Cardigane simple cu gluga, in stil minimalist, asimetrice.

De ce iubim cardiganele? Sunt multe de spus: ar fi, în primul rând faptul că pot fi purtate cu ușurință la foarte multe ținute casual, lejere, peste alte bluze, pulovere sau chiar tricouri și maieuri, când nu e așa frig. Apoi, datorită lor, te protejezi de frig, în zilele mai friguroase, dar nu atât de nasoale încât să fie nevoie să porți geci. Funcționează atunci ca niște geci. În plus, în unele ținute, anumite modele de cardigane, croite pe corp, arată deosebit purtate chiar pe sub jachete, în special jachete din piele. Sunt foarte cool și încă la modă. Unele modele mai simple se pot purta cu ușurință și la birou, combinate cu piese mai elegante. Depinde și de stilul tău, dar și de inspirația de moment.

Oricum, ce-i drept, indiferent de model, asta e vremea lor: cardiganele se poartă foarte mult în ultima vreme și mai ales sezonul acesta! Așadar, fii pe fază, e bine să ai în dulap cât mai multe tipuri. 🙂

Despre niște , vreau să vă vorbesc. Am găsit niște modele super drăguțe, unele unicolorate, altele în două culori (adică o culoare pe față și alta pe dos), în contrast frumos, foarte simpatice, simple și rafinate, din materiale calitative, fine. Sunt mărime universală, însă o parte dintre ele (cele croite mai strâns pe corp) se potrivesc mai mult persoanelor mai suple, fiindcă materialul nu este chiar atât de elastic (sunt 95% vâscoză + 5% elastan). Toate au glugă și mâneci lungi, drepte, simple, care se așază bine pe brațe. Mi-a atras atenția croiala simplă, ușor asimetrică – mai lungă la spate, formând și niște revere ușor rotunjite, precum și stilul lor simplu, minimalist, ceea ce le face niște piese foarte versatile. Apoi, chiar sunt potrivite în numeroase ținute și împrejurări, mai ales acum toamna, pe sub jachete și gecuțe. Faptul că au glugă le face și mai simpatice și utile, când plouă sau e mai răcoare gluga fiind cu adevărat o soluție bună. Prin simplitatea lor, aceste piese merită atenția și ar fi o investiție bună pentru garderoba ta un astfel de cardigan versatil.

Prețul e unul destul de convenabil, potrivit pentru orice buzunar (), însă croiala modernă și culorile frumoase ale acestui tip de cardigan versatil fac ca piesa să își recupereze rapid investiția.