Vă povestesc mai jos experiența mea cu uleiul terapeutic complex și tip tratament pentru piele Bio Oil (corp și față). E un review bazat strict pe părerile personale, după o utilizare nu chiar „ca la carte”, constantă. Vin și cu câteva fotografii (doar) de produs. Sper să îl găsiți util. 🙂

Mi-am cumpărat un flacon mic de ulei Bio Oil atunci când mi-am luat dermatocosmetice din farmacie online. Auzisem deja multe despre el, că ar face minuni în mai multe afecțiuni ale pielii și, pentru că l-am găsit la preț redus, am zis că aș putea să îl încerc și eu să văd ce e de el.

Am luat întâi un flacon mic (60 ml), ca să nu mă zgârii pe ochi în caz că nu-i bun. După ce am consumat jumătate de flacon și am văzut ce poate, m-am hotărât să vă scriu și despre el, ca să știți dacă merită sau nu.

Ce promite Bio Oil și cât de eficient e de fapt?

Ameliorarea vergeturilor

Bio Oil promite să amelioreze vergeturile și aspectul acestora. Atenție, nu le va îndepărta, deși din reclamă asta ai putea crede! Pentru că aceste afecțiuni ale pielii nu dispar niciodată definitiv.

Ce constituie de fapt vergeturile? Acestea reprezintă „spărturi” în straturile pielii datorate creșterii în greutate, fluctuațiilor în greutate la adolescență, anumitor sporturi și activități fizice, perioadei de sarcină sau de după sarcină etc.

În descrierea produsului, acolo de unde am achiziționat Bio Oil, se menționează: „Vergeturile au natură permanentă și chiar dacă Bio Oil este formulat astfel încât să îmbunatățească aspectul acestora, nu le poate îndepărta definitiv”, iar „rezultatele pot varia de la o persoană la alta”. Ceea ce mi se pare foarte de bun simț că a fost menționat.

În privința mea, ce-i drept, recunosc că nu am prea utilizat produsul constant și des, însă atât cât am fost conștiincioasă să îl folosesc, pot spune că am observat îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul pielii, inclusiv al vergeturilor. Nu au dispărut, dar parcă s-au mai subțiat. 😀

Pentru vergeturi, produsul trebuie aplicat de 2 ori pe zi, masând prin mișcări circulare, ca la masajul anticelulitic, și neapărat făcut tratament de cel puțin 3 luni de zile – eu nu m-am ținut de acest „regim”. 😛

Se aplică și în timpul sarcinii, începând cu al doilea trimestru de sarcină, pe zonele predispuse la vergeturi.

Bio Oil ulei dermatocosmetic terapeutic pentru afectiuni de piele

Aici găsești la vânzare Bio-Oil

Îmbunătățește aspectul cicatricilor

La fel se întâmplă și în cazul cicatricilor.

Am pe un obraz câteva urme de la acnee – semne ușoare, dar vizibile. Am aplicat Bio Oil. Alte cicatrici nu am, deci nu știu rezultatul cât de bun ar putea fi.

Pe zona afectată de pe obraz s-a purtat foarte bine, dar tot se mai văd semne.

Și despre cicatrici, în descrierea produsului se menționează: „Bio Oil este astfel conceput pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor, dar nu le poate îndepărta”.

Cât despre aplicare, se specifică: „Aplicați Bio Oil pe cicatrice de 2 ori pe zi, masând ușor printr-o mișcare circulară și folosiți minimum 3 luni. Pentru cicatricile noi, nu aplicați Bio Oil decât după ce rana este complet vindecată. Nu folosiți pe pielea cu leziuni. Rezultatele pot varia de la o persoană la alta”.

Nici în acest caz nu m-am conformat; nu am aplicat Bio Oil de 2 ori pe zi pe partea de ten afectată, ci 1 singură dată: seara, înainte de culcare.

Tenul arăta mai bine, dar cicatricile nu mi se pare că au evoluat în prea mult bine. Zonei afectate i-a făcut bine, hidratând-o și împiedicând apariția de noi comedoame, dar numai atât.

