Cămășile cu nasturi la guler pentru bărbați nu sunt o creație recentă, fiind mai degrabă populare la începutul anilor 1900, când nu era chiar atât de simplu de creat un guler care să stea perfect în costum sau peste cravată. În fapt, prima dată acestea au fost purtate de jucătorii de polo, care aveau nevoie de un echipament cu guler care să rămână fixat pe parcursul jocului și să nu distragă atenția de la competiție, dar să ofere și prestanță jucărilor prin piesele vestimentare.

Totuși, moda acestor cămăși s-a menținut până în zilele noastre și de multe ori sunt o idee extrem de confortabilă atunci când trebuie să ai un look smart-casual la care să asortezi și o cravată.

Ba chiar, uneori poți purta cămașa cu nasturi la guler chiar și alături de costum, dar ai grijă ca nasturii să nu fie prea vizibili și cămașa să fie una simplă. Nu există neapărat o regulă când să porți un anumit tip de cămașă, dacă să fie cu nasturi la guler (button down) sau să fie una clasică.
Personal aș putea spune că una cu nasturi la guler de cele mai multe ori poate fi mai interesantă și să atragă o notă asupra vestimentației, dar ideea din spate este ca cămașa să fie una cât se poate de simplă, într-o singură culoare iar nasturii să fie mici și puțin vizibili.

Sigur, există voci care spun că aceste cămăși cu nasturi la guler nu s-ar purta la costum, datorită faptului că au o orgine mai sportivă, dar personal cred că dacă alegi bine această cămașă, se va potrivit de minune atât cu cravata cât și cu costumul general.

Mai toți producătorii de haine, de la Zara și Mango și până la producători mai mici sau mai no name au în ofertă acest tip de cămașă.

camasa eleganta barbati cu nasturi la guler

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924191 target=blank icon=arrow-right]Vezi mai multe detalii sau cumpără aici[/button]

De ce au cămășile nasturi la guler?

Cămășile cu nasturi la guler – numite și button-down shirts de regulă sunt cămăși cu reverul moale, neîntărite. Acestea sunt smart-casual și personal folosesc ca scop principal aceste cămăși pentru a fixa cravatele.

În general, cravatele care se potrivesc cu acest tip de cămașă sunt cele înguste sau medii, nu cravatele late – care se potrivesc mai bine unei cămăși cu reverul întărit și de dimensiuni mai mari. Aș putea recomanda o cravată ca aceasta de la New Look sau un model mai scump, din mătase – cum este acesta.

Cămăși cu nasturi la guler – Disponibile în modele elegante sau în modele casual

Probabil ai observat că sunt multe cămăși cu nasturi la guler din modelele casual, de exemplu am mai multe cămăși în carouri care au nasturi la guler, fără vreo utilitate aparentă. La modelele acestea sigur că nu vom pune o cravată, în cel mai bun caz le asortăm cu blugi 🙂 sau cu o pereche de pantaloni casual.

Modelele casual sunt mai prezente decât par, iar nasturii au rolul de a fixa gulerulul, pentru că de cele mai multe ori vorbim de cămăși făcute să fie purtate zi de zi, casual – adică mai puțin elegante.

camasa casual barbati cu nasturi la guler

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924109 target=blank icon=arrow-right-3]Vezi modelul aici[/button]

camasa eleganta button down

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924224 target=blank icon=arrow-right-3]Vezi modelul aici[/button]

camasa eleganta button down 2

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924228 target=blank icon=arrow-right-3]Vezi modelul aici[/button]

Așadar, dacă nu știai istoria acestor cămăși și căutai informații din pură curiozitate sau poate chiar te gândești cum să o asortezi o astfel de cămașă pe care deja o ai acasă, sperăm că sfaturile de mai sus ți-au fost utile. Poartă cu mândrie și spatele drept cămașa ta cu nasturi la guler, pune-i cu încredere o cravată și poți să iei sacoul deasupra. Nici nu mai contează dacă ai pantaloni de costum sau niște pantaloni casual sau chiar jeans în partea de jos.