Am primit inițial ca mostră acest BB Cream tratament iluminator Botega Verde Perfezionatore Globale și mi-a plăcut. M-a încântat extrem de tare ideea de bb cream natural, cu extracte naturale – cel puțin pentru acest lucru e recunoscut brandul. Iar la acea vreme, foloseam multBB creamuri și nu fond de ten.

Știu că treceam bine prin etapa de testare și purtare a mai multe BB creamuri și CC creamuri pe atunci, fapt pentru care, când am rămas fără preferatul meu de la Garnier, m-am orientat spre acesta, în baza mostrei primite.

Motivul, pe lângă mostră, care mi-a arătat că poate destul de bine să le egaleze pe cele pe care le foloseam deja, a fost că voiam să văd cum sunt BB creamurile – în cât mai multe alte versiuni față de ce am folosit.

Apoi, eram la o altă experiență cu un BB cream de la L’Oréal, care nu prea mă mulțumea, și nici la fond de ten n-am vrut să revin.

Am făcut sau n-am făcut bine, nu știu ce să spun… cert e că, dacă nu testam, nu știam. Dar hai mai bine să vă spun în review, mai jos.

Prima experiență pe bune cu BB Cream tratament iluminator Botega Verde Perfezionatore Globale

Ei bine, spun prima experiență „pe bune”, pentru că de la mostră până la produs în sine e cale lungă, în acest caz. Habar n-am ce s-a întmplat, în general, produsele Bottega Verde fiind printre pereferate, dar aici, la makeup, acest BB cream m-a pierdut cam de la aplicare.

Nu știu dacă în mostră au folosit ceva mult mai calitativ decât ce am comandat în varianta de bază a produsului, full-size, dar la experiența cu BB Cream tratament iluminator Botega Verde Perfezionatore Globale m-au pierdut și… nu prea mă mai atrage să încerc altceva de makeup de la ei, din această cauză.

Anyway, acum văd că „minunea” asta de BB cream nici nu mai e în stoc, habar n-am dacă se mai produce.

Dar, dragilor, când pornești să aplici ceva pe tenul tău, te asiguri înainte că e ceva natural și de calitate, pentru că aici, cu pielea, nu e de glumit. Iar faptul că experiența cu mostra acestui produs mi-a adus zâmbetul pe buze, dar cu produsul în sine nu a fost pe măsură, mă dezamăgește teribil. E înșelător practic.

În primul rând, nu mi-a plăcut că nuanța comandată nu se potrivește cu nuanța tenului meu. Dar la mostră părea ok. Apoi, văd un review la acest produs, pe site-ul lor, în care se menționează și acest lucru. Review-ul acela, în rest, e bun.

Pe de altă parte, nu mi-a plăcut cum se întinde și cum fuzionează cu pielea – sau, mai bine spus, cum nu fuzionează. Intră greu în piele, deși e cremos ca textură și, mai nașpa, după o vreme, lasă pete de culoarea obișnuită a tonului de culoare (clasică unui bej de fond de ten).

Nici ca nuanțe cu pielea nu pare să fuzioneze, apar discrepanțe, nu se adaptează bine. Oricum, nuanța aleasă nu mi s-a potrivit. Dar, chiar și așa, chiar și în alte cazuri de BB creamuri utilizate, unde am mai greșit nuanța, produsul a reușit să se adapteze foarte bine și să adere la nuanța mea de ten. Un BB cream are astfel de puteri miraculoase adesea.

Plus că promite ceva iluminare, dar n-am prea văzut-o.

Apoi, în unele zone matifiază până usucă, după cum e la mine, pe zona T, unde am pielea mai uscată, pentru că am ten mixt. În alte locuri, lucește și, dacă transpiri sau e cald, devine gras și lucește.

Fiind un beauty balm (BB cream), textura și tot ar trebui să fie hidratant, nu să ducă la descuamarea pielii pe alocuri. Și nici să necesite, cu atât mai mult, susținere de la un alt produs similar, aplicat anterior, cum ar fi un primer sau o cremă hidratantă.

De ce e așa, habar n-am, pentru că mostra mi-a prins bine și chiar m-am bucurat, de la mostră, că nah, am mai dat peste un BB cream potrivit pe tenul meu mixt, și care mai e și natural.

Să zicem că trecem peste aplicarea mai dificilă. Ideea e că nu stă mult pe chip ca rezistență și se adună, face pete, usucă tenul unde nu e cazul. După maxim 3 ore, s-a dus tot farmecul lui. 🙁 Deci necesită reaplicare.

Consistență, textură și fuziune cu tenul pentru Bottega Verde Perfezionatore Globale

Fiind o cremă-balsam cu acid hialuronic și rodie la bază – cam asta presupune un BB cream – Bottega Verde Perfezionatore Globale, m-aș aștepta eu, să hidrateze, dar nu. Zona T e mai uscată cu el, zona cealaltă, care nu are nevoie neapărat de hidratare, ci invers, ținută sub control ca matifiere, e prea hidratată.

