Îți cauți bijuteria potrivită ție, în funcție de momentul în care te-ai născut? Iată mai jos o selecție încântătoare de bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase, potrivite în funcție de luna în care te-ai născut, pentru fiecare zi specială.

Dragi iubitori de pietre prețioase și semiprețioase, bucurați-vă! Ați ajuns unde trebuie. 🙂

Bijuteriile cu pietre potrivite momentului nașterii sunt mai solicitate ca niciodată, iar producătorii și artizanii de bijuterii asigură constant designuri frumos reimaginate ale clasicelor bijuterii cu pietre.

Aceste bijuterii cu pietre potrivite nașterii tale reprezintă un cadou uimitor de aniversare, un cadou de ziua de naștere, direct la țintă, și sunt adesea perfecte pentru stratificarea/layeringul cu alte bijuterii – simple sau tot cu pietre.

De la cercei atârnători la modă cu pietre de rubin roșu în degrade până la inele orbitoare cu pietre de smarald verde, care combină forme neașteptate cu o notă de strălucire, piesele acestea sunt knockout, multe sunt propuse și de designeri și încurajează să mai adaugi colecției tale de bijuterii noi și noi modele. 😀 Bine că bijuteriile cu pietre semiprețioase sau, și mai bine, prețioase, sunt o investiție.

Apoi, o astfel de bijuterie care se potrivește inclusiv stilului tău personal, dar mai e și potrivită lunii în care se încadrează ziua (ta) de naștere în calendar, reprezintă și o investiție emoțională, pe sufletul tău sau al persoanei dragi căreia i-o dăruiești. 🙂

Pietrele prețioase sau semiprețioase potrivite lunilor în care te-ai născut și semnificația lor

Mulți dintre noi știm că fiecare lună are propria sa piatră de naștere (unii au chiar două sau trei din cauza schimbărilor în disponibilitatea pietrelor specifice pe piață și a cererii pentru anumite pietre prețioase).

Dar știai că fiecare piatră de naștere oferă o semnificație și o simbolistică ascunsă? Iată mai jos ce reprezintă piatra ta de naștere.

 • Piatra de naștere din ianuarie: granat pentru pasiune și fericire
 • Piatra de naștere din februarie: ametist pentru relaxare și intuiție
 • Piatra de naștere a lunii martie: acvamarin pentru protecție și comunicare
 • Piatra de naștere din aprilie: diamant pentru dragoste și longevitate
 • Piatra de naștere a lunii mai: smarald pentru dragoste și bunătate
 • Piatra de naștere a lunii iunie: perla pentru simplitate si puritate
 • Piatra de naștere din iulie: rubin pentru protecție și vitalitate
 • Piatra de naștere din august: peridot pentru protecție și lumină
 • Piatra de naștere din septembrie: safir pentru autoexprimare și sinceritate
 • Piatra de naștere din octombrie: opal pentru adevăr și protecție
 • Piatra de naștere din noiembrie: citrin pentru abundență și fericire
 • Piatra de naștere din decembrie: turcoaz pentru bunăstare și noroc

Vezi alegerile mele pentru cele mai bune bijuterii cu piatră de naștere specifică pentru fiecare lună.

Piatra semiprețioasă a lunii Ianuarie, Granatul, și bijuterii cu ea

Piatra de naștere a lunii Ianuarie, granatul, este un simbol al pasiunii și fericirii – și ce mod mai bun de a începe noul an ar fi dacă nu purtând-o?

Prețuit de egiptenii și grecii antici pentru luminozitatea sa și, de asemenea, considerat o marfă „fierbinte” în epoca victoriană, granatul vine în multe culori – deși cel mai popular e roșu-închis spre cireașă amară; este piatra cel mai adesea asociată cu zilele de naștere din ianuarie. De fapt, probabil își ia denumirea de la „(pome)granate”, care înseamnă „rodie” și în engleză. Iar piatra seamănă ca aspect/culoare cu rodia.

O piatră deosebit de rezistentă la zgârieturi (aceasta are un punctaj foarte bun pe scara lui Mohs, care clasifică duritatea pietrelor), colierul sau inelul cu piatra de naștere a lunii ianuarie sunt opțiuni ideale pentru a purta granatul fie brut, fie tăiat.

