Papioanele nu se vor demoda niciodată pentru că de multe ori sunt accesoriul ideal pentru a completa fie o ținută elegantă, fie o ținută smart casual. Sunt mult mai ușor de asortat decât cravatele și unele evenimente sunt mai potrivite cu un papion decât cu o cravată sau o cămașă fără niciun accesoriu la guler.

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924332 target=blank icon=arrow-right]Vezi modele papioane[/button]

De ținut minte este că sunt anumite cămăși speciale pentru a fi purtate cu papioane și sunt sigur că deja aveți în minte vestimentația tuxedo.

Având în vedere și practicalitatea papioanelor, acestea pot fi folosite mai ales în ocazii speciale, cum ar fi la o cină formală sau la evenimente unde vei mânca. Motivul este destul de simplu, papionul nu te va incomoda atât de tare ca o cravată.

Cele mai potrivite cămăși pentru a fi purtate cu papioane sunt cele care au gulerul ascuns sub sacou (sau smoking), pentru că nu încarcă vizual prea mult acel element. Dacă vreți să spunem așa, papionul oricum este o piesă vestimentară care are mult mai multe linii drepte față de o cravată, așadar nu vrei ca gulerul tău să fie prea încărcat.

camasa potrivita pentru papion

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924336 target=blank icon=arrow-right]Vezi aici cămașa Selected Homme[/button]

Asortează la cămașa de mai jos un papion negru alături de niște pantaloni negri de stofă și un sacou de culoare închisă pentru un look elegant. Poți de asemenea să porți un papion mai casual și să porți cămașa cu blugi și cu un sacou casual.

camasa papion

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924342 target=blank icon=arrow-right]Cumpără de aici cămașa Jack&Jones[/button]

Vincenzo Boretti Camasa slim fit albastra

camasa vicenzo

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924425 target=blank icon=arrow-right]Vezi sau cumpără aici[/button]

Cămași United Colors of Benneton

United Colors of Benetton

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3924428 target=blank icon=arrow-right]Vezi sau cumpără aici[/button]

Întotdeauna papionul va arăta bine alături de un sacou peste cămașă, așadar personal aș recomanda să nu purtați papion la ocazii în care vei sta cu sacoul dat jos – pentru acele momente poate mai bine alegi un costum din 3 piese (cu o vestă) sau, dacă chiar vrei fără – poți lua o cravată.
Cât despre sacou, dacă puteți să puneți și o batistă în buzunarul sacoului, ar putea fi o idee excelentă.