Să știi că nu numai pielea, la care atribuim cea mai mare atenție, are nevoie de protecție solară. Și părul suferă de pe urma acțiunii nocive a razelor ultraviolete. În plus, apa sărată a măriisau clorul din piscină sunt alți doi dușmani redutabili ai strălucirii și vitalității podoabei capilare.

Dacă vrei să te bucuri în liniște de beneficiile atotputernicului soare – știai că fixează calciul în oase? – înainte de plajă nu uita să apelezi la mult apreciatele loțiuni de plajă cu filtru UV. Cele pentru piele au scris deja istorie, deși, în continuare, nu sunt folosite chiar corect.

Mai nou au fost create produse cosmetice care să aibă grijă și de părul tău de-a lungul verii. Acționează ca un ecran solar, ajută la restabilirea și păstrarea echilibrului hidric (rezerva strategică de apă) și protejează și hidratează fibra capilară.

Urmărește programul meu de protecție solară și vei fi frumoasă, sănătoasă și strălucitoare, din cap până-n picioare.

Curățare versus uscare în îngrijirea părului vara

Pe timpul verii, părul are nevoie de o curățare foarte delicată, pentru că soarele îi fragilizează structura. Alege un șampon și un balsam cu ingrediente care să hidrateze și să întărească firele de păr și care conține și filtru UV.

Dacă ai părul vopsit, îți sugerez să încerci și un șampon reparator cu sistem fortifiant și cu filtru UV. Acesta netezește fibra capilară cu un microfilm protector pentru a preveni uscarea, încurcarea și pentru a-i proteja culoarea.

Un șampon potrivit vara hrănește părul uscat după expunerea la soare, îndepărtează delicat sarea, nisipul și alte produse de protecție antisolară și permite utilizarea frecventă.

Unde protecție nu e, nimic nu e

Dacă ai uitat să-ți protejezi părul la timp, îl poți „resuscita” la coafor cu o gamă profesională de produse hidratante și reparatoare. Alege o cremă de păr care recondiționează și hrănește părul expus la soare, degradat de apa mării sau de apa cu clor.

Produsele de styling pot fi uneori „neprietenoase” cu părul tău, mai ales dacă acesta e deja agresat de expunerile repetate la soare. Stilizează mereu părul care a fost expus la soare cu o cremă de păr precum Maria Nila Stockholm Styling Cream – review aici. Ajută la aranjarea coafurii extrem de simplu și de rapid și, în plus, hidratează și conferă strălucire.

cremă de păr pentru stilizare Styling Cream Maria Nila_păreri

În plus, o mască hidratantă ușurează descurcatul părului, îi conferă suplețe și strălucire, hidratează și calmează pielea capului. O idee excelentă vara ar fi să alegi masca de păr L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein.

masca de păr L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein_review și păreri

Ia măsuri din vreme pentru părul tău vara!

Melanina, pigmentul ce conferă părului strălucirea naturală, se modifică din cauza expunerii la razele UV.

Fiindcă e mai ușor să previi decât să repari, folosește un spray protector de păr cu filtru UV sau un ulei special creat să asigure protecția fibrei capilare. Eu mi-am protejat excelent părul vara trecută cu uleiul de păr cu ulei de argan True Soft.

gama True Soft Maria Nila_ulei de păr_păreri cu foto

Cool breeze pentru pielea ta

Chiar dacă ai ținut seama de sfaturile noastre de protecție solară de pe aici, dar mai ales, dacă nu ai făcut-o 😛 (auci!), când te întorci de la plajă ai nevoie de produsele after sun.

Acestea au un rol multiplu: te răcoresc sau îți calmează arsurile solare (după caz), îți hidratează pielea „rumenită” și îți protejează bronzul. Un lapte reparator, de pildă, hrănește datorită conținutului de uleireparator pentru piele.

O astfel de cremă de față after sun calmează, rehidratează și stimulează procesul de refacere naturală a pielii.

Poți încerca și o loțiune după plajă pentru accentuarea nuanței bronzului, bogată în extracte naturale, care conferă pielii o tentă arămie, strălucitoare.