Bijuterii cu piatra semiprețioasă a lunii Februarie, ametistul

Simbolizând relaxarea și intuiția, piatra natală a lunii februarie, ametistul, este o bijuterie cu versatilitate și este căutată în comunitățile de colectare a cristalelor.

În timp ce toate pietrele prețioase sunt unice, idiosincrazia pietrelor individuale este vizibilă în special la ametiste, care își schimbă culoarea atunci când sunt expuse la căldură.

Ca urmare, unele ametiste sunt multicolore în mod natural și pot părea să aibă o nuanță diferită, în funcție de momentul zilei (și pot chiar să pară translucide).

Varietatea naturală a ametistelor le face perfecte pentru stratificarea tonală. Piesele din două pietre de ametist precum o brățară sau un colier cu ametist pot afișa un spectru foarte variat de nuanțe violete într-un singur set.

Piatra lunii martie, acvamarinul

Dacă te interesează bijuterii mai mari și mai strălucitoare și se întâmplă să te fi născut în martie, ai câștigat deja aurul sau, mai degrabă, acvamarinul, simbolizând protecție, speranță și tinerețe veșnică.

Piatra de naștere a lunii martie este cunoscută pentru claritatea sa excepțională, ceea ce înseamnă că pietrele mari arată impecabil atunci când sunt tăiate pentru o bijuterie. Dar asta nu înseamnă că minimaliștii nu își vor găsi potrivirea cu această piatră.

Sigur, cea mai mare acvamarină înregistrată costă 245 de lire sterline, dar piatra albastră rece, despre care se crede că are un efect calmant, arată, de asemenea, fabulos, și în forme mai puțin atrăgătoare: doar o fărâmă de piatră care formează piesa centrală a unui inel, de exemplu, sau un rând de discuri de acvamarin aranjate îngrijit pe un fir argintiu delicat… vor face furori.

Diamantul, piatra celor născuți în Aprilie

Piatra celor născuți în Aprilie este diamantul, cunoscut pentru claritatea, puterea interioară și dragostea sa. Toată lumea își dorește o bucată de diamant – poate ați auzit că sunt pentru totdeauna? Sau că sunt cel mai bun prieten al unei fete… 🙂

Dar norocoșii născuți în aprilie au o pretenție specială asupra celei mai strălucitoare pietre prețioase dintre toate. Deci ce face un diamant atât de special? Pentru început, este extraordinar de pur, deoarece este singura piatră prețioasă compusă dintr-un singur element: carbon (oligoelementele prezente în unele diamante nu sunt considerate parte din componența pietrei).

Este, de asemenea, cea mai dură substanță naturală de pe pământ, renumită pentru a fi impermeabilă la zgârieturi, chiar și de la orice alt diamant.

Dar poate cea mai bună parte a transformării unui diamant în cel mai bun prieten al tău — indiferent dacă ești dedicată unui inel de logodnă clasic, cu diamant, unei bijuterii cu piatra de naștere sau preferi să folosești diamantul pentru a adăuga o notă de lux unui look casual — este reamintirea zilnică a faptului că duritatea și strălucirea pot, și se întâmplă, să coexiste frumos.

Smaraldul sau piatra celor născuți în Mai

Aplaudată pentru estetica sa pământească, dar regală, și care reprezintă dragostea și bunătatea, piatra natală a lunii Mai, smaraldul, are totul.

Diamantul ar putea fi reprezentantul pentru cea mai bună piatră dintre bijuterii, dar orice regină știe că o colecție de bijuterii nu este completă fără un smarald. Întrebați-o pe Cleopatra, care era renumită pentru obsesia ei pentru pietrele verzi rare, sau pe regina Victoria, care i-a oferit soțului ei, Albert, obiecte de recuzită majore, când acesta i-a dăruit o tiară epică de smarald, în 1845.

Dar nu aveți nevoie de o tiară pentru un moment de bijuterii regale: o brățară cu piatră de naștere ca smaraldul brut sau inele elegante cu pietre de smarald încrustate vor adăuga suficientă strălucire accesorizării tale zilnice.

Bijutierii spun că smaraldele de top evidențiază diamantele ca valoare – și cine le poate nega alura superbă cu bijuterii unice cu o piatră de naștere ca aceasta?

