Nu am consultat prognoza meteo pentru întreaga iarnă ce ne bate la ușă, deci nu o să-ți pot spune clar pe ce materiale pentru cizmele iernii 2023-2024 să mizezi. Dar, ca în fiecare an, ne place să ne știm pregătiți pentru orice fel de vreme și să ne simțim confortabil, indiferent de condiții, și, mai ales, să arătăm bine din cap până în picioare, indiferent de stil.

Totuși, în mod normal, cele mai potrivite cizme pentru iarnă, ca să mergi la sigur, în general, indiferent de cât de nesigură sau aspră se anunță vremea, sunt cele create din materiale rezistente la intemperii, materiale impermeabile și izolatoare.

Iar, ca opțiuni obișnuite, că e o iarnă mai blândă sau mai aspră, mereu mergem la sigur cu cizmele din piele, de exemplu, clasicul material pentru ghete și cizme, de când s-au inventat încălțările, însă acestea sunt mai nou adaptate și cu straturi izolatoare și combinate cu diverse alte materiale protectoare.

Materiale izolatoare, rezistente la intemperii, în modele de cizme feminine – da, se poate!

Cu nimic nu mergi la sigur atât de bine precum niște cizme realizate din materiale izolatoare, rezistente la intemperii, clar concepute pentru iarnă. Ești pregătită astfel pentru întreaga zi, indiferent de cum se anunță ea sau dacă se „supără” pe parcurs și se transformă într-una rea din punct de vedere meteo.

Treci fără griji prin ploi, frig, viscol, ninsoare, bălți, cu o astfel de pereche de cizme, pentru că materialele lor rezistente și protectoare izolează picioarele de frig și de umiditate din exterior.

Știu că vei crede că prin cizme din materiale izolatoare nu am cum să nu mă refer la acele încălțări ca pentru trekking și activități outdoor, butucănoase și deloc feminine. Dar dacă ți-aș spune că am găsit unele cu design simplu, clasic și versatil, potrivit la cât mai multe ținute, pentru stilul oricui? Iată, de exemplu, acum poți găsi chiar și printre unele cizmulițe de damă delicate, modele drăguțe din materiale impermeabile, izolatoare și protectoare față de intemperii, numai bune și pentru iarna 2023-2024.

cizme în design feminin din materiale izolatoare

Te-ai scos! Pentru că, în prezent, lucrurile, iată, au evoluat mult în acest sens, nevoile noastre au ajuns să fie înțelese și brandurile de încălțăminte s-au prins că nu mai e loc de design fancy dacă nu ai confort, dar și invers – nu mai poți apela mereu pe vreme rea în oraș la cizmele și ghetele outdoor, chiar și dacă și-ar avea (chiar, oare au avut vreodată?!) loc fruntaș pe podiumul tendințelor – nu merg, oricum ai da-o, la rochii sau ținute de birou.

Cizme de iarnă din piele naturală

Pielea naturală, de calitate, în strat mai gros și rezistent, e unul dintre cele mai bune materiale utilizate pentru crearea cizmelor de iarnă. Aceasta ține foarte bine de cald, încă din cele mai vechi timpuri, chiar și în zilele cu temperaturi extreme, de îngheț.

Ca idee, inclusiv unele cizme de zăpadă pot avea porțiuni destul de mari de piele, chiar dacă, în general, la exterior, pielea e mai dificil de întreținut și protejat, să nu devină cutată și să se deterioreze prea repede de la condițiile de vreme nefavorabilă. Așadar, chiar dacă mai scumpe, e bine să investești în cel puțin o pereche de cizme din piele naturală de calitate superioară, rezistentă, inclusiv pentru iarna aceasta.

Știi însă ce e mai tare la destul de multe modele de cizme din piele naturală, mai nou? Pe lângă că arată fenomenal și șic, sunt în tendințe, concepute din piele naturală calitativă, lucioasă sau bine netezită, rezistentă în timp, o foarte bună parte dintre ele sunt și bine izolate, în caz de intemperii.

Adică pielea naturală pentru încălțăminte a ajuns, în zilele noastre, să fie tratată atât de bine și din punct de vedere termo-protector și „weather-proof” (împotriva intemperiilor cauzate de vreme).