Ca să te simți bine în pielea ta, trebuie să o îngrijești cu mare atenție și să n-o lași în soare neprotejată. Arsurile provocate de expunerile „fără filtru” sunt neplăcute pe termen scurt, pentru că te simți arzând ca scoasă din cuptor, dar sunt și inestetice pe termen mediu (pentru că te cojești) și nesănătoase pe termen lung (pentru că există riscul apariției unor afecțiuni dermatologice).

Alege-ți neapărat crema, loțiunea, gelul sau uleiul preferat, dar, mai ales, cel/cea care se potrivește cel mai bine necesităților pielii tale! Și vei înfrunta soarele cu succes.

Protecție specială

Tenul are nevoie de o îngrijire specială, mai ales vara, de aceea produsele faciale au și ele o formulă aparte. O cremă pentru față cu SPF bun îți va fi un prieten de încredere.

Insistă pe zonele mai sensibile, precum nasul, urechile și zona ochilor, iar buzele lasă-le în seama unui balsam de buze protector.

Hidratare completă

Pielea ta va fi cu adevărat hidratată numai dacă vei consuma cel puțin doi litri de lichide pe parcursul zilei cu expunere la soare. Cât despre deshidratare, aceasta poate avea repercusiuni nebănuite… Din cauza ei, te vei simți obosită și te poți pricopsi chiar și cu o insolație.

Dacă nu ai chef de apă, deși e fooooarte sănătoasă, antrenând toate toxinele din organism, bea sucuri naturale, bogate în vitamine.

Trusa de urgență la soare

Te pregătești să te bronzezi. Mâine vrei să „deschizi” tu plaja?

Ai grijă, prima zi este cea mai critică. Nu încerca să iei tot soarele, mai lasă un pic din el și celorlalți. 🙂

Începe prin a alege un produs hidratant și foarte hrănitor, rezistent la apă, cu un grad de protecție (SPF) ridicat și nu uita să-l aplici cu cel puțin o oră înainte de expunerea la soare.

Dacă pielea ta este foarte deschisă la culoare, în funcție de cât ești de sensibilă, optează pentru un produs protector dermatocosmetic lejer, cu SPF puternic, cum e acest spray de protecție solară tip mist Bioderma Photoderm Max Brume SPF 50+.

spray de protecție solară Bioderma PhotoDerm SPF 50+_review cum arată pe piele

Împrospătează-ți protecția solară după fiecare bălăceală. Pielea copiilor, de pildă, este, în medie, de trei ori mai vulnerabilă decât cea a adulților, așa că dacă mergi împreună cu prichindelul, ia-i ceva pentru stat la soare, care să fie doar al lui.

După prima săptămână de bronz abia, poți să începi să scazi TREPTAT valoarea SPF-ului.

Alternativă la protecția solară tradițională

Poți să alegi să elimini sensibilitatea pielii la expunerea în primele zile la soare cu metode mai tradiționale și naturale. Totodată, poți accelera obținerea unui bronz frumos și uniform.

Una din aceste metode naturale de a obține rapid un bronz sănătos constă în consumul de suc de morcovi și piersici, înainte de a merge la plajă.

suc de morcovi pentru bronz perfect natural si de durata

De asemenea, poți încerca și Bio-Caroten+E de la Pharma Nord, un supliment nutritiv care te protejează de efectele nocive datorate expunerii la soare și neutralizează acțiunea radicalilor liberi.

Pielea devine mai rezistentă la arsurile provocate de razele solare, capătă o tentă de bronz auriu (culoarea specifică a beta-carotenului).

Suplimentul pentru susținerea bronzului natural și sănătos Bio-Caroten+E de la Pharma Nord se mai găsește la eMAG, în stoc limitat.

Ce e de reținut, în concluzie

Ai nevoie de protecție solară nu numai la plajă, ci și când te plimbi prin oraș. De aceea, este recomandat să aplici un strat de cremă protectoare pe părțile expuse înainte să ieși din casă, mai ales dacă știi că ai de umblat mult pe afară.

Nu uita nici de pălărioară sau șapcă.

Soarele este extrem de puternic între orele 11 și 16, timp în care este bine să te adăpostești la umbră.

Sursa foto principală: Unsplash/Apostolos Vamvouras