„Piatra” celor născuți în luna Iunie: perla

Pentru cei născuți în luna iunie, lumea este ca o stridie, iar „piatra” lor prețioasă, perla, simbolizează simplitatea, puritatea și înțelepciunea. Prin definiție, nicio piatră prețioasă nu va fi ușor de găsit, dar perlele cu siguranță stabilesc standarde în materie de efort.

Ele sunt singurele „pietre” prețioase produse de un animal viu, fiind admirate și dorite de mii de ani. Perlele naturale, găsite la una din 10.000 de stridii sălbatice, sunt cele mai rare dintre cele rare, dar chiar și o singură perlă cultivată (i.e. produsă cu intervenție umană) necesită patru ani pentru a fi obținută.

Așa cum diamantul este o bijuterie esențială chiar și pentru cei născuți în alte luni, perla este o alegere elegantă. Fă astfel ca a ta să iasă în evidență printr-o prezentare neașteptată, precum un colier impunător, chiar dacă delicat prin natura nestematei de la baza sa.

Luna Iulie și piatra sa: rubinul

Nu este o întâmplare că piatra de naștere a lunii iulie, rubinul, este un simbol comun al regalității – cuvântul sanscrit antic pentru rubin este „ratnaraj”, care se traduce ca „regele pietrelor prețioase”.

Este una dintre cele mai dure pietre prețioase de pe Planetă și rezistă bine la căldură, care este adesea aplicată pe piatra brută pentru a-i evidenția claritatea și a-i dezvălui cel mai adevărat și strălucitor roșu.

Rubinele, împreună cu safirele, fac parte din categoria corundum, un mineral care este, de fapt, incolor; caracteristica roșie a rubinului este rezultatul urmelor de crom care interacționează cu corundumul.

Simte-te liberă să porți rubine în doze mici: acea vibrație naturală bogată în culoare înseamnă că inclusiv și o mică bijuterie cu piatra de naștere din iulie are un impact mare.

Peridotul e piatra celor născuți în August

Semnificația pietrei de naștere a lunii August, peridotul, este forța și compasiunea, ceea ce are sens având în vedere că se credea că pietrele prețioase găsite în cenușa vulcanică sunt lacrimile zeiței vulcanice hawaiene, Pele.

Istoric, peridotul a fost descoperit în unele dintre cele mai fermecătoare locuri de pe Glob: Egiptul și Hawaii au fost apreciate pentru rezervele lor de peridot. Totuși, sursa cea mai interesantă este din… spațiul cosmic. Da, ai auzit bine: această piatră a fost găsită într-o anumită varietate de meteorit care, din când în când, ajunge pe Pământ.

Asta înseamnă că cei născuți în august sunt singurii care pot pretinde bijuterii cu pietre de naștere cu adevărat dintr-o altă lume. În ciuda provenienței impresionante, peridotul nu este cea mai rezistentă piatră prețioasă și poate fi susceptibil la zgârieturi – dar nuanța sa unică, gălbuie-verzuie, de vară, este destinată să lase o impresie de neuitat asupra tuturor celor care o văd.

Cei născuți în Septembrie au ca piatră specifică Safirul

Abundență, binecuvântare și nobilime: acestea sunt simbolurile ascunse ale pietrei de naștere a lunii septembrie, safirul.

La fel ca rubinele, safirele vin într-o gamă variată de nuanțe, iar unele varietăți rare chiar își schimbă culoarea în funcție de lumină. Cu toate acestea, nuanța cea mai faimoasă până în ziua de azi este albastrul clasic, adânc ca oceanul.

Safirele au, de obicei, mai puține incluziuni decât alte pietre prețioase, iar în multe cazuri, această claritate excepțională se traduce în piese cu impact.

De fapt, safirele sunt una dintre cele mai populare alternative la diamante, pentru verighete și inele de logodnă – cel mai faimos exemplu este inelul Prințesei Diana din timpul logodnei cu Prințul Charles, care a revenit în atenția publică când Prințul William a folosit același inel pentru a o cere în căsătorie pe Kate Middleton în 2010.

Poți purta bijuterii cu safire într-un stil mai casual, precum cercei cu safire brute, sau poți alege un inel cu mai multe pietre, în stilul celui al Ducesei Kate.

Sursa foto principală: Unsplash/Arteum.ro

[Va urma]