Apa de parfum Bottega Veneta Illusione pentru femei este un parfum floral-lemnos creat de Amandine Clerc-Marie și Annick Menardo, lansat în 2019.

De când am mirosit parfumul omonim Bottega Veneta, dar într-o versiune cu sticluță mov, mi s-a pus pata pe parfumurile acestei case de modă.

Iar când am vrut să mi-l iau pe cel de care m-am îndrăgostit inițial, nu l-am mai găsit disponibil în acel moment. Așa că, citind puțin și despre apa de parfum Illusione for her, mi-am dat seama că are la bază exact ceea ce îmi place mie în general la parfumuri.

Deși este catalogat drept un parfum floral-lemnos, apa de parfum Bottega Veneta Illusione pentru femei este destul de fructat, urmărind și ingredientele. Care m-au convins pentru că au, în mare parte, citrice, acestea fiind cele mai preferate de mine în parfumuri.

Ce fel de parfum este Bottega Veneta Illusione pentru femei?

Apa de parfum Bottega Veneta Illusione pentru femei este un parfum feminin, prin definiție, catalogat ca floral-lemnos (accente lemnoase vegetal florale), care trimite înspre aroma de mosc.

apă de parfum pentru femei Bottega Veneta Illusione_păreri

Este un parfum destul de elegant, cu note mediteraneene, ca o seară de vară mediteraneeană în asfințit, într-o siestă la malul mării.

Cel mai interesant mi se pare că notele fac ca acest parfum să se adapteze oricărei ocazii: zi sau noapte, indiferent de anotimp (primăvară, vară, toamnă, iarnă).

Îmi plac astfel de parfumuri versatile, care pot fi purtate mai tot timpul, fără a fi nevoie să-mi bat capul să le mai și adaptez ținutei ori împrejurării în care urmează să le folosesc.

Notele de vârf sunt bergamotă și coacăze negre suculente, notele de mijloc sunt frunzele de smochin verzi și floarea de portocal, iar notele de bază sunt lemnul de măslin, îndulcit de boabe de tonka.

Toate conferă o senzație de eleganță, dar și de evadare într-o lume perfectă, într-o livadă mediteraneeană incredibil de tentantă prin arome. Parfumul e descris ca un moment de suspendare între vis și realitate.

Caracteristici de bază ale parfumului Bottega Veneta Illusione pentru femei

Mirosul parfumului Bottega Veneta Illusione pentru femei este moale, delicat, lejer, deloc înecăcios, ceea ce îl face deosebit de plăcut mai ales pe timp de zi de vară caniculară. A fost comparat, de specialiști, cu aroma globală pe care o imprimă apa de parfum Hermes Twilly Eau Poivree.

parfum Bottega Veneta Illusione for Her_review și păreri

Bineînțeles, spre deosebire de parfumurile de top (Dior, Chanel), Bottega Veneta Illusione for Her nu are cea mai bună longevitate din lume, dar nu e nici cel mai slab la capitolul acesta, față de alte parfumuri pe care le mai plac. Longevitatea sa este moderată, deci.

Fiind de la o casă de modă nu atât de specializată în parfumuri, aș trece cu vederea asta. Adică, într-un fel, mă și așteptam la asta, să nu reziste extraordinar de bine. Totuși, mai e și reversul acestui fapt: dacă e de la o casă de modă respectabilă, mă aștept ca și parfumurile lor să fie la fel de rezistente ca și restul pieselor create.

Siajul său este tot pe acolo, moderat, delicat ca arome, dar destul de greu, însă nu se impune ca la alte parfumuri.

parfum Bottega Veneta Illusione for Her_review

Aș putea spune că aromele sale vin oricum în dozaje subtile, minimaliste, fără să încarce, de aici și rezistența și siajul său mai medii. Dar e mișto pentru zi, chiar seară, și nu simt totuși nevoia să mă mai dau cu parfum peste ce am spray-at o dată.

Într-adevăr, nu îl mai simt atât de bine cum se întâmplă cu altele mai puternice, de la case mai mari de parfumuri sau chiar case de modă nu atât de specializate în parfumuri (și am aici în minte parfumurile Chloé, care au longevitate bună).

Parfumul Bottega Veneta Illusione for Her: alte detalii

Sticla parfumului de 75 ml (versiunea în care îl am eu), transparentă, aproape cubică, dar un paralelipiped dreptunghic, prezintă umbre usoare și neclare, combină linii arhitecturale în forma de pătrat cu o formă organică la baza sticlei amintind de o picătură de apă. Un design atemporal și senzual, destul de minimalist.

Capacul este simplu, de plastic, circular. Acesta mi se pare cam rupt de corpul sticlei, dar reprezentativ ca formă pentru ce creează în modă brandul, de regulă. Practic, prin capac, final, rezultă un joc de forme geometrice cu sticla.

parfum pentru femei Bottega Veneta Illusione for Her_review

Totuși, pentru un parfum de la o casă de modă ca Bottega Veneta, mă așteptam la un capac care să arate mai luxos, nu la ceva din plastic, care nici ca finisaje nu trimite înspre ceva aparte…

Parfumul Bottega Veneta Illusione își are și corespondent masculin în Illusione for Him, creat de parfumierul Antoine Maisondieu, care a cunoscut și versiunea mai cald-condimentată prin parfumul Illusione Bois Nu, tot pentru bărbați.

Acum, recent, în 2021, varianta pentru femei Illusione are și versiunea Illusione Tonka Solaire pentru damă. Deși are în denumire Tonka, boabele de tonka din notele de bază, în această versiune luminoasă din 2021 a parfumului pentru femei Illusione au fost înlocuite cu cedru, care e mai mult masculin și utilizat, mai degrabă, în parfumuri pentru bărbați.

Unde găsești online parfumul pentru femei Bottega Veneta Illusione apă de parfum pentru femei

Parfumul pentru femei Bottega Veneta Illusione alternează ca preț, în funcție și de oferta la care îl găsești, mai ales în magazinele online de la noi.

Iată mai jos însă o listă cu principalele magazine online de unde îl poți achiziționa în prezent:

Notino – Logos DownloadDisponibil în variante de 50 ml și 30 ml – în ofertă
Toate versiunile – 30 ml, 50 ml și 75 ml
eMAGMai multe variante de parfumuri, în funcție de ofertă

Concluzii pentru Bottega Veneta Illusione apă de parfum pentru femei

Deși nu e cel mai rezistent parfum din colecția mea, din contră, Bottega Veneta Illusione for Her bifează exact tipul de parfum preferat de mine, mai ales pentru vară, fiind și primul parfum al acestei case de modă pe care îl adaug colecției.

Cu acest parfum Bottega Veneta, mi-am dat seama, practic, că am o predilecție pentru parfumurile caselor de modă mai degrabă specializate în modă, pe diverse nișe, decât în parfumuri.

parfum pentru femei Bottega Veneta Illusione for Her_review_păreri

Cu toate acestea, nu aș putea să nu critic acele minusuri privind siajul și longevitatea (deși, repet, îmi place amestecul lejer, delicat, elegant, deloc înecăcios, foarte potrivit vara), peste care aș putea trece datorită tipului de juice, dacă parfumul nu ar avea, totuși, prețul unuia de la o casă specializată și renumită și pentru parfumuri.

Tu ai încercat Bottega Veneta Illusione for Her? Dacă da, cum ți sa părut? Povestește-ne despre experiența ta în secțiunea de comentarii din josul paginii.