Zilele trecute am dat peste un mic filmuleț pe Instagram care mi s-a părut foarte interesant. Atrasă fiind de sfera aceasta medicală și a tratamentelor faciale în special, am zis că merită să-l urmăresc până la capăt. Acest clipuleț surprindea un tratament de dermaplaning

Curiozitatea m-a îndemnat să caut mai multe răspunsuri la întrebarea Ce este dermaplaningul? Este acest tratament facial pentru oricine? Întrebare la care m-am crucit, sincer! Până să aflu răspunsul.

Uneori, chiar nu văd de ce unele tratamente n-ar fi pentru oricine, însă în rândurile care urmează o să-ți vorbesc și ție despre dermaplaning și o să împărtășesc câteva infomații concrete pe care le-am aflat în urma căutărilor.

Dacă te interesează și pe tine acest subiect, ai probleme cu tenul și în special cu descuamarea pielii, atunci o să-ți spun să rămâi cu mine până la final! Nu-ți va părea rău! Promit că în urma citirii acestui articol, vei fi mult mai informată decât înainte!

Ce este dermaplaningul?

Din punct de vedere medical sau estetic, cum dorești, dermaplaningul poate fi definit ca fiind o metodă de exfoliere a celulelor moarte de pe ten. Această metodă implică, astfel, o lamă cu ajutorului căreia, prin mișcări fine și atente, se vor îndepărta celulele moarte, dar și acel puf de pe ten, care, adesea, ne deranjează.

Cele care aplicați fond de ten pe față, cred că știți foarte bine despre ce vorbesc. Eu una urăsc acel moment când, din cauza fondului de ten, acele firicele de pe față devin mai evidente.

Ba mai mult decât atât, există și varianta de execuție a tratamentului acasă. Însă ceea ce recomandă medicii dermatologi este un consult, pentru a se analiza tipul tenului și problemele pe care acesta le are înainte de parcurgerea tratamentului.

Șiiiii, bineînțeles, este recomandat ca acesta să se realizeze într-un cabinet dermatologic, de către un medic specializat în domeniu.

Recomandarea aceasta trebuie să fie cu atât mai mult luată în serios cu cât, acasă, recurgând la acest tratament, care nu va fi realizat în condiții sigure, se poate ajunge la complicații.

Poziția lamei respective și unghiul la care trebuie înclinată, tratamentul de dinainte de dermaplaning, toate acestea sunt esențiale și deloc ușor de realizat. Deci nu încercați acasă! Nu, dacă nu sunteți medici dermatologi sau esteticieni!

Și că tot veni vorba despre ceea ce trebuie făcut înainte de începerea acestui tratament de dermaplaning, ce-ai spune dacă am trece direct la subiect? Ești curioasă să vezi cum trebuie pregătită pielea înainte de dermaplaning?

Rămâi cu mine! În rândurile care urmează o să-ți răspund la una dintre cele mai frecvent întâlnite întrebări.

Ce implică tratamentul de dermaplaning?

Chiar și eu mi-am pus această întrebare. Și este normal! Este dreptul meu să aflu ce implică, mai exact, acest tratament. Care sunt procedurile care trebuie efectuate înainte de începerea acestuia? Ține asta de mine sau totul se realizează în cabinet?

Ei bine, totul ține de cel care realizează tratamentul de dermaplaning. Totul ține de medicul tău dermatolog sau de esteticianul tău.

De reținut este faptul că, înainte de toate, dermatologul va curăța tenul, urmând ca după curățarea acestuia să folosească o cremă sau mai multe produse ori un ser pentru hidratarea pielii.

Mai apoi, cu o lamă sterilă sau un bisturiu medical, se va începe tratamentul. Atenție, cu o poziție a instrumentului de lucru la 45 de grade!

