Aș putea vorbi de acest parfum ore în șir. Bleu de Chanel Parfum pour Homme e un preferat al meu dintre toate timpurile. Și cred că e cam pe toate gusturile. 😀

Un parfum lemnos, aromatic pentru bărbatul care sfidează convențiile; un amestec provocator de citrice  și note lemnoase care eliberează simțurile. Fresh, curat și extrem de senzual. Bleu de Chanel unifică revigoranta coajă de grapefruit și puterea acordului aromatic de notă lemnoasă a cedrului uscat. 

Lemnul de santal din Noua Caledonie îi împumută o urmă caldă și senzuală. E o întâlnire de putere și eleganță. 

Parfumul durează întreaga zi pe piele și am observat că devine tot mai mișto, pe măsură ce ziua trece.

Dar hai să vorbim pe îndelete de un parfum preferat de foarte mulți bărbați din lumea întreagă.

Din istoricul Bleu de Chanel: parfumul care ține loc cu succes cravatei

După cum reclama sa o sugerează, Bleu de Chanel a fost conceput ca un parfum pentru bărbatul modern, casual ca stil. De aceea, parfumul acesta stă drept cravată pentru el, o înlocuiește: bărbatul modern, ocupat, poartă o cămașă, dar nu mai are nevoie de o cravată, chiar și ca om de afaceri sau ca bărbat elegant prin definiție. Pentru cravată, are Bleu de Chanel, care o înlocuiește cu succes.

Soția mea iubește acest parfum, de când mi l-am luat, de pe la începuturile lui, când era doar o apă de toaletă – eau de toilette, prin 2010.

cum mi se pare Bleu de Chanel le Parfum pentru bărbați

Apoi, au făcut apa de parfum – eau de parfum, in 2014, iar acum am Bleu de Chanel Parfum, din 2018, pe care îl consider cam la fel ca versiunea anterioară, eau de parfum. Poate că e puțin mai citric. Însă ADN-ul îi rămâne al parfumului binecunoscut Bleu de Chanel, o aromă foarte mișto, un favorit al multor bărbați și iubit de multe femei. 

Varianta de la bază, inițială (Bleu de Chanel EDT, din 2010) a lărgit importanța cedrului, pentru a-i oferi o vibrație aridă, și textura crocantă a pinului de pădure înaltă, vara. O compoziție verticală, în continuă relevare, degajată, care stârnește partea amăruie a grepfruitului și uscăciunea vetiverului.

Versiunea apă de parfum a Bleu de Chanel EDP, lansată în 2014, a explorat o altă latură a cedrului. Materialul identificabil al primului opus a fost cufundat în ambră și note de mușchi. Murmurul lemnului de santal se poate „auzi” pe fundal, însă accentul de ambră și boabele de tonka sunt ceea ce a sporit senzualitatea cedrului.

În 2018, Bleu de Chanel Parfum ajustează proporțiile lemnoase și citrice ale celor două interpretări anterioare. Imediat de recunoscut, inima olfactivă a primului parfum e tatuată pe piele cu aceleași note de top care îți dau fiori: cojile de citrice revigorante și senzația fresh de lavandă și mușcată.

Cea mai recentă versiune, Le Parfum, e mai dulce decât predecesorul său, eau de parfum. În același timp, are ceva mai multă substanță pe „trunchi”, fiind mai dens.

În acest caz, se zice că accentul pus pe ingredientele atractive, dar în concentrații mai mari, în reluarea unei noi versiuni a parfumului, e un truc vechi pe care l-au împrumutat și utilizat și în cazul capodoperei lor, Chanel No. 5 (din 1921), dar cred că pot fi iertați pentru asta.

Doar sunt Chanel și cam așa se practică în piață – nu ar fi nici primii, nici ultimii care revigorează, în cantități mai mari și mai puternice, niște ingrediente de bază care funcționează cel mai bine în bestsellerele lor.

Și sunt de iertat și pentru că e mult mai bine cum au procedat cu Bleu de Chanel decât cu linia Allure Homme, care e creată pentru arome complet diferite între ele, care nu împart niciun ADN, ci împrumută doar recunoașterea numelui de la pillarul parfumului – Allure. 

Asta e o mișcare cunoscută de marketing, pe care au furat-o de la casele de modă mai jos decât Chanel. Și au învățat, oricum, din ea, pe propria piele, întrucât enervează fanii.

Bleu de Chanel a fost creat de către parfumierul casei de modă Chanel, Jacques Polge. 

Ce fel de parfum e Bleu de Chanel Le Parfum?

În prezent, acest Bleu de Chanel Parfum este preferatul meu. Ador cum miroase pe mine, însă știu că e negreșit un Chanel pentru bărbați, în genere, cu o aromă faină, subtilă, curată.

E un parfum perfect de zi cu zi, deloc prea puternic, însă cu forță, rezistent și longeviv. L-aș recomanda, sincer, drept prim parfum pentru fiecare băiat / bărbat tânăr, care nu știe cu ce să înceapă în forță la nivel de parfum-semnătură. E ideal, oricum, atât pentru bărbați tineri, cât și mai maturi, pentru că nu e foarte puternic și dens.

