Cuperoza sau vinișoarele de pe față reprezintă o afecțiune a pielii datorată unei distilații anormale a vaselor sanguine ale feței.
Se întâlnește mai des la persoanele cu fața uscată și sensibilă și apare mai frecvent la femeile trecute de 40 de ani.

Cuperoza se localizează de obicei pe pomeți și pe aripile nasului. Ea mai poate fi provocată de tulburări circulatorii, hepatice, afecțiuni intestinale, ovariene, constipație sau lipsa vitaminei P.

Indicații și soluții la îndemână dacă ai cuperoză sau vinișoare vizibile pe față

 • Spală-te pe față cu apă la temperatura camerei.
 • Evită apa fierbinte, apa foarte rece, săpunul, frigul, expunerea la soare fără cremă de protecție cu un factor UV ridicat.
 • Nu folosi loțiuni astringente, masajul brutal și chiar îmbrăcămintea strâmtă care înreunează circulația sanguină.
 • Regimul alimentar joacă un rol important în evoluția cuperozei. Mănâncă legume și fructe proaspete, evită condimentele și excitantele (cafeaua, ciocolata, cacaoa), conservele, grăsimile, alcoolul.
 • Gomajul săptămânal trebuie făcut cu grijă. Masajul se face cu mișcări ușoare de netezire. Nu sunt indicate mișcările energice, dure.
 • Măștile trebuie să aibă efecte decongestive, calmante, hidratante, tonice și vitaminizante. Cele mai potrivite sunt cele pe bază de fructe și miere.
 • 2-3 lingurițe de miere amestecate bine cu suc de morcov: morcovul se trece, înainte, prin răzătoare sau mașina de tocat și stors. Se întinde pe toată fața, exceptând zona ochilor și se stă aproximativ 15 minute, după care cu un tampon de vată sau o dischetă demachiantă înmuiată în apă îți ștergi ușor fața.

  Morcovul este foarte bogat în vitamina Ași ajută la refacerea epidermei.

  Poți folosi, de asemenea, și caimacul de la laptele proaspăt în combinație cu mierea. Această operație se face de două-trei ori pe săptămână și efectele nu vor întârzia să se arate.

Ce produse cosmetice de top se recomandă dacă ai cuperoză?

Mai degrabă, aș zice că dermatocosmetice. Acestea sunt mai mult indicate să ajute în afecțiuni ale dermei cum este și cuperoza / vinișoarele.

Iată top dermatocosmetice indicate să te ajute dacă ai cuperoză!

Succes!

Sursă foto: Pexels/Rafael Henrique