Uite mai jos un set de astfel de brici pentru conturarea sprâncenelor, cu lame potrivite și pentru dermaplaning:

brici-pentru-sprancene_bisturiu dermaplaning_wilkinson-sword-beauty-eyebrow-shaper-

Tratamentul de dermaplaning este, în esență, o metodă foarte simplă de îndepărtare a părului nedorit de pe față, dar și o cale ușoară de a îndepărta, într-un mod cât mai eficient, celulele moarte de pe ten. Pentru un ten plin de vitalitate! Pentru o piele fină și strălucitoare!

După cum poate ți-ai dat seama, dermaplaningul vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Ești însă pregătită să afli mai multe?

Care sunt principalele beneficii ale dermaplaningului?

Principalul beneficiu al tratamentului de dermaplaning este reprezentat de îndepărtarea celulelor moarte existente, într-un mod cât mai simplu, fără iritații ale pielii sau orice alt tip de durere.

Mai mult decât atât, prin intermediul efectuării acestuia, pielea ta se va bucura de luminozitate, vitalitate și fermitate, urmând ca ție să-ți fie mult mai ușor să aplici pe ten produse de machiaj sau produse de îngrijire personală.

Cel mai adesea, pentru rezultate și mai vizibile, medicii dermatologi sau esteticienii optează și pentru tratamente adiționale. În concordanță cu nevoile pe care tenul tău le are, medicul va conveni dacă este necesar încă un tratament precum peelingul chimic, de exemplu.

Acesta reduce petele apărute în urma expunerii repetate la soare, fără folosirea unui factor de protecție adecvat, dar este eficient și pentru acele probleme precum urmele postacneice sau alte astfel de probleme.

Și acum, partea cea mai așteptată, asupra căreia am fost și eu extrem de curioasă!

De ce acest tratament facial nu este pentru oricine?

Știu că ai așteptat răspunsul la acestă întrebare, încă de la începutul articolului. Acum îți voi răspunde cât de bine pot la aceasta! Răspunsul va fi în concordanță cu ceea ce spun medicii dermatologi și cei esteticieni.

Este mai mult decât indicat ca persoanele cu pielea foarte sensibilă, dar și persoanele cu ten problematic, precum acnee sau rozacee, să stea departe de acest tratament de dermaplaning!

Și acum s-ar putea să te întrebi, dar de ce? Nu acesta este rolul dermaplaningului, de a-ați ajuta pielea? Ei bine, da, în esență, acesta este rolul dermaplaningului. Însă în cazul persoanelor cu piele sensibilă, dermplaningul poate irita pielea!

Și încă un lucru foarte important! Părul facial nu va crește mai negru și mai gros! Aceste speculații rămân la stadiul de speculații. Medicii, dar și clienții mulțumiți de acest tratament facial confirmă faptul că părul facial nu va fi mai proeminent sau mai des după acest tratament!

Ca urmare, ți-ai făcut griji degeaba! În cazul în care ți-ai făcut. Eu, sincer, chiar m-am gândit, inițial, la aceste aspecte care vizează partea de creștere a părului facial.

Asta nu este tot! Ce m-am întrebat eu, după ce am aflat aceste informații despre dermaplaning? Cât costă?

Costurile dermaplaningului

Este normal să ne interesăm și de costurile aferente unui astfel de tratament facial. Dar, bineînțeles, răspunsul este unul relativ și variază.

Costurile sunt direct proporționale cu experiența de muncă a medicului la care apelezi, cu renumele clinicii respective, dar și cu necesitatea efectuării de tratamente adiționale, pe lângă cel inițial.

Tot ceea ce pot să-ți mai spun este că nu este extrem de costisitor. Prețul este unul accesibil, iar dacă-ți faci problema în privința acestuia, te sfătuiesc să începi de pe acum să pui bani în pușculiță!

Tratamentul de dermaplaning ia amploare și în România și, treptat, se va extinde în orașele mai mari ale țării.

Crezi că ți-ar fi eficient un astfel de tratament? Astept părerea ta în comentarii, în secțiunea de jos a paginii. Contează foarte mult să citesc și părerea ta!

Sursă foto: Pexels/john tekeridis