Bleu de Chanel le Parfum pentru bărbați_review și impresii

Ca să fiu sincer, cred că femeile îl pot folosi; nevastă-mea îl mai „fură” din sertarul meu. Asta pentru că aroma sa nu e complet masculină și puternică, în acel mod particular bărbătesc. Cred că în anumite împrejurări, Bleu de Chanel poate fi considerat un parfum unisex, mai ales dacă vorbim de o femeie curajoasă sau care pur și simplu vrea ceva diferit. Mai ales versiunea Bleu de Chanel Le Parfum. 

Ce reprezintă albastrul Bleu de Chanel?

Designul sticlei este simplu, dar practic și eficient. Un pătrat bleumarin-închis, impozant, dar prin nimic special. Aș spune că e o sticlă minimalistă, dar elegantă.

Bleu de Chanel parfum de bărbați pentru orice anotimp

Iar bleumarinul face parfumul să pară ușor misterios. Dar, în codul culorilor pentru parfumuri, un pachet de parfum bleumarin denotă îndrăzneală, curaj și liniștire, retragere, încredere, dar tristețe.

Să nu mai menționez că Classic Blue este și culoarea anului 2020, potrivit Institutului  Pantone.

Oamenii înțeleg că albastrul cerului, indigo și apa sunt variații de albastru. Iar albastrul se întâmplă să fie o culoare universal „plăcută”, motiv pentru care, din anumite puncte de vedere, a fost un pariu sigur pentru oamenii de marketing.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare aici acordul de „mare albastră adâncă” din notele parfumului Bleu de Chanel. 😀 Se știe, Chanel e obișnuit deja să reproducă arome mai puțin obișnuite și gru de replicat, în parfumurile sale.

Însă Bleu de Chanel reprezintă culoarea libertății și relevă esența determinării.

Bleu de Chanel oferă un vibe foarte plăcut și energic, iar femeile îl adoră. E greu să fii banal când porți un asemenea parfum, chiar și dacă ești într-o pasă mai proastă sau ocupat.

Note și arome Bleu de Chanel Le Parfum

Nu aș considera Bleu de Chanel un parfum acvatic, ca note definitorii, pentru că atunci când mă gândesc la arome acvatice, gândul mă trimite la Versace pour homme, Polo Blue, Davidoff Cool Water, Light Blue by Dolce & Gabbana.

Acest Bleu de Chanel e mult mai puternic și „întunecat” ca arome însă, astfel că poate fi purtat aproape în orice ocazie – versatilitatea tipică Chanel. Cel care îl poartă se va simți distractiv, totuși serios.

Conține note de citrice (bergamotă, lămâie, grapefruit), acord de “mare albastru-închis”, mentă, piper roz, nucșoară, ghimbir, iasomie, cedru, vetiver, patchouli, labdanum și tămâie.  

Parfumul e fresh, nu atât de masculin și e vibrant, cu o aromă care rezistă timp îndelungat. Miroase destul de „scump” așa, fascinant, ca un parfum premium. E un răsfăț grozav și un cadou minunat pentru cineva, dacă ai nevoie de o idee de genul. 😉 

Cum e să porți parfumul Bleu de Chanel: rezistă, se menține la fel de puternic, siaj?

Rezistând întreaga zi, la un moment dat vei simți mai multă lavandă, ceva crocant și lemnos. Poate mai mult lemn de santal decât de cedru. Purtat, acest parfum are adâncime, caracter. E sofisticat și dens până la finalul zilei.

Îmi place mult că nu invadează foarte tare spațiul în care te afli, ca aromă, proiecția lui fiind subtilă. De asemenea, e un parfum agreat cam de toată lumea din jur, dar tu îl porți. Și porți ceva ce 9 din 10 alți bărbați dintr-o încăpere nu poartă. Ca idee…

O sticlă de 100 ml m-a ținut mai mult de un an, întrucât e foarte puternic. Mai e disponibil și în sticle de 50 ml și de 100 ml.

I-au crescut prețul acestui Bleu de Chanel Parfum; se vorbește că formula aceasta are mai puțin alcool și mai mult ulei astfel încât costul de producție a fost ridicat.

Merită însă foarte bine banii, deși e cam costisitor (vezi aici prețul actual), dar da, merită cât vorbim de un parfum Chanel, deci unul premium.

E un parfum cam de întreg anul: adică potrivit cam întotdeauna, indiferent de anotimp sau de sezonul anului în care ne-am afla. Poți să-l folosești și iarna, și vara, la fel de mult. Cam rar, niciun parfum fresh nu prea are această caracteristică. 😉

Însă chiar și în „tăria” unui EdT – eau de toilette, Bleu de Chanel se menține mult mai bine și impresionant pe timp de vreme rece decât orice alt „juice albastru” pe care l-ai încercat. 

 Un parfum de încredere pe care să-l porți fără temeri întreaga zi, alături de o cămașă casual-elegantă și o atitudine încrezătoare. Perfect vara, mișto totodată și iarna. Pentru orice bărbat modern, elegant, mereu pe fugă. 

Bleu de Chanel e un clasic… modern, un „numărul 1” când vine vorba de parfumuri pentru bărbați, iubit nu numai de bărbați, dar mai ales de către femei, purtat de… bărbatul lor. 

Iată și aici un podcast despre Bleu de Chanel, în engleză, dacă nu ai chef să citești articolul. Poate te ajută să asculți povestea despre el. 😉