Brandul deținut de Estée Lauder Companies, Becca Cosmetics își va încheia operațiunile în septembrie a.c.

Becca Cosmetics a luat o decizie care ne frânge inimile: își va înceta operațiunile de la sfârșitul lunii septembrie.

Brandul de cosmetice colorate, care se laudă chiar cu produse lansate alături de membri ai faimoasei familii Kardashian, a afirmat că impactul pandemiei de Covid-19, precum și „o acumulare de tot mai multe provocări”, a fost prea mult pentru ca brandul să poată duce.

Scăderea în apetit pentru make-up în rândul consumatorilor de produse de înfrumusețare a fost puternic documentat și studiat în perioada aceasta a pandemiei. Și multe branduri de cosmetice au raportat asfel de situații.

Vânzările de produse de machiaj în cadrul Estée Lauder Companies, deținătorul Becca Cosmetics, au scăzut cu 62% în trimestrul 2, astfel încât gigantul de beauty a redus vreo 2000 de joburi global.

În același timp, divizia de lux L’Oréal, care include Urban Decay și It Cosmetics, au observat un declin de aproape 17% în primul semestru din 2020. (sursa)

Brandurile de makeup de drugstore au fost super căutate și utilizate, până la maximum, timp de ani buni, de către jucătorii disruptivi de stil indie.

Acest lucru, cuplat cu lockdownul din pandemie, în timpul căreia consumatorii și-au scotocit mai mult prin gențile de cosmetice de machiaj și îngrijirea pielii, a dus la scăderi considerabile în vânzări, pentru brandurile de makeup, mai ales, inclusiv pentru Becca.

Becca Cosmetics a făcut anunțul închiderii pe canalul său de Instagram.

Au scris: “La Becca, o acumulare de provocări, precum și impactul global al Covid-19, au fost, în mod trist, mult mai mult decât businessul nostru a putut suporta”.

Dedicate conceptului de „incluziune”, nuanțele cosmeticelor Becca se adresează tuturor tonurilor de piele, de la cele mai deschise până la cele mai închise.

Sursa: Instagram/beccacosmetics