Bine și așa, având în vedere că îl utilizam rar, doar când îmi aminteam, îndeosebi seara.

Uniformizarea nuanței tenului

Uniformizează nuanța tenului și a pielii, dacă organismul nu produce suficientă melanină, din diverse cauze.

Atenție! Bio Oil nu conține factor de protecție solară. Bio Oil se aplică după ce cremele și loțiunile cu factor de protecție solară au fost complet absorbite de piele.

În schimb, în ceea ce privește uniformizarea nuanței pielii, chiar a făcut minuni. Sub sânul drept, aveam o pată cauzată de către o afecțiune a ficatului probabil și care a dispărut după ce am aplicat constant pe corp Bio Oil – bine, nu chiar atât de constant. 😛 Dar a făcut foarte bine în acest sens.

Pe ten, la fel, și pe picioare mai ales, după un bronz mai puțin uniform, a scos la lumină o piele frumoasă și lucioasă, sănătoasă. Părea bronzată în întregime peste tot.

Am aplicat Bio Oil și când am avut probleme cu niște arsuri solare, după o expunere prelungită la soare fără a aplica constant loțiuni cu SPF mare. 😀 Mi-a vindecat arsurile și usturimile de la un bronz „fără cap” și a ajutat pielea să se recupereze complet și să își recapete bronzul natural și culoarea frumoasă.

Mai mult pentru aceste rezultate am continuat să utilizez Bio Oil și astfel am început să văd că aduce beneficii multiple în unele privințe. Și asta când mai aveam mai mult de 3/4 din sticluță!

Fiind ulei, de o consistență densă, deși e destul de fluid, te ține mult, căci nu trebuie să aplici în cantități mari, nici chiar pe corp.

Un produs convenabil, dat fiind faptul că flaconul e mic și totuși, deși pare scump, te ține mai mult decât alte produse cosmetice și loțiuni. Atunci l-am luat și la reducere; a fost în jur de 40 și ceva de lei (verifică aici prețul actualizat) și, deși mi s-a părut inițial foarte scump, mi-am dat seama pe parcurs că nu e chiar așa, că ține destul de mult, deși îl folosesc în mai multe scopuri.

Bio Oil pentru reducerea ridurilor și îndepărtarea aspectului de piele îmbătrânită

Bio Oil se folosește și pentru riduri & piele îmbătrânită. Nu știu în acest sens cât de eficient este, căci nu am multe riduri, dar, având în vedere că hidratează foarte bine, mă gândesc că netezește și pielea astfel și reduce din riduri sau îi conferă un aspect mai tânăr.

Pielea e foarte hidratată când aplic Bio Oil și hidratarea e de durată. Menține fermitatea pielii și o face suplă. Prin hidratare, pielea își menține textura elastică.

Hidratarea pielii în profunzime cu Bio Oil

Bio Oil hidratează pielea în profunzime. Pot spune că uleiul Bio Oil face minuni în acest sens. Și de-ar fi numai pentru hidratarea pielii și tot merită achiziționat acest produs.

Nicio loțiune ori cremă hidratantă pe care am folosit-o până acum nu mi-a hidratat mai bine pielea decât Bio Oil – de un real folos, mai ales pentru picioarele mele care, de obicei, sunt deshidratate și cu piele foarte uscată, mai ales pe timpul iernii. Și mai am jumătate de flacon – vreo 30 ml așadar!

Unde mai pui că l-am folosit mult pe picioare, mai ales că vara face picioarele lucioase și mătăsoase, ca de vedetă.

Accentuează bronzul, le face fine și nu mai am probleme. Arată excelent picioarele mele de când utilizez Bio Oil; înainte erau uscate și pielea se tot descuama, indiferent ce loțiune încercam să folosesc – efectul era mereu doar de moment.

Ce-mi place e că acest ulei intră repede în piele, fără să rămână la suprafață și fără să păteze hainele. Nu lasă aspectul acela de grăsime, mai ales vara, ca și cum s-ar topi pe căldura corpului tău, așa cum se întâmplă de obicei cu un ulei de corp obișnuit.

