Te întrebi care să fie următoarea mare tendință de beauty pe care s-o adopți și tu? Ce zici de skinimalism? Iată ce reprezintă și câteva idei despre cum să integrezi acest curent în rutina ta de îngrijire a pielii.

Industria de beauty a trecut la îmbrățișarea simplității, calității și eficacității. Asta înseamnă skinimalism.

Că tot vorbeam, într-o postare anterioară, despre tendințele, tot mai în creștere, de adoptare a versiunilor de parfumuri și cosmetice refillable, care mai reduc din impactul asupra mediului înconjurător. 😉 Și acest subiect are o mare legătură cu acela și se încadrează în aceeași temă generică.

De asemenea, cândva în trecut, îți redactam un ghid despre cum să cumperi mai puțin makeup și să nu mai arunci mulți bani pe astfel de cosmetice; ce produse de machiaj NU merită banii. Și acel material ar putea fi încadrat cu succes sub aceeași umbrelă tematică.

Tendința skin-minimalismului a câștigat multă popularitate, iar platformele de social media, cum ar fi TikTok și Instagram, l-au evidențiat.

Skinimalism = minimalism și frumusețe conștientă


Nu este deloc surprinzător faptul că fanilor domeniului de beauty le place skinimalismul, deoarece încorporează două dintre cele mai mari tendințe în acest moment: minimalismul și frumusețea conștientă.

Prima înseamnă a-ți achiziționa mult mai puține produse de beauty, ceea ce, în schimb, te face să te simți mai liber.

cum să eviți să mai cumperi produse de machiaj inutile

Se preconizează că minimalismul ca tendință de consum va lovi aproape fiecare segment de piață anul acesta. La mijlocul lunii februarie 2022, interesul de căutare Google pentru „minimalism” a atins cel mai mare nivel de la sfârșitul lunii martie 2021.

Frumusețea conștientă va pătrunde, de asemenea, în tendințele de îngrijire a pielii. O mare majoritate a generației Z cumpără produse de îngrijire a pielii naturale și organice. Ei preferă produsele care nu implică cruzime împotriva animalelor („cruelty-free”), care constau în ingrediente pe bază de plante și eficiente din punct de vedere al utilizării apei.

Pe baza acestui fapt, skinimalism întruchipează o abordare a îngrijirii pielii tip „mai puțin este mai mult” (în engleză, „less is more”), încorporând produse de înfrumusețare de înaltă calitate și durabile.

Tendință în creștere a skinimalismului și anul acesta

Skinimalismul a apărut ca o tendință în perioada de vârf a pandemiei. În mijlocul lockdownului, cu multe magazine închise temporar, lipsa vieții sociale active și mai mult timp petrecut acasă, oamenii au schimbat glam-ul cu fam. (i.e. familia).

Acest lucru a afectat industria cosmeticelor de lux, deoarece vânzările lor au scăzut cu 23% în 2020, potrivit grupului NPD. Dar tendințele de îngrijire personală nu s-au oprit; din contră, oamenii au început să-și vadă de rutina de îngrijire a pielii ca de o activitate de îngrijire naturală și o expresie a iubirii de sine.

Emma Fishwick, manager de cont la NPD UK Beauty, a declarat că în 2022 „crema de față, demachiantul și exfoliantele faciale au fost cele trei subsegmente în care consumatorii s-au întors la elementele de bază, în timp ce câțiva „pași suplimentari”, cum ar fi tratamentele pentru ochi și măștile, au scăzut în importanță în îngrijirea feței, deoarece consumatorii au „slăbit” numărul produselor pe care le folosesc”.

Fie că era vorba de preocupări economice sau de sănătate, tendința skinimalismului a trebuit să apară. De fapt, Raportul Pinterest privind previziunile tendințelor din 2021 a prognozat skinimalismul ca fiind una dintre cele mai mari tendințe ale anului 2021 și așa a fost. 🙂

De ce oamenii vor îmbrățișa skinimalismul și anul acesta?

Tendința skinimalismului este aici pentru a rămâne pentru mult timp.

Se preconizează ca tot mai mulți oameni să opteze pentru rutine mai simple de îngrijire a pielii și o abordare minimalistă. După câteva încercări și erori, mulți încep să realizeze că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și că folosirea prea multor produse nu garantează rezultate eficiente; uneori, poate face chiar invers. Pur și simplu menținerea pielii hidratate și protejate poate face o mare diferență. Și să fie de ajuns.

Deci: ce face skinimalismul atât de atractiv pentru oameni?

Piele strălucitoare, mai sănătoasă

Potrivit biochimistului și specialistului în îngrijirea pielii Elle MacLeman, utilizarea mai multor produse de îngrijire a pielii poate perturba echilibrul pH-ului pielii și poate deteriora pielea, mai ales dacă folosim produsele greșite.

Ca rezultat, pielea devine mai susceptibilă la boli, cum ar fi acneea, uscăciunea și roșeața. Dar dacă implementezi o rutină mai simplă și folosești produse și ingrediente de înaltă calitate, poți obține cu ușurință o piele sănătoasă și strălucitoare.

Alegeri conștiente de frumusețe

Skinimalismul promovează sustenabilitatea în multe feluri. În primul rând, a folosi mai puține produse înseamnă a produce mai puține deșeuri.

În al doilea rând, produsele naturale renunță la utilizarea anumitor substanțe chimice și compuși implicați în procesul de fabricație, care sunt dăunătoare mediului.

În al treilea rând, produsele etice și de comerț echitabil promovează condiții echitabile de muncă.

Consumatorii conduc mai departe tendința de înfrumusețare conștientă. Majoritatea consumatorilor sunt conduși de produse descrise drept „curate” și sunt influențați de produsele promovate ca „naturale și organice” și de cele descrise ca având „ambalaje durabile”.

Rentabil

În loc să cheltui mulți bani pe o mulțime de produse ieftine, dar complexe și ineficiente, cu skinimalism, investești în produse de înaltă calitate, care vor rezista mult timp și sunt bune pentru pielea și mediul înconjurător.

Este fascinant cum apar tendințele în concordanță cu vremurile în care trăim, cum reflectă comportamentul și stilul de viață al consumatorilor și cum sunt aici pentru a ne îmbunătăți viața.

În 2023 și mai departe, skinimalismul, printre alte tendințe de frumusețe, modelează industria și schimbă în bine percepțiile despre frumusețe.

Ne îndreptăm încet spre un mod de viață mai natural și mai durabil, și asta este frumos. 🙂

Sursă foto principală: Unsplash/Coline Haslé