Beneficii multiple ale uleiului de cocos utilizat cu scop cosmetic.
Auzim de foarte multe ori de tot mai multe beneficii ale uleiurilor din plante, fructe ori semințe, utilizate adesea mai mult în scopuri cosmetice. Poate unul dintre cele mai folosite uleiuri de acest tip, mai ales în ultima vreme, este uleiul de cocos, adesea numit și unt de cocos, datorită consistenței sale untoase. Acesta este folosit ca tratament cosmetic în îngrijirea părului și a pielii, oferind multiple beneficii în acest sens. Personal, eu recunosc că nu știam că prezintă atâtea avantaje o sticluță ori un borcănel de ulei/unt de nucă de cocos. Știam că este deosebit de hidratant, că prezintă numeroase oligoelemente, vitamine și substanțe nutritive, însă până de curând, când am primit un borcănel de ulei de cocos de la Plantum, despre care am să vă povestesc în scurt timp, nici nu am bănuit, de exemplu, că are și proprietăți antibacteriene ori antifungice – ceea ce face bine inclusiv pielii afectate de acnee ori la nivelul piciorului lezat de diverse ciuperci și micoze. Tot din acest motiv este foarte util și în tratarea părului cu mătreață sau afectat de alopecie.
Așadar, având un astfel de borcănel cu minuni, am început să citesc despre el, să văd la ce e bun și la ce îl pot folosi. Și așa am aflat că uleiul de cocos este o minune în uzul cosmetic, la câte beneficii oferă. Mă bucur acum foarte mult că am un astfel de produs, că îl pot testa pe pielea mea. Iată și de ce, pentru că uite câte beneficii am aflat că aduce utilizarea uleiului de cocos ca tratament pentru piele sau păr:
- Uleiul de cocos este extrem de hidratant, de aceea este recomandat mai ales persoanelor cu piele foarte uscată, deshidratată și crăpată. O piele care nu e hrănită corespunzător poate suferi și de diverse inflamații, pe care, de asemenea, tot uleiul de cocos le poate reduce. Astfel, îndepărtează și senzația de piele care „ține”, specifică pielii insuficient de hidratate.
- Catifelează pielea. O piele hidratată capătă și un aspect sănătos, devenind fină și plăcută la atingere, ca un puf. Uleiul de cocos are tot ce-i trebuie pielii ca să fie ca de catifea.
- Vindecă bătăturile, rănile și chiar vânătăile. Ajută și la refacerea pielii cicatrizate.
- Este ideal folosit în gomajul tenului, fiind un bun exfoliant.
- Tonifică pielea, este un bun iluminant și antioxidant, netezind-o. De aceea, pentru picioare lucioase de vedetă, cu efectul acela luminos frumos, folosește în mod constant ulei de cocos pe pielea picioarelor. Cu niciun alt truc nu vei obține rezultatul oferit de utilizarea constantă a uleiului de cocos.
- Pielea devine mai luminoasă, cu aspect sănătos și luciu natural.
- Demachiază pielea cum nimic nu o poate face. Da, și e bun chiar și pentru îndepărtarea machiajului waterproof. Folosește-l cu încredere, e perfect pentru că are și rol antibacterian.
- Pentru că e un bun tonifiant și netezește bine pielea, este foarte benefic și în prevenirea ridurilor și împotriva îmbătrânirii tenului.
- Ține sub control iritațiile și inflamațiile pielii. Acest lucru se datorează proprietăților antibacteriene pe care le conține. De aceea, este util și în susținerea tratamentelor antiacneice.
- Stimulează creșterea părului și ajută la regenerarea acestuia, datorită vitaminei E pe care o conține. Dacă ai părul scurt și te-ai plictisit de el așa, îl ajuți să crească cu ajutorul uleiului de cocos folosit periodic pe post de tratament. La fel, dacă ai un păr mai rar, îl poți îndesi și regenera cu ajutorul acestui ulei.
- E ideal și ca tratament împotriva căderii părului, mai ales a celui afectat de diverși factori (a fost supus la diverse tratamente ori agresat prin schimbarea repetată a culorii ori coafare excesivă etc.). Face firul de păr mai puternic și mai sănătos. Și se va vedea și la exterior, fiind mai strălucitor.
- Mai mult, e un ideal tratament împotriva mătreții, fiindcă are un conținut bogat de substanțe hidratante, care hrănesc pielea capului și firul de păr la rădăcină, astfel încât pielea să nu se mai exfolieze. Având rol antibacterian și antifungic, tratează și diverse afecțiuni ale scalpiului sensibil, care pot fi ușor confundate cu mătreața. Adică, dacă interpretezi o afecțiune a scalpului drept un caz de mătreață și îș tratezi cu produse antimătreață, s-ar putea să-i faci chiar mai rău. Așa, cu uleiul de cocos o rezolvi, indiferent ce problemă are pielea capului – mătreață, iritație, ciupercă, ce o fi, uleiul de cocos poate să o rezolve mult mai rapid. Și natural, fără a agresa pielea! 🙂
- Oferă suplețe părului, hidratându-l și îndepărtând efectul acela tip frizzy hair, greu de coafat.
- În caz de păr deteriorat, pentru că l-ai supus diverselor tratamente ca vopsitul des sau coafat sau l-ai expus temperaturilor ridicate de la aparate de hairstyling, nu mai e nevoie să îl tunzi ca să scapi de partea degradată complet – s-ar putea ca prin uleiul de cocos să îți recapeți chiar și părul degradat la care nu mai aveai nicio speranță de recuperare.
[button url=//profitshare.ro/l/2509355 icon=arrow-right-3]AICI găsești, în diverse variante, ulei de cocos pentru îngrijirea pielii și a părului.[/button]
După cum vezi, nu prea există problemă a pielii ori a părului, dintre cele mai comune, să nu o rezolvi prin utilizarea constantă a uleiului de cocos. Apoi, e un produs natural, ceea ce înseamnă că nu poate face decât bine, mult mai bine decât un produs cosmetic obișnuit, care, de foarte multe ori, mai conține și ingrediente chimice, care pot irita pielea. În plus, pentru fiecare afecțiune a pielii ori a părului, e nevoie uneori să cumperi câte un produs cosmetic separat, ceea ce înseamnă costuri mari. Așa, cu un singur borcan ori sticluță de ulei/unt de cocos, le vei putea rezolva pe majoritatea și, în plus, la un preț mult mai mic.
Pentru ingrijire, iata care sunt cele mai simple măști naturale de îngrijire cu ulei de cocos pe care le poți prepara acasă: http://www.grijapentrupar.ro/2015/11/06/ai-grija-de-parul-tau-intr-un-mod-natural-cu-uleiul-de-cocos/