Vara te poți da cu el și imediat să ieși din casă; nu mai trebuie să aștepți ca să intre bine în piele.

Confirm că e așa cum se menționează în descrierea produsului: „La suprafața pielii se află o peliculă invizibilă de ulei care acționează ca barieră protectoare, menținând nivelul optim de hidratare. Într-un climat foarte uscat, acest strat lipidic nu este suficient și se pierde prea multă prin piele. Dușurile si băile zilnice pot agrava acest proces îndepărtând stratul lipidic din cauza efectului astringent al apei și al săpunului. Bio Oil suplimentează stratul de ulei natural al pielii, ajutând la refacerea funcției de menținere a unui nivel optim de hidratare”.

Bio Oil ulei terapeutic pentru afectiuni ale pielii vergeturi, cicatrici, piele deshidratata, culoare neuniforma

Eu am aplicat Bio Oil inclusiv pe zona coatelor și a călcâielor unde pielea e mai afectată și se crapă adesea sau se usucă foarte mult. E excelent și pentru astfel de zone. Mama și-a aplicat în zona coatelor unde i se descuamează pielea din cauza psoriazisului și i-a ameliorat aspectul.

Mă bate gândul să îl folosesc și ca mască/tratament la hidratarea părului, mai ales că nu e foarte gras și constă într-un complex de uleiuri hidratante și benefice inclusiv pentru păr și scalp – până la urmă, și pielea capului are nevoie de atenție. 😉

Concluzii

Datorită complexului patentat de uleiuri fine și volatile PurCellin, Bio Oil nu doar că hidratează în profunzime și îmbunătățește aspectul pielii, indiferent de afecțiune, dar miroase și foarte bine, ca un ulei terapeutic aromat, de aromaterapie – cel mai bine, simt mirosul uleiului de trandafir.

Poate fi folosit pe orice parte a corpului, cu excepția zonelor cu leziuni deschise. Ador produsele care pot fi folosite în același timp atât pe față, cât și pe corp!

Pentru pielea mea uscată a făcut minuni și, pe lângă asta, a ajutat și în alte probleme. Fiind un produs dermatocosmetic 5 in 1 practic, ba chiar 6 in 1 (dacă iei în calcul și faptul că e aromatizat, având efecte parfumate ca de aromaterapie, liniștitoare) și mai ales având în vedere că rezistă foarte mult, dacă nu îl utilizezi ca în indicații (precum mine 😛 – nu prea m-am ținut de tratament), un flacon de 60 ml chiar e convenabil și te ține suficient de mult – cam o jumătate de an pe puțin.

Pentru că are o consistență destul de bună, nu trebuie aplicat mult și se absoarbe bine în piele, fără să lase urme.

Compoziția din mai multe uleiuri naturale și eficiente în problemele de piele și nu numai îl face un produs superior altor cosmetice cu destui parabeni și chiar alergeni. Acum depinde și de afecțiune și de cât de des îți propui să îl utilizezi și să te ții de tratament.

Eu chiar sunt mulțumită de rezultate, dat fiind faptul că l-am utilizat după cum am considerat eu, când îmi aminteam și când simțeam nevoia, nu ca tratament. Intenționez să îmi mai iau un flacon (poate chiar varianta de flacon de 125 ml – mult mai convenabilă ca preț) și să îl folosesc mai des și conform indicațiilor data viitoare. 😀

P.S.: Mai am multe de spus/scris despre Bio Oil, dar deja m-am extins prea mult. Așa că plănuiesc să revin cu un articol despre acest ulei. Să vă mai spun una-alta. Eventual după ce voi folosi produsul „ca la carte”.

Să vă povestesc și despre compoziție și la ce e bun fiecare ulei în parte. Stați pe aproape! Poate ne povestiți și voi din experiența voastră cu Bio Oil, cea de dincolo de reclame… 😉

Lasă-ne în comentarii, în josul paginii, experiența ta cu Bio Oil! Chiar contează și e importantă pentru oricine a folosit sau dorește să utilizeze acest produs. 🙂