Ai părul lung și-ți place să-l porți desfăcut, nu prins în coadă. Dar ce te faci cu el când se încurcă, mai ales vara? Iată câteva sfaturi mai jos.

Dacă-ți porți părul mai mult desfăcut, mai ales pe timpul verii, ți se și încurcă mai tare, îl simți mai uscat și fără viață.

Nu-ți face griji, există soluții să nu se mai întâmple asta. Și nu trebuie să-l prinzi în coadă și basta!

Ne bucură că te preocupă soarta părului tău. Dacă nu intervii la timp, într-adevăr, uneori poți fi silită să iei măsuri drastice. Cum ar fi să te tunzi, de exemplu.

Pe timpul verii, trebuie însă să folosești produse cu protecție UV nu numai pentru piele, ci și pentru păr. Sunt multe mărci de produse pentru păr care au game speciale cu filtru UV.

Cumpără atât șamponul, cât și balsamul dintr-o astfel de gamă de îngrijire a părului cu filtru UV. Iar dacă folosești produse de styling, alege pe cât posibil, tot dintre cele cu protecție solară, pentru că, altfel, ce „construiești” pe o parte „dărâmi” pe cealaltă.

Cât privește protejarea părului inclusiv de razele nocive de soare, găsești și în acest articol un sfat util.

Și nu uita ca, din când în când, o dată la una-două săptămâni – să-ți pui și o măscuță capilară. De asemenea, apelează cât mai des la un tratament pentru păr, mai ales dacă îl ai decolorat/vopsit, așa cum e Olaplex No. 3.

tratament de păr Olaplex No. 3 review_textură_consistență

Eu îi aplic cam zilnic și ulei-tratament pe vârfuri – ai și aici mai multe opțiuni: Maria Nila cu ulei de argan din gama True Soft ori ulei de înfrumusețare Davines OI Oil și Moroccanoil – ce folosesc și eu des.

Iar pentru descâlcirea părului ușoară și sănătoasă sau aranjarea și retușul final, înainte de a ieși din casă, folosește acest spray de păr Davines Shimmering Mist pentru strălucire & efect antifrizz. 😉

spray de stralucire pentru par cu efect antistatic antifrizz Davines Shimmering Mist review

Vei vedea că părul tău se va simți mult mai bine.

Tu ce alte sfaturi ai pentru îngrijirea părului lung vara și care se încurcă repede? Cum îl descurci și îl menții sănătos sub soare? Scrie-ne în secțiunea comentarii din josul paginii. Părerea ta contează mult pentru noi.

Sursă main photo: Unsplash/kyle smith