Apoi textura produsului, din momentul aplicării, până la fuziunea cu pielea, pare să se separe prea mult în două: partea cremoasă cu pigment ca de fond de ten e vizibil disociată de partea uleioasă. Așadar, nici consistența în sine a produsului nu prea e ce ar trebui să fie, cap-coadă. De aici, probabil, și rezistența scăzută pe ten a produsului.

Când îl scoți din tub și îl aplici, totul pare ok, chiar te bucuri că ai dat peste ceva cu o consistență cremoasă, onctuoasă, ca un balsam pentru ten, cum îi spune și numele. Dar aparențele înșală și… minunea nu durează mult.

Mi se pare și că „ține” puțin fața și, în orice caz, de la un BB cream te-ai aștepta să îți ofere confort, nu o astfel de senzație.

Ingrediente BB cream Bottega Verde Perfezionatore Globale

BB creamul Bottega Verde se prezintă sub forma unui tubuleț de 30 ml, cu capac, ca o micuță cremă de mâini, ambalat, la rându-i, într-o cutie de carton subțire, elegantă, în tonuri calde de maro degrade și auriu – destul de luxos așa.

Pe cutie sunt notate și ingredientele, dintre care, brandul subliniază astfel: „acid hialuronic, pentru o hidratare instantanee si de lunga durata, extract de Bidens Pilosa, cu o actiune iluminatoare si de netezire, antioxidanti de rodie, pentru a proteja tineretea tenului, si filtre de protectie care apara tenul de efectele negative ale fotoimbatranirii. ”

Și că tot vine vorba, e de apreciat măcar că, precum majoritatea tipurilor de BB cream și fond de ten, are factor de protecție solară SPF 15. Asta merită. Acidul hialuronic ar trebui să facă bine pielii, la fel. Pe celelalte, nu știu cum să le interpretez.

Formula e adresată femeilor de 20+ ani. Pe ambalaj, se descrie ca un „perfector”, daar… nu îl văd astfel.

Din păcate, are și miros, destul de plăcut de altfel, ceva fructat (probabil de la rodie și ce extract de Bidens Pilosa mai zic ei), dar asta indică și ceva parfum, care nu prea e ok în makeup pentru ten. Acuma, nu știu ce să zic, depinde de extracte… naturale, de cantitatea de parfum din produs…

Prețul BB creamului Bottega Verde Perfezionatore Globale

Cam scump. Îl văd acum, chiar dacă e indisponibil, la reducere, cu un preț de 54 lei, redus de la 80 lei (verifică aici prețul actual). Eu l-am luat cu o reducere mai mare, la vreo 40 de lei. Oricum, 80 lei n-aș da pe el. Mai bine mai pun niște bani și iau ceva super calitativ și benefic pielii, de la un brand renumit.

Adică prețul, pe bune, e apropiat de al unui produs premium, cu toate ingredientele naturale promise.

Nu mai spun că, la cât de dezamăgitoare e experiența cu produsul, prețul e exagerat, aș spune, fără reducere aplicată. Hai că, de test, bagi o fisă, că vrei să vezi ce poate un BB cream care îți promite ingrediente naturale, chiar bio, dar apoi… nup. Mai bine cu BB creamul Garnier, de mii de ori, și ca preț, și ca efect.

Concluzii după utilizarea BB creamului Bottega Verde Perfezionatore Globale

Deci… mnah, cam primul review despre un produs care… m-a dezamăgit și pe care nu vi l-aș putea recomanda.

Apoi, mă bazam că îmi va face bine, fiind din ingrediente naturale, daaar… nu! Nu a fost cazul.

Și e ciudat că e atâta distanța de la mostră la produs în sine. Nu vă spun cât de mult așteptam produsul, și eu și o colegă cu care am dat comanda, fiind atât de convinse de minunata mostră. Imaginați-vă apoi ce dezamăgire, căci nici la ea nu a funcționat cum ne așteptam. Dacă știam, ceream mostre în comandă, de toți banii, și-așa mulți, nu acest produs. :)))

Nu aș mai pune așa ceva pe față a doua oară și nici vouă nu v-aș sugera. Nu insistați niciodată cu un produs, dacă din prima, hai a doua utilizare, nu vă priește. Anyway, oricum, nu mai e disponibil. Dar n-ați ratat nimic, chill. 🙂 Și poate că e și ăsta un semn, poate l-au retras, căci, sorry, Bottega Verde, nu merge cu ăsta. 😉

Acum, nu pot spune, repet, că toate produsele lor de makeup al feței sau toate BB creamurile Bottega Verde or fi așa, căci nu am mai testat ceva similar de la ei de atunci, dar acesta m-a cam făcut să țin la distanță de fața mea cam orice produs pentru ten Bottega Verde.

Nu vreau însă să mă raportez la brand din acest punct de vedere – nu e cazul; altele, în schimb, sunt megapreferate: precum săpunul lichid cu ceai verde Bottega Verde e, pentru mine, tăticul săpunurilor – îl ador!

Tu ce părere ai? Ai utilizat vreun BB cream Bottega Verde până acum? Sau un alt produs de makeup pentru ten de la ei? Ce povești ai cu acest brand? Te încurajez să ne scrii în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiența ta. Părerea ta contează și ajută foarte mult. 🙂