Ce bucle si onduleuri se poarta; ce bucle nu sunt la moda.

Mereu buclele au fost în tendințe: fie lejere, fie bine definite, fie mari, fie scurte sau înguste, ca de păr creț. Și mereu a fost la modă câte o tendință în… bucle, ca apoi să dispară, lăsând loc alteia și să reapară peste câtva timp din nou. Dar acum? Ce bucle se poartă oare? E simplu! Cât mai naturale cu putință! 😉 Cu cât e mai natural lookul tău, cu atât ești mai cool și arăți mai bine. Indiferent că vorbim de machiaj sau de coafură, naturalețea este, într-adevăr, un mare atu.

Iar acum, în această perioadă, se poartă buclele, după cum poate ai observat și tu, într-un stil cât mai natural, lejer, tip beach waves sau out of bed, mai puțin definite și „lucrate”. Dacă nu ești norocoasa posesoare a unui păr ondulat de la mama natură sau cu tendințe de ondulare, don′t worry, nu-i greu să-l obții: cu placa rapid, dacă îți permite părul, sau cu niște bigudiuri. Ori, de ce nu, cu niște bigudiuri mari sau chiar cu ondulatorul. Mai este și metoda de a-l aduna într-un coc cu burete special, cât e încă semiud și, când îl vesi desface, după uscarea totală, va avea aspectul ondulat. Uite, un păr ondulat, cu aspect cât mai natural, ar trebui să arate așa:

par bucle lejere ondulate stil beach waves

La polul opus, total în afara tendințelor, se află părul ondulat în bucle tip sărmăluțe. 😛 Știu, se tot poartă piesele retro și anumite tendințe mai vintage, dar nu și coafura aceea care imită perfect lookul lui Marylin Monroe din anii 60. E OK să preiei de la diva blondă, mult iubită, dar cu măsură și nu întreaga ei coafură. Astfel de bucle par foarte artificiale și, dacă nu sunt executate cu stil și clasă, te pot face să arăți ca o femeie ușoară. Să ne amintim de Christina Aguilera când a adoptat acest look, prin 2005-2006, dacă nu mă înșel. Nu a fost la modă nici atunci această coafură și, cu toate acestea, celebra X-tina a ținut de stilul acesta mult și bine, probabil simțindu-se bine în această piele, din moment ce, cu fiecare schimbare a sa de look, stilul era, în esență, același. Tu nu îi urma exemplul nici azi, când a revenit stilul retro. 😀

par ondulat stil marylin monroe look retro christina aguilera