Cum te îmbraci dacă ești plinuță și ce haine să eviți dacă ai niște kilograme în plus: ce pantaloni și blugi să porți și ce tipuri să ocolești; bluze largi; rochii pentru femei plinuțe.

Femeile care au câteva kilograme în plus fac, de cele mai multe ori, gafe, atunci când îşi aleg ţinutele. Se îmbracă în rochii largi, gândindu-se că aşa îşi ascund toate imperfecțiunile, renunţă la încălţămintea înaltă.

Haine pe care să le eviți când ești plinuță

Hainele sunt elementele care te pot ajuta să te simţi şi să arăţi minunat chiar și când ești plinuță, mai ales dacă ştii să le alegi. Dacă porţi ceva care nu ţi se potriveşte, nu faci altceva decât să scoţi şi mai mult în evidenţă imperfecţiunile.

Uite ce haine să nu porți când ești plinuță:

Blugii skinny

Aceşti blugi se potrivesc mai bine femeilor cu o siluetă subţire. Doar pentru că sunt disponibili în toate mărimile, asta nu înseamnă că sunt făcuţi pentru a-i purta oricine.

Cusătura lor este realizată în aşa fel încât să scoată în evidenţă orice imperfecţiune. Blugii skinny sunt foarte strânşi pe corp, iar acest lucru nu reprezintă un avantaj pentru tine. Zonele pe care vrei să le ascunzi vor fi evidenţiate, astfel că nu vei obţine un look de care să fii mândră.

Pantalonii cropped

Aceşti pantaloni trebuie evitaţi de femeile plinuţe. Dacă eşti scundă, pantalonii cropped îţi vor adăuga şi mai multe kilograme, pentru că din punct de vedere vizual, ei îţi ,,taie” picioarele și le face să pară mai scurte și mai groase.

Cu siguranţă nu îţi doreşti să obţii un astfel de efect. Oricât de eleganţi sau comozi sunt, pantalonii cropped nu se potrivesc oricui.

Pantalonii cu model

Dacă eşti scundă şi plinuţă, toată ţinuta ta e compromisă atunci când porţi pantaloni confecţionaţi din ţesături care au model, fie că vorbim despre carouri, modele florale sau orice alt imprimeu.

Pantalonii care au carouri nu fac altceva decât să îţi scoată în evidenţă cât se poate de mult kilogramele în plus. Cu cât carourile sunt mai mari, cu atât efectul vizual va fi mai neplăcut.

ce haine sa nu porti daca esti plinuta

Pantalonii albi

Este bine cunoscut faptul că albul scoate la lumină tot ce îţi doreşti şi tot ce nu îţi doreşti. Cel mai bine e să eviţi şi să excluzi din garderoba ta pantalonii albi.

De evitat sunt şi rochiile tricotate sau cele prea scurte, volanele, atât la bluze, cât şi la rochii, botinele până la jumătatea gambei, care îţi vor face picioarele să arate şi mai groase decât sunt, mânecile bufante.

Ce haine să alegi când ești plinuță

O femeie cu kilograme în plus ar trebui să aleagă bluze lejere, dar nu strânse cu elastic în talie, rochii şi fuste drepte, care cad semirigid, nu se mulează deloc şi ascund imperfecţiunile siluetei. Dacă vrei o rochie elegantă, poţi alege una cu tăietura sub sâni şi eventual un decolteu ascuţit.

Lungimea ideală este cea midi sau maxi, cu o palmă peste genunchi. Dacă îţi doreşti totuşi să porţi un material care se mulează puţin, cum este dantela elastică, este obligatoriu să porţi lenjerie modelatoare, care are rolul nu doar să atenueze curbele, ci să şi dea formelor feminitatea mult dorită. Mânecile lungi sau măcar până la cot sunt o idee bună.

ce haine sa porti daca esti plinuță

[button url=https://www.fashionreview.ro/haine-marimi-mari-femei-plinute-forme/ target=blank]Vezi sugestii de haine pentru femei plinuțe[/button]

Pantalonii pe care trebuie sa îi ai în garderobă sunt pantalonii evazaţi. Chiar dacă par de modă veche, stilul vintage a fost reînviat chiar şi de celebrii designerii care au creat ţinute inedite. Pantalonii aceştia oferă proporţiile corecte şi echilibrează cu succes întreaga ţinută. Trebuie doar să te asiguri că pantalonii îţi vin bine, pentru a crea linii elegante, care să îţi ofere un aspect suplu.

Vezi aici câteva sugestii de haine în mărimi mari pentru femei plinuțe.

Orice ai alege să porți însă, ai încredere în tine și nu da curs comentariilor referitoare la silueta ta – învață să ignori.