Când trebuie să te tunzi: care sunt semnele că părul tău are nevoie de o tunsoare, chiar dacă e vorba doar de tuns vârfurile; ce tunsoare ți se potrivește.

Tunsorile regulate nu doar că îţi păstrează părul sănătos, dar îţi dau şi un look proaspăt. Coco Chanel spunea că o femeie care își tunde părul este pe cale să își schimbe viaţa.

Tunsorile nu doar că îţi îmbunătăţesc aspectul, dar chiar te fac să ai mai multă încredere în tine. Am găsit semnele care indică faptul că e timpul să îţi tunzi părul, chiar dacă tu nu eşti de acord cu asta.

Vârfurile se usucă mai repede decât restul părului

 Atunci când observi că vârfurile tale se usucă mai repede decât restul părului, pregăteşte-te pentru o tunsoare rapidă.

Acest fapt arată că părul este deteriorat şi nu poate reţine umezeala, tocmai de asta se şi usucă mai repede.

Coada şi cocul dezordonat au ajuns să-ţi fie cei mai buni prieteni

Dacă s-a ajuns la asta, înseamnă că tot ce faci zi de zi este să încerci să-ţi ascunzi părul deteriorat.

Lasă-ţi părul să respire şi dă-i un aspect proaspăt.

Îţi place părul scurt

Dacă ai părul scurt, atunci secretul pentru a menţine acel aspect proaspăt este să îl tunzi mai des.

Specialiştii susţin că cel mai bine este să îţi tai părul o dată la 4-6 săptămâni. Dacă nu îţi place să vizitezi saloanele atât de des, atunci gândeşte-te mai bine înainte de a-l tăia foarte scurt.

Nu-ţi poţi auzi părul cum strigă, dar ar trebui să ştii că cere sesiuni de răsfăţ. Aceste sesiuni de răsfăţ la saloane nu doar că îţi păstrează părul fericit, dar, de asemenea, îţi oferă şi o pauză de la stresul de zi cu zi. Oricum ar fi, cui nu-i place un masaj bun al scalpului?

Fiecare zi este o zi proastă pentru părul tău

Părul nostru mai are şi zile proaste şi e greu să le faci faţă. Dar ce se întâmplă dacă acele zile proaste le depăşesc pe cele bune?

Ar putea fi un coşmar, dar poţi scăpa de aşa ceva printr-o tunsoare simplă.

Părul tău nu are nicio formă

Când a fost ultima oară când părul tău a fost plin de viaţă? Nu-ţi aminteşti?

Dacă părul tău e plat sau buclele nu mai stau aşa cum ţi-ai dori, este un semn că trebuie să vizitezi un salon imediat pentru o tunsoare. Merită să îţi tai părul la cel mult trei luni pentru a-i păstra frumuseţea naturală.

Părul tău pare strălucitor doar la rădăcină

Dacă observi că părul tău nu e strălucitor de la rădăcină până la vârfuri, atunci, fără îndoială, vârfurile trebuie tăiate.

Îţi cade foarte mult păr

Tăierea părului poate preveni căderea acestuia.

Fără îndoială, tunsorile îţi pot face părul să arate mai bogat. Iar un păr bogat este întotdeauna un păr fericit şi sănătos.

Sărbătoreşte schimbările

Dacă ai obţinut un nou loc de muncă sau viaţa îţi oferă o perioadă mai grea, o tunsoare nouă poate să sublinieze schimbările din viaţa ta.

O tunsoare nouă este adesea cel mai bun mod de a-ţi actualiza întregul stil. Poate că pare o schimbare mică, dar poate aduce o mare diferenţă în viaţa ta.

Ca să afli cum îți stă cu o anumită tunsoare sau cum o alegi pe cea potrivită, încearcă un simulator virtual de tunsori.