Ți-am spus mai sus, o mare parte din brandurile care se respectă (și ne respectă!) lucrează nu doar cu materiale super calitative deja, dar au înțeles nevoile noastre zilnice, schimbările tot mai dese și agresive de vreme și s-au adaptat, iată. Iar unele modele de astfel de cizme din piele naturală bifează cu succes și un design wow, irezistibil!

cizme din piele  naturală cu rol izolator și protector

Pielea naturală, mai ales cea cu rol izolator și protector, este un material excelent în a păstra căldura în interior, și, dacă e tratată bine, va păstra cizmele rezistente la apă și umiditate extra, așa că de mii de ani e utilizată în conceperea încălțămintei de iarnă. Are toate proprietățile necesare pentru a face ca și cizmele să fie cele mai potrivite pentru sezonul rece. Unde mai pui că arată și foarte elegant.

Cizmele de cauciuc rămân în top în zilele ploioase și mai blânde de iarnă

Cizmele din cauciuc pot fi un substitut excelent pentru cizmele de iarnă din piele naturală, în caz de precipitații abundente (ploi, lapoviță) sau când vremea e mai blândă și zăpada începe să se topească. Astfel, protejezi cizmele tale de calitate, le prelungești viața și nici nu se pătează cu urme albe de… sare.

Sunt super utile și te salvează de „inundații” la picioare în asemenea situații cu multă apă, fiind clar waterproof. De aceea mai sunt desemnate și drept „cizme de ploaie”. Desigur, întrebările vin firesc în cazul lor: Dar țin și de cald? Nu alunecă? etc. Doar nu ai vrea ca picioarele să-ți înghețe în ele…

În primul rând, ghetele și cizmele din cauciuc cred că ar trebui purtate în acele zile mai blânde de iarnă, poate spre final de iarnă, când așteptăm primăvara și temperaturile încep să fie pozitive, dar precipitațiile abundă.

Apoi, nu ar trebui să-ți faci griji chiar atât de mari. De ceva ani, de când au devenit și foarte urbane, des purtate în anotimpurile de tranziție, chiar și în ținute mai formale, cizmele de cauciuc au cunoscut transformări atât din punct de vedere design, cât și, mai ales, ca utilitate și funcționalitate.

cizme din cauciuc potrivite iarna

Astfel, cizmele de cauciuc au evoluat foarte mult spre modele care prezintă insulație și păstrează căldura în interior, au căptușeală groasă, termică (uneori detașabilă) și prezintă o talpă antiaderentă, cu un nivel ridicat de tracțiune, ceea ce le face o opțiune sigură pentru deplasarea în condiții umede, înzăpezite și alunecoase totodată.

Cizmele de cauciuc sunt un plus în garderoba ta în timpul sezonului ploios și de final de iarnă. Poți mărșălui cu ele prin bălți de apă noroioasă cu nepăsare și nici măcar să nu-ți faci griji că îți vei uda picioarele.

Dar când pământul e înghețat, trebuie să fii atentă și să cauți modele care te ajută să-ți păstrezi picioarele calde și care nu au talpa alunecoasă. Dacă obții tipul potrivit de cizme din cauciuc cu izolație ca pentru bocanci, îți vei putea menține picioarele confortabile pe orice tip de vreme, chiar și iarna.

Acestea sunt cele mai sigure variante, „the easy way”, ca să le zic așa, cu care nu ai cum să dai greș în cazul alegerii cizmelor din materiale potrivite pentru iarnă.

Astfel, mi-am orientat căutarea spre cizme din materiale concepute cu scopul de a izola și proteja termic și împotriva apei din exterior, dar care să permită și un design feminin și plăcut și să ofere, pe lângă confort, inclusiv multiple opțiuni de purtare în ținute diverse, în tendințe sau evergreen.

În toate cele trei categorii selectate mai sus pentru cizmele potrivite pentru iarna 2023/2024, nu ai cum să nu găsești modele super stilate și versatile ca modalități de purtare, în outfituri potrivite oricărei personalități.