Îți cauți bijuteria potrivită ție, în funcție de momentul în care te-ai născut? Iată mai jos o selecție încântătoare de bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase, potrivite în funcție de luna în care te-ai născut, pentru fiecare zi specială.

Dragi iubitori de pietre prețioase și semiprețioase, bucurați-vă! Ați ajuns unde trebuie. 🙂

Bijuteriile cu pietre potrivite momentului nașterii sunt mai solicitate ca niciodată, iar producătorii și artizanii de bijuterii asigură constant designuri frumos reimaginate ale clasicelor bijuterii cu pietre.

Aceste bijuterii cu pietre potrivite nașterii tale reprezintă un cadou uimitor de aniversare, un cadou de ziua de naștere, direct la țintă, și sunt adesea perfecte pentru stratificarea/layeringul cu alte bijuterii – simple sau tot cu pietre.

De la cercei atârnători la modă cu pietre de rubin roșu în degrade până la inele orbitoare cu pietre de smarald verde, care combină forme neașteptate cu o notă de strălucire, piesele acestea sunt knockout, multe sunt propuse și de designeri și încurajează să mai adaugi colecției tale de bijuterii noi și noi modele. 😀 Bine că bijuteriile cu pietre semiprețioase sau, și mai bine, prețioase, sunt o investiție.

Apoi, o astfel de bijuterie care se potrivește inclusiv stilului tău personal, dar mai e și potrivită lunii în care se încadrează ziua (ta) de naștere în calendar, reprezintă și o investiție emoțională, pe sufletul tău sau al persoanei dragi căreia i-o dăruiești. 🙂

Pietrele prețioase sau semiprețioase potrivite lunilor în care te-ai născut și semnificația lor

Mulți dintre noi știm că fiecare lună are propria sa piatră de naștere (unii au chiar două sau trei din cauza schimbărilor în disponibilitatea pietrelor specifice pe piață și a cererii pentru anumite pietre prețioase).

Dar știai că fiecare piatră de naștere oferă o semnificație și o simbolistică ascunsă? Iată mai jos ce reprezintă piatra ta de naștere.

 • Piatra de naștere din ianuarie: granat pentru pasiune și fericire
 • Piatra de naștere din februarie: ametist pentru relaxare și intuiție
 • Piatra de naștere a lunii martie: acvamarin pentru protecție și comunicare
 • Piatra de naștere din aprilie: diamant pentru dragoste și longevitate
 • Piatra de naștere a lunii mai: smarald pentru dragoste și bunătate
 • Piatra de naștere a lunii iunie: perla pentru simplitate si puritate
 • Piatra de naștere din iulie: rubin pentru protecție și vitalitate
 • Piatra de naștere din august: peridot pentru protecție și lumină
 • Piatra de naștere din septembrie: safir pentru autoexprimare și sinceritate
 • Piatra de naștere din octombrie: opal pentru adevăr și protecție
 • Piatra de naștere din noiembrie: citrin pentru abundență și fericire
 • Piatra de naștere din decembrie: turcoaz pentru bunăstare și noroc

Vezi alegerile mele pentru cele mai bune bijuterii cu piatră de naștere specifică pentru fiecare lună.

Piatra semiprețioasă a lunii Ianuarie și bijuterii cu ea

Piatra de naștere a lunii Ianuarie, granatul, este un simbol al pasiunii și fericirii – și ce mod mai bun de a începe noul an ar fi dacă nu purtând-o?

Prețuit de egiptenii și grecii antici pentru luminozitatea sa și, de asemenea, considerat o marfă „fierbinte” în epoca victoriană, granatul vine în multe culori – deși cel mai popular e roșu-închis spre cireașă amară; este piatra cel mai adesea asociată cu zilele de naștere din ianuarie. De fapt, probabil își ia denumirea de la „(pome)granate”, care înseamnă „rodie” și în engleză. Iar piatra seamănă ca aspect/culoare cu rodia.

O piatră deosebit de rezistentă la zgârieturi (aceasta are un punctaj foarte bun pe scara lui Mohs, care clasifică duritatea pietrelor), colierul sau inelul cu piatra de naștere a lunii ianuarie sunt opțiuni ideale pentru a purta granatul fie brut, fie tăiat.

Bijuterii cu piatra semiprețioasă a lunii Februarie, ametistul

Simbolizând relaxarea și intuiția, piatra natală a lunii februarie, ametistul, este o bijuterie cu versatilitate și este căutată în comunitățile de colectare a cristalelor.

În timp ce toate pietrele prețioase sunt unice, idiosincrazia pietrelor individuale este vizibilă în special la ametiste, care își schimbă culoarea atunci când sunt expuse la căldură.

Ca urmare, unele ametiste sunt multicolore în mod natural și pot părea să aibă o nuanță diferită, în funcție de momentul zilei (și pot chiar să pară translucide).

Varietatea naturală a ametistelor le face perfecte pentru stratificarea tonală. Piesele din două pietre de ametist precum o brățară sau un colier cu ametist pot afișa un spectru foarte variat de nuanțe violete într-un singur set.

Sursa foto principală: Unsplash/Arteum.ro

[Va urma]