasă impresia că ai avea ceva pe chip. În schimb, simt foarte mult particulele fine de pigmenți minerali. Probabil are mai mulți pentru a absorbi excesul de sebum al pielii grase.

Tocmai de aici se trage însă și singura problemă pe care o am cu această variantă de BB Cream Garnier: în zona T, unde am ten mixt, absoarbe foarte mult uleiul natural al pielii și lasă pielea uscată să iasă la iveală, arată uneori ca atunci când trebuie să te exfoliezi, pentru că pielea uscată se „crapă” și se adună în fulgi.

Cine are pielea mixtă sau uscată pe ten înțelege mai bine. Deci e clar foarte bun acest BB Cream pentru cei cu pielea mai grasă mai degrabă decât pentru tenul mixt.

De aceea, folosesc varianta BB Cream Garnier pentru ten gras sau mixt doar atunci când am făcut un gomaj pentru ten și pielea e foarte curățată și hidratată și pregătită pentru aplicarea acestei creme colorante. De regulă, cu această minune de scrub de față cu zahăr propriu-zis și semințe de kiwi naturaleL’Oreal Paris Smooth Sugars, pe care ți-l recomand cu tot dragul.

BB Cream Garnier review

Cum se aplică BB Cream Garnier?

Ușor. 😀 Datorită consistenței fluide, lejere.  Eu o aplic cu degetele, ca pe fondul de ten; oricum, se distribuie și se absoarbe foarte rapid și ușor în piele.

Cred că o poți aplica și cu un burețel pentru fond de ten, însă, fiind destul de apoasă, s-ar putea să fie absorbită în parte foarte mare de burete și să rămână astfel o cantitate mult prea mică de aplicat pe față.

Pe ambalaj e indcat:

„Aplicați Miracle Skin Perfector ca pe orice altă cremă pe pielea curată. Pentru a spori puterea de acoperire, aplicați încă un strat.”

De asemenea, BB Cream Garnier poate fi folosită de către orice femeie sub 20 de ani, până la vârsta de 45 de ani. Cel puțin astfel este recomandată pentru utilizare.

Concluzii pentru BB Cream Garnier

Nu mai are rost să mă repet. Eu ador produsele multifuncționale tip x in 1, iar acesta, deși e recomandat ca fiind 5 in 1, eu îl consider mai eficient decât în 5 nevoi ale pielii. În plus, e singurul produs care, din punctul meu de vedere, poate înlocui cu brio un fond de ten, și chiar aduce ceva în plus.

Iar ca raport calitate-preț, pot spune că e mai mult decât convenabil, în sensul că, pentru câte oferă, prețul este foarte mic, fiind cu mult mai bun decât multe fonduri de ten de brand bun și muuult mai ieftin totuși (verifică aici prețul pentru Garnier BB Cream).

Eu nu voi înlocui acest produs prea curând decât dacă voi găsi un alt produs care să reușească să îl înlocuiască cu succes în absolut toate calitățile, inclusiv și în privința prețului. Așa cum, de altfel reușește Garnier BB Cream să înlocuiască fondul de ten de la branduri renumite pentru calitate.

Recomand cu toată încrederea BB Cream de la Garnier. Sunt absolut convinsă că vei fi mulțumită.

Iar dacă vrei ceva și mai lejer de atât, mai fluid, pe care să-l utilizezi chiar și pe plajă, la fiecare cremuire pentru crearea scutului de protecție solară, după ce ieși din apă, încearcă și acest fluid cremă Bioderma Photoderm Nude Touch 50+. Un mic secret: e… waterproof, deci rezistă în apă, la orice bălăceală. 🙂

Tu l-ai folosit până acum? Cum ți se pare? Ce alte sugestii de BB cream mai ai și crezi că ar merita dezvăluite? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii! Părerea ta contează mult pentru noi. 🙂