Părul este singurul dat (sau, mai bine zis, dar) al naturii ce poate fi schimbat cu un minimum de efort.

Atenție! Uneori, o simplă tunsoare îți poate schimba viitorul. De exemplu, după ce s-a tuns și s-a vopsit blondă, Kate Moss a revenit în top. 🙂 Iată de ce este important să ai o experiență pozitivă.

  1. Prima regulă: apelează la un hairstylist care te cunoaște bine. Sau împrietenește-te cu unul bun! Explicația e simplă: coafura nu se alege numai în funcție de fizionomia feței, de ocupație (medic, avocat, influencer…) sau de stilul vestimentar, ci mai ales în funcție de personalitate.
  2. Nu încerca niciodată schimbări drastice de look. Dacă ai avut părul lung timp de 5 ani, nu îl tunde acum periuță. Nu deveni din blondă, brunetă, și viceversa. E bine să treci prin mai multe etape intermediare, să-ți asumi noua imagine, să te simți confortabil, să le dai celor din jur ocazia să te recunoască dincolo de lookul pe care ți-l propui.
  3. Când îți dorești o coafură anume, folosește exemple concrete (o revistă, o poză, imaginea unei vedete) pentru a te face mai ușor înțeleasă, dar nu pretinde niciodată un look identic. S-ar putea să nu ți se potrivească.
  4. Nu există tunsoare fără culoare și nici culoare fără o tunsoare care să o pună în valoare. Dacă nu vrei să-ți schimbi culoarea părului, poți încerca o vopsea ton pe ton, care dă părului mai multă viață și mai multă strălucire, sau poți opta pentru șuvițe, care dau relief, transparență, volum.
  5. Culoarea părului se alege în funcție de culoarea ochilor și de nuanța tenului, dar și ținând cont de vârstă (odată cu trecerea anilor, femeile tind să se vopsească blond, din considerente estetice: se acoperă mai ușor părul alb; în plus, blondul avantajează combinația de șuvițe, iar perioada între două vopsiri devine mai mare), de ocupație (ai văzt vreodată un avocat cu părul roșu nebunesc sau verde?).
  6. Nu încerca să te vopsești singură, acasă, mai ales atunci când nu ai experiență cu asta sau vrei să schimbi nuanța părului de până acum. În cazuri de genul, există anumite tehnici de vopsire, care trebuie respectate.
  7. Cere întotdeauna sfatul stilistului pentru întrețineerea adecvată a părului tău. Cere-i să te învețe să te coafezi pentru diferite ocazii.
  8. Schimbările de look sunt întotdeauna binevenite, darr trebuie să fie subtile. Schimbările drastice și frecvente nu fac decât să dovedească că ești nesigură pe tine. În rest, trebuie să ai răbdare și încredere.
  9. Cum să-ți alegi stilistul? După instinct și nu numai… Dacă după prima ședință nu ești mulțumită de rezultat, schimbă-l fără nicio reținere. Dar dacă găsești ceva care îți place, chiar dacă nu ești entuziasmată, ai răbdare. Nu aștepta minuni de la prima ședință. Trebuie să treacă un timp, să cunoașteți reciproc, să stabiliți o bună comunicare, să te înțeleagă, poate chiar să creați o relație de prietenie. Abia atunci vei fi mulțumită de rezultate.
coafura potrivită în funcție de forma feței
Cum să te coafezi în funcție de forma feței

Tu ce sfaturi de genul aplici când vine vorba de stilizarea părului tău? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii, dacă ai și altele!

Sursa foto principală: Unsplash/João Paulo de Souza Oliveira