Cum să faci bucle rezistente cu ondulatorul.

Buclele vin bine oricui, te ajută să arăți mai feminină, ca o zână, mai stilată, și conferă părului tău mai mult volum. Bineînțeles, fiecare avem propriul tip de păr, care necesită tehnici speciale și coafuri potrivite. Doar trebuie să le găsim și să învățăm cum să le facem. Însă câteva trucuri pentru a face ca buclele cu ondulatorul să reziste și mai mult sunt binevenite oricărui tip de păr sau stil de bucle. Ca buclele tale cu ondulatorul să reziste mai mult timp, până la câteva zile, fără să mai fie nevoie să repeți și a doua zi coafura, urmează câțiva pași utili:

Cu o seară înainte de a-ți ondula părul, spală-te pe cap. Periază-ți părul, apoi sprayază-l cu un produs special pentru onduleuri, precum spray-ul cu keratina pentru bucle definite Keune Keratin. Împarte părul după cărarea obișnuită, așa cum îl porți tu zilnic. Apoi, amestecă-l zdravăn cu mâinile, ca să-l răsfiri și să-l aerisești. Poți să îl uști cu uscătorul, ca să te asiguri că nu o va lua razna în timpul somnului și se va dezordona.

Ca să îl ajuți în tendința sa naturală de ondulare, împletește-l în două codițe egale, de o parte și de alta a urechilor, într-o coadă lejeră, nu prea strânsă. Nu-i nevoie să împletești coada până la vârfuri. E OK să lași puțin din vârfuri libere. Du-te la somn.

Dimineața, la trezire, vei observa că au ieșit șuvițe din părul tău strâns în coada împletită lejer. E firesc, nu te îngrijora, chiar ajută la crearea unui aspect de păr ondulat natural. Despletește coada și vei observa că ai părul ondulat în valuri, ca acea coafură de onduleuri stil beach waves. Ca să disciplinezi părul în partea de sus a sa, acolo unde nu a putut fi împletit și unde este posibil să se fi ridicat niște fire obraznice, folosește placa de păr în jurul capului, în partea de sus de la rădăcina părului. Va arăta astfel aranjat și drept în partea de sus și ondulat și răzleț în partea de jos.

Acum ești gata de procedeul ondulării. Prindeți părul care nu a fost în coadă împletită în partea de sus a capului, ca să nu te deranjeze când ondulezi părul. Ia o șuviță de păr, medie ca volum, și începe să o ondulezi folosind ondulatorul. Și aici e trucul principal ca onduleurile tale să reziste mult mai mult: Începe să rulezi părul pe ondulator din partea de mijloc, de sus în jos, și nu invers, nu de la vîrfuri spre rădăcină, cum obișnuiam să facem toate, în mod greșit. 🙂 Vor rezista mai mult pentru că onduleurile se desfac mai greu dacă pornesc de la rădăcină și nu de la vârfuri, unde firele de păr sunt mai slăbite. Stai cu ondulatorul pe păr, în partea de sus, la primul pas deci, cam 10 secunde. Apoi dă drumul ondulatorului pe întreaga șuviță de păr, până la vârfuri. Apoi, foarte important: reia aceeași șuviță de jos în sus și menține ondulatorul sus pe păr, la rădăcină, încă vreo 5-10 secunde. Desparte apoi în șuvițe lejere onduleurile. 🙂 Continuă astfel și cu restul părului.

Eliberează părul strâns în coadă în partea de sus și procedează la fel și pentru ondularea sa. Poți să îl ondulezi aducându-l înspre partea din față, dar departe de fruntea ta. Astfel, vei crea mai mult volum și va arăta mult mai natural. La final, aplică o singură dată, într-o singură sprayere, spray-ul tău fixativ potrivit – bineînțeles, ajută dacă e unul special conceput pentru bucle.

cum sa faci onduleuri cu ondulatorul care sa reziste

Arată foarte profi, așa-i? Vei vedea, coafura va rezista și mai mult, până la 2-3 zile sau până când îți vei spăla părul din nou!

Sursă: Little Miss Momma