Aproape toată lumea îi poartă – sunt versatili, măgulitori și confortabili. Blugii mom fit sunt noul denim. Dar, având atâtea opțiuni pentru încălțăminte, cum te decizi ce pantofi să porți cu noii tăi pantaloni preferați? Avem totul pregătit mai jos. Consultă ghidul nostru de stil despre ce tip de pantofi să porți cu blugii mom fit.

Mulți oameni încep să aibă o aversiune față de îmbrăcămintea care nu se potrivește în mod ideal vârstei sau corpului sau este prea scurtă pentru ei, cumva. O tendință care a luat amploare treptat este purtarea de blugi mom fit.

Poate părea o întrebare simplă, dar este destul de complicată. Ce tip de pantofi ar trebui să alegi la blugii mom fit? Și dacă alegi ceva casual, atunci care ar trebui să fie prima și, apoi, a doua alegere? Nu este deloc greu. Urmărește în ghidul de mai jos.

Iată cinci tipuri de pantofi pe care să îi porți împreună cu blugii mom fit, de la pantofi cu talpă plată și pantofi sport până la cizme și tocuri.

Pantofi cu talpă înaltă tip wedges

Pantofii tip wedges ar putea fi cel mai popular tip de pantofi pentru blugii mom fit și au un motiv bun: vin în toate culorile imaginabile și pot fi purtați în ținute elegante sau casual.

Poți să-i porți la serviciu și apoi să treci la un look mai casual cu ei mai târziu, în cursul zilei.

Multor femei le place să poarte wedges pentru că le fac picioarele să pară mai lungi (ceea ce este excelent dacă ești scundă!), dar reține că îți pot face și picioarele să pară mai scurte, dacă nu le adaptezi bine.

Sfaturi de purtare a pantofilor:

 1. Asigură-te că pantofii de tip wedges pe care îi cumperi nu au o talpă prea groasă, deoarece asta îți va „consuma” lungimea picioarelor și îi va face mai puțin eficienți.
 2. Încearcă să rămâi cu pantofi tip wedges care nu au prea multe curele sau catarame, astfel încât să nu îți afecteze aspectul.
 3. Încearcă să cumperi stiluri de wedges care vin în mai multe culori, astfel încât să poți schimba aspectul ținutei tale pe parcursul zilei.
 4. Nu îți face griji dacă găsești o pereche de wedges care îți place, dar nu sunt foarte populare – pantofii tăi la modă sunt la modă doar dacă îi porți tu! 😀

Pantofi cu tocuri tip kitten

Pantofii cu tocuri tip kitten pot fi o provocare grea pentru blugii mom fit. Pe de o parte, vin în multe culori și îți pot completa drăguț ținuta, dar, pe de altă parte, pot face să arăți că te străduiești prea mult. Trucul cu tocurile tip kitten este să le menții simple, directe și raționale.

Ei funcționează cel mai bine dacă nu au prea multe curele sau catarame, iar dacă te ții de negru sau maro/bronz drept nuanță, atunci nimeni nu va putea spune că te străduiești prea mult să fii la modă.

Aceste tocuri sunt mai mult despre eleganță decât orice altceva – îți vor face picioarele să arate mai lungi, iar fundul tău să arate grozav (mai ales în blugi tip mom fit), dar este important să nu exagerezi cu ele.

Sfaturi de purtare:

 1. Rămâi cu tocuri simple tip kitten, negre sau cafenii. Nu vrei să obții ceva prea sclipitor (sau ceva în roșu, pentru că asta contravine întregului concept de blugi mom fit) și vrei ceva cu catarame minimale.
 2. Dacă găsești o pereche de tocuri tip kitten cu catarame, asigură-te că nu sunt prea elegante sau elaborate – poți găsi pantofi eleganți în alte culori, care încă vor merge bine cu ținuta ta.
 3. Poți oricând să treci la pantofi cu talpă joasă mai târziu, în cursul zilei, așa că este în regulă dacă ești mai înaltă decât media.
 4. Încearcă să stai departe de roz – culoarea vie este bună pentru fetele mai tinere, dar nu pentru cele care poartă blugi mom fit și… ad literam. 🙂

Ghetele cu blugi mom fit

Ghetele și botinele pot fi o alegere excelentă pentru blugii mom fit – vin în orice culoare și îți fac picioarele să pară mai lungi și mai suple.

Cizmele și ghetele care funcționează cel mai bine cu blugii mom fit sunt aceleași cu cele care merg cu blugi în general: botine de cowboy, cizme de călărie, ghete tip „de luptă”.

Totul este ca ghetele tale să adauge o senzație generală de „țară”, modestă, ținutei generale.

Multor femei le place să opteze pentru maro, deoarece ajută la temperarea unora dintre culorile mai vii, dar poți încerca și nuanțe ca măsliniu/olive sau negru.

Doar asigură-te că nu exagerezi cu cataramele sau curelele, deoarece acestea se vor confrunta cu aspectul general și îți vor afecta talia și fundul (care este cu adevărat ceea ce ai dori să prezinți într-o lumină bună 🙂 ).

Sfaturi pentru alegerea ghetelor potrivite la blugii mom fit:

 1. Alege o pereche de ghete / botine care nu au prea multe curele sau catarame – nu vrei să divaghezi de la focusul ținutei, care constă în fundul și talia ta.
 2. Mai târziu, în timpul zilei, poți să faci trecerea oricând la o altă pereche de încălțăminte cu talpă joasă, așa că e OK dacă ești mai înaltă decât media.
 3. Poartă o curea cu blugii tăi mom fit și ghetele potrivite, ca să te asiguri că jeanșii vor rămâne sus pe tine, bine așezați, dar vor arăta suficient de scurți în partea de jos.

Sneakerși

Adidașii sunt o alegere excelentă pentru blugii mom fit, deoarece vin în toate culorile și formele diferite, sunt incredibil de confortabili și sunt foarte casual.

Problema cu adidașii este că poate fi dificil să găsești perechea potrivită – sunt perfecți dacă îi poți găsi în negru sau maro, dar vrei totuși să mergi pe ceva care nu este prea colorat. Și, la fel ca orice altceva, dorești să eviți orice lucru prea sclipitor sau ostentativ.

Superstaruri precum Hailey Bieber și Kendall Jenner e mai probabil să fie văzute purtând blugi mom fit cu o haină mare, o vestă albă simplă și tocuri stiletto. Care este statusul? Designul lor casual, dar modelant, îi face alegerea ideală de denim pentru oricine are un aspect senzual și totodată lipsit de griji.

Atractivitatea acestor blugi provine din faptul că pot fi purtați cu aproape orice. Există, totuși, unele lucruri care funcționează mai bine cu blugii, în special cu blugii mom fit, decât altele.

Sursă foto principală: Unsplash/